1. 3

  Het betekent in de praktijk gewoon dat FB zijn API en beveiliging niet op orde heeft. De data had in de eeste plaats nooit bij dat Camebridge Analytica terecht mogen komen. En FB heeft ook de naleving op haar “gebruikersovereenkomst” niet op orde, want ze wisten al twee jaar dat die data gebruikt was. Ze nemen pas actie als dat ook gepubliceerd is (na eerst de journalist te bedreigen om te proberen publicatie tegen te houden.)

 2. 6

  @1: Het zal jou wel lukken om Corbyn hierbij te betrekken, maar ik denk dat er een sterkere link ligt met andere Britse politici, ministers zelfs.

 3. 7

  @6: De gedachte aan Corbyn was mij in deze nog niet opgekomen maar ben wel benieuwd of ប៉ុល ពត Corbyn nu een nieuw referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk gaat eisen.

 4. 13

  @7: Oh, dus je bent niet benieuwd naar de Britse politici die gebruik hebben gemaakt van Cambridge Analytica en hun netwerk tijdens de Brexit campagne?

 5. 15

  @14: Dat is maar het halve verhaal. Ook de vote leave campagne van oa. de huidige ministers en Conservatives Boris Johson en Michael Gove is hierbij betrokken. Maar dat zullen we van jou nooit vernemen.

 6. 16

  Wat mij vooral opvalt is dat dit voor vele mensen nieuws is. Deze club is al een hele tijd bekend, volgens mij had ik al voor Trump’s verkiezing dingen over ze gelezen. Ook wat ze doen is niet nieuw en is al in diverse media aan de orde geweest. Waar komt nu al die verbazing vandaan ?

 7. 18

  @17: Komop, anders heb je altijd aan een halve of hele leugen van de Sun op grond van een kuchende Oost-Europeaan voldoende om Corbyn ergens bij te betrekken. Nu ligt er gewoon hard bewijs dat de datajongens van de vote leave campagne van Boris Johnson en Michael Gove (beide blijkbaar geen ratten) samen hebben lopen werken met de spindoctors van Cambridge Analytica. Het feit dat je de link met beiden hier als even hard stelt als die met Corbyn zegt wel genoeg over je vooringenomenheid.

 8. 19

  @18: Boris Johnson en Michael Gove worden beiden nergens genoemd in jouw halve verhaal stuk.

  Ik moet niets hebben van de alles voor de rijken politiek waar Johnson voor staat maar hij was tenminste eerlijk over zijn pro-Brexit standpunt in het referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk, dat kan je van Corbyn die 2 jaar lang vrolijk loopt te typen met die-hard antisemieten en extreem-rechts en daar pas de dag voor zijn verkiezing ‘achter komt’ niet zeggen.

  Blijft over; wanneer neemt Corbyn stelling tegen de grote Britse Brexit-overval en eist hij een nieuw referendum. Of hij vindt de manipulatie door Camebridge Analytica geen probleem en maakt zich alleen al daarmee medeplichtig of hij neemt daar in woord en daad afstand van middels de eis tot een nieuw referendum. #TrueColors

  https://www.theguardian.com/technology/2017/may/07/the-great-british-brexit-robbery-hijacked-democracy

 9. 21

  @19: In “mijn” artikel van the Guardian wordt Boris Johnson wél bij naam genoemd, verder gaat het artikel over de datajongens van de vote leave campagne (je weet wel die van Johnson en Gove) en de spindoctors van Farage’s leave.eu (aka Cambridge Analytica). Geen half verhaal (zoals al jouw Corbyn smear), maar keihard bewijs in de vorm van een contract. Bovendien bewijs van iets waar de Conservatives helemaal niet zo eerlijk over zijn geweest.

  Uiteraard ga jij dat bewijs negeren en toch weer je versleten anti-Corbyn plaat draaien, zoals je altijd doet, maar ga dan niet met een beetje een onschuldig gezicht lopen zeggen dat je achterbaksheid het probleem vindt. Degene die moet zeggen of de Brexit vote opnieuw moet is Theresa May, nu ze weet dat haar kabinetsleden en partijgenoten zulke smerige spelletjes hebben gespeeld. Maar ook daarover weer geen woord van jou, want de plaat draait alleen maar Corbyn Corbyn Corbyn… Ik weet wel wie hier de bruine rat is en het is niet Corbyn Corbyn Corbyn…

 10. 22

  Heeej Bismarck, voor je het weet word je door een gedesillusioneerde linkser nog uitgemaakt voor McCarthy. gebeurt mij ook steeds als ik mijnheer er op wijs dat de Grote Leugen toch echt wel op Rechts zit daar in Engeland (terwijl ik niet eens fan ben van Corbyn!). Ik ben dan ook automatisch McCarthy.
  /vroeger hadden we nog Godwins

 11. 24

  @21: Ik zie het; een link tussen AggregateIQ en Cambridge Analytica Boris heeft heel wat uit te leggen.

  Niets weerhoud Corbyn er van een nieuw referendum te eisen maar daar blijft het angstvallig stil. Kennelijk vind hij de manipulatie door Cambridge Analytica en Putin best waar May zich tenminste nog wel uitspreekt.

  @22: Ik ben niet gedesillusioneerd. Ik blijf geloven in het links waar ik voor sta en dat is sociaal democratie met een flinke anarchistische inslag, waar vrijheid en mensenrechten centraal staan. Die vrijheid geld ook voor mijn politieke tegenstanders. Daar valt kameradski Corbyn met zijn voorliefde voor genocidale anti-westerse dictators, die zich omgeeft door antisemieten, die de persvrijheid bedreigd en die elke kritiek op de grote leider probeert dood te maken als zijnde smear en McCarthyisme met als uitvoerders hordes fanatische Corbynistas die dromen over de herintroductie van het nekschot niet onder.

  Jij gaat in Corbyn’s McCarthyisme propaganda volledig mee, #22 is dan ook de pot die de ketel verwijt.

 12. 25

  @245

  Ik blijf geloven in het links waar ik voor sta en dat is sociaal democratie met een flinke anarchistische inslag

  Hou toch op. Telkens weer bewijs je dat je een rechtse bal bent die denkt links te lullen. Niemand hier die er ook maar enigsinds intrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren