SG-café vrijdag 16-03-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 16-03-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (32)

#1 Arduenn

Ondertussen lijken Russische hackers het Amerikaanse electriciteitsnet en andere essentiële infrastructuur bij de ballen te hebben.

De Department of Homeland Security (DHS) de de FBI publiceerden gezamelijk een technisch bulletin waarin potentieel betrokken partijen geadviseerd wordt na te gaan of de servers kenmerken vertonen van inbraak en tegenmaatregelen te nemen.

DHS encourages recipients who identify the use of tools or techniques discussed in this document to report information to DHS or law enforcement immediately. To request incident response resources or technical assistance, contact NCCIC at [email protected] (link sends e-mail) or 888-282-0870 and the FBI through a local field office or the FBI’s Cyber Division ([email protected] (link sends e-mail)or 855-292-3937).

Daarbij gaat het niet alleen om illegale toegang tot het administratieve deel van de netwerken, maar ook tot de delen die relevant zijn voor de fysieke aansturing van bijvoorbeeld kern- en andere krachtcentrales:

https://www.us-cert.gov/ncas/alerts/TA18-074A

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-15/russian-hackers-attacking-u-s-power-grid-aviation-fbi-warns

#2 Bolke

https://www.reuters.com/article/us-britain-russia-poison/nerve-agent-planted-in-luggage-of-russian-agents-daughter-the-telegraph-idUSKCN1GS0NT

Als dit waar is dan heeft May een fiks probleem.

Dat krijg je er van als je voor je beurt spreekt.

#3 Lennart

Een mooie analyse van de nieuwe totalitaire guru Jordan Peterson:
https://editor.currentaffairs.org/2018/03/the-intellectual-we-deserve/

Mocht Prediker dit lezen: wat vind je ervan ?

#4 Lennart

@2: Waarom zou May een fiks probleem hebben als dit waar is ?

#5 Bolke

@4: omdat de aanslag dan in Rusland is gepleegd en niet in de VK.

#6 Lennart

@5: Nee hoor. Herinner je je de Lockerbie affaire ? De bom was in Frankfurt aan boord gekomen, maar aangezien hij boven Schotland ontplofte zijn de daders volgens de Schotse wet veroordeeld. Overigens waren het Libiers.

#7 Arduenn

@5

omdat de aanslag dan in Rusland is gepleegd en niet in [het] VK.

Ik ben in ieder geval blij dat je van je false flag-waan van gisteren af bent. Maar vertel de Engelse politieagenten die in het ziekenhuis liggen maar eens dat het geen aanslag op Engelse bodem was. FTFA:

British investigators are working on the theory that the toxin was impregnated in an item of clothing or cosmetics or in a gift that was opened in Skripal’s house in Salisbury, the Telegraph said, citing the unidentified sources.

Volgens jouw logica plegen Russen die een Amerikaanse kerncentrale ontregelen dan ook een aanslag op eigen bodem. Ze zitten per slot van rekening aan een toetsenbordje thuis in Sint Petersburg.

#8 Le Redoutable

De PVV laat weer eens zien dat ze eigenlijk links zijn, dit keer aangaande de salarissen van bankiers, het linkse symbool van het kapitalisme:

https://nos.nl/artikel/2222566-groot-deel-oppositie-komt-met-wet-tegen-excessieve-bankiersbeloningen.html

Ze zijn duidelijk weer op jacht naar de SP kiezer, en na het debacle met NIDA zou dat best weer eens kunnen gaan lukken.

#9 Arduenn

Behalve dan dat de PVV gewoon een extreem-rechtse partij is natuurlijk.

#10 analist

@9: hoefijzer model: verschil tussen de communisten en de nationaal-socialisten is niet zo groot.

#11 Bolke

@7: Dus de AIVD werknemers die onlangs een hack pleegden in Rusland worden dus binnenkort uitgeleverd aan Rusland voor het overtreden van de Russische wet?

P.s. de AIVD is een overheids instelling dus de NL regering heeft de territoriale integriteit van Rusland geschonden.

#12 Lennart

@10: Lol … jij hebt je echt laten wijsmaken dat de SP communisten zijn ?

#13 frankw

En vandaag kan ik Bolke dan weer niet volgen inzake de aanslag in Salisbury. Maar goed, gisteren werd ik met mijn inbreng dat een kritische blik op alles wat ons wordt voorgeschoteld door leidende politici al neergesabeld (en ook Bolke), en dat is waar het mij om te doen is. De boodschap van Jeremy Corbyn over nieuwe tijden van McCarthyisme is me dan ook uit het hart gegrepen:

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/jeremy-corbyn-labour-split-russia-response-putin-may-spy-incident-a8257971.html

We leven steeds meer in een tijd waarin als je vragen stelt of als je niet zo maar “ja en amen” zegt tegen de heersende opvattingen je automatisch wordt weggezet als een verrader. Het is de dood van de democratie. Precies zoals in de Weimar republiek. Van een politieke tegenstelling maak je een wij versus zij conflict. Je opponent maak je tot vijand. Daarbij is alle geoorloofd, tot en met het dagelijks rondstrooien van leugens en het voeren van karaktermoordcampagnes. Gewoon hier, in het westen.

Ik vind dat een zeer zeer verontrustende trend.

#14 Lennart

@11:
“Dus de AIVD werknemers die onlangs een hack pleegden in Rusland worden dus binnenkort uitgeleverd aan Rusland voor het overtreden van de Russische wet?”

Dat zou kunnen, maar het hangt nogal af van het uitleveringsverdrag dat we met Rusland hebben, van de Russische wetgeving die hierover gaat, van onze eigen wetgeving, en van de kwaliteit van het bewijs dat het Russische OM gebruikt om hun uitleveringsverzoek te ondersteunen. En dan gaan we ervan uit dat Rusland weet wie de daders zijn, hetgeen ik betwijfel. Ik zie dit dus niet zo snel gebeuren. Maar het is een mogelijkheid, daar heb je een punt.

#15 Arduenn

@10: Het verschil zit ‘m er vooral in dat extreem-rechtsen niet zo van bruine mensen met een andere cultuur houden.

@11: Ik heb die Russen nog geen moord & brand horen roepen om de AIVD-hack.

#16 Bolke

@15: misschien omdat ze niet zo hypocriet zijn en weten dat iedereen fout is

#17 Bismarck

@16: Of misschien omdat ze weten dat de gehackte personen zelf hackers waren die op de loonlijst van het Kremlin staan en bezig waren met illegale hackactiviteiten?

Dat ze in Rusland niet hypocriet zouden zijn is in ieder geval een erg wankele hypothese, gezien de standaard operatiemethode van de Russen (zodra, of zelfs voor ze zelf iets misdoen, beschuldigen ze iemand anders van precies die praktijken, om mist op te werpen).

#19 Folkward

@5
Hoogstens is dat het geval voor de dochter, en dan nog is het discutabel vanwege het territorialiteitsbeginsel; dat één land (Rusland) jurisdictie kan eisen, betekent niet dat een ander land (VK) het niet mag.

@6 Om het nog moeilijker te maken: het vliegtuig was van het Amerikaanse PanAm, en de VS kon volgens hetzelfde territorialiteitsbeginsel ook jurisdictie op eisen. Hoewel het grondgebied van een internationaal vliegveld een internationale zone is, valt het onder de jurisdictie van het land van het vliegveld, bij het vliegveld van Frankfurt was dat Duitsland.

#20 Lennart

@19: Ja, precies. En om het lekker nog wat complexer te maken: de uiteindelijke rechtszaak vond weliswaar plaats in Nederland, maar op een stuk grond dat, voor de duur van de rechtszaak, eigenlijk onder Schotse jurisdictie stond.

#21 Bolke

@19: klopt, maar als ik een bom verstop in jou auto dan bega ik een misdrijf in Nederland, als jij vervolgens naar België rijd en de bom gaat daar af kan je mij niet aanrekenen en ik heb dan ook geen misdrijf in Belgie gepleegd.

#22 Arduenn

Als ik ooit nog eens uitstekend juridisch advies wil inwinnen, dan weet ik wel bij wie ik moet aankloppen.

#23 Lennart

@21: Dat hangt helemaal van de Belgische wetgeving af. Als het om Schotland zou gaan zou het geen probleem zijn, zoals ons Lockerbie voorbeeld (dat je zo zorgvuldig negeert) laat zien. En sowieso zou je in NL nog steeds strafbaar zijn voor het plaatsen van een bom.

Grappig dat je Belgie noemt, trouwens. Een paar jaar geleden waren ze daar nog bezig met het aanklagen van Sharon voor oorlogsmisdaden; het lijkt een beetje een pioniersland te zijn als het gaat om aanklagen van misdaden buiten de landsgrenzen.

#24 Arduenn

Het Russische Calimero keftecketjes-effect

People think “the British have gone rabid. There is a sense the west is lashing out because [they]’re weak, because the west is declining and Russia is rebuilt.”

Zegt Sergey Karaganov, een invloedrijk beleidsmaker uit een land met een bruto nationaal product dat nog lager is dan dat van Italië, een economische groei van minus vijf procent per jaar en alleen maar een hele grote bek omdat ze een kernwapenarsenaal heeft geërft.

#25 Bolke

@23: zolang ik niet fysiek in Belgie ben dan heb ik geen boodschap aan de belgische wetten.

En jullie lockerbie voorbeeld gaat niet op want als het een toestel uit pak um beet Nederland was geweest dan was er nooit iemand veroordeelt geweest.

#26 gbh

@13:

De boodschap van Jeremy Corbyn over nieuwe tijden van McCarthyisme is me dan ook uit het hart gegrepen:

En wat is elke kritiek op Corbyn afdoen als smear & McCarthyisme dan?

Pot verwijt ketel….

#27 Lennart

@25:
“zolang ik niet fysiek in Belgie ben dan heb ik geen boodschap aan de belgische wetten.”
Aha. Maar ik denk dat dat komt, omdat je niet precies weet wat het woord “uitleveringsverdrag” inhoud. Als je zou weten wat dat woord betekende, dan zou je wel een boodschap hebben aan de wetten van je buurland, aangezien je er linea recta naartoe zal worden uitgeleverd als de Belgen een redelijke zaak tegen je kunnen opzetten.

“En jullie lockerbie voorbeeld gaat niet op want als het een toestel uit pak um beet Nederland was geweest dan was er nooit iemand veroordeelt geweest.”
Verklaar je nader … waarom zou dat zo zijn, en waarom zou het betekenen dat het voorbeeld niet klopt ?

#28 gbh

VN rapport over gruwelijke systematische verkrachting, moord en marteling in Syrië om een volk te vernederen, te terroriseren en te onderdrukken.

These included instilling fear through sexual violence, killings, and looting. Inside their homes, women and girls not only witnessed the arrests and killings of male relatives but were also the primary victims of sexual violence aimed at causing maximum terror and humiliation to the population. Sexual violence mostly took the form of rapes, often gang-rapes by up to six perpetrators, that the families of victims, including their husbands and children, were forced to watch. Girls as young as nine were raped and arrested.

http://www.ohchr.org/Documents/HRBodies/HRCouncil/CoISyria/A-HRC-37-CRP-3.pdf

#oorlogsmisdaden #heilassad

#29 gbh

Leftists cry who “McCarthyism” whenever they are criticised are always the first to purge. Soon we will see a Labour UnCorbynite Activities Committee

http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/labour-mps-who-back-theresa-may-over-russia-are-political-enemies-who-should-face-deselection-says-chris-williamson_uk_5aab93d1e4b0c33361af7ca3

#PolPot

#30 gbh

Exclusive: another Ukraine? Russia backs separatist politician’s military buildup in Bosnia and Herzegovina, research shows

http://www.newsweek.com/another-war-bosnia-russia-backs-separatist-politicians-military-buildup-europe-846949

#31 Cerridwen

@13: Je maakt het nogal groot. De vraag is natuurlijk of er in dit concrete geval reden is voor de twijfel die jij, Bolke en Corbyn ten toonspreiden ten aanzien van het verhaal van May. En wat mij betreft is de basis voor die twijfel uiterst zwak; jij komt niet verder dan dat May in het verleden wel eens onbetrouwbaar is gebleken; Bolke kiest per definitie stelling tegen het verhaal waarin Rusland de dader is en Corbyn shopt uit Russische talking points.

In kwesties rond Rusland is ‘vragen stellen’, ’twijfel hebben’ niet een neutrale positie, maar is de strategie van Rusland om verantwoordelijkheid te ontlopen. Bij mensen die twijfel uitspreken over aspecten van klimaatverandering zie je dezelfde dynamiek.

De de reacties in dit geval heftig zijn mag geen verbazing wekken gezien de ernst van de feiten.

#32 gbh

Next:

Police launch murder inquiry over death of Nikolai Glushkov
Met announces move after pathologist’s report on death of Russian exile in London earlier this week.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/mar/16/police-launch-inquiry-over-death-of-nikolai-glushkov

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*