Cellencomplex: Klant is koning

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Cellencomplex: Klant is koning

En nieuwnieuws-lezers lezen de andere reaguursels niet

0

Reacties (11)

#1 Jan Jaap

Wow, nu nog een computer met internet en ik laat me opsluiten.

#2 Joost

Veel mensen schijnen te vergeten dat de mensen die hier opgesloten zijn verdachten zijn. Ze zijn nog tot niets veroordeeld. Wat dat betreft comfort mag daar dan wel wat mee gedaan worden…

#3 troebel

Zolang je zelf de buitendeursleutel niet hebt lijkt een gevangenis me niets; maar de hele spraakmakende gemeente, in elk geval de getatoueerde klasse, begint altijd te schuimen als ze horen of bevestigen willen hoe krankzinnig luxe de Nederlandse gevangenissen zijn.

#4 knut

@2 terecht. Echter vind ik dat de waarde van geleden schade tgv onterecht opgesloten zitten in zo’n cel drastisch omlaag kan (kan de samenleving nog iets vh geld terug krijgen). Misschien moeten we er zelfs geld voor gaan vragen.

#5 Joost

Het is toch vrijheidsberoving. Volgens mij zijn daar al vaste bedragen voor.

#6 knut

Juist maar die vaste bedragen zijn gebaseerd op erbarmelijke omstandigheden en aangezien het leed nu veel minder is is de schade minder, is toch logisch? Mijn opmerking is dat die vaste bedragen herzien moeten worden.

Dwarsstraat: Voor dezelfde auto betaal je toch ook meer als er een metallic lak op- of airco inzit?

#7 Joost

Vrijheidsberoving blijft vrijheidsberoving. Wat mij betreft mag de vergoeding omhoog.

#8 Victor

volgens mij zijn die bedragen voornamelijk compensatie voor inkomsten die je misloopt, niet voor gemist comfort (ik heb thuis volgens mij niet eens eurosport op de kabel).

#9 Jan Jaap

Ja, ok, had even het stukje gemist dat dit een politiebureau was. Maar toch, het is luxer dan bij mij thuis en je krijgt dus een vergoeding als je niks gedaan hebt. Het hoeft niet erbarmelijk te zijn, maar het hoeft ook niet zo luxe te zijn.

#10 Mark

Helemaal met Hardtrack eens. Bovendien, als je opgesloten wordt is een spelletje computeren wel het laatste waar je aan denkt. Het neemt niet echt zoveel ongemak weg denk ik.

#11 Branko Collin

“de hele spraakmakende gemeente, in elk geval de getatoueerde klasse, begint altijd te schuimen als ze horen of bevestigen willen hoe krankzinnig luxe de Nederlandse gevangenissen zijn”

Dat is toch juist de doelgroep?

Je zult net zien dat luxe gevangenissen gaan worden gebruikt om het voorarrest verder op te rekken. Die 22 cellen in Drachten, vervangen die bestaande cellen, of zijn dat nieuwe cellen omdat de ‘misdaad’ opeens is toegenomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*