Burgemeester van Praag mogelijk mikpunt Russisch moordcomplot

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Een Russische spion zou drie weken geleden per vliegtuig met een koffer ricine zijn aangekomen, en door de Russische diplomatieke dienst naar de ambassade zijn vervoerd, aldus de Tjechische krant Respekt, die zich baseert op bronnen binnen de veiligheidsdiensten.

Het dodelijke gif zou bestemd zijn om de Russische burgemeester Zdeněk Hřib om het leven te brengen. Die ligt op ramkoers met Moskou.

Eerder had ‘ie bedisseld dat het plein waar de Russische ambassade aan ligt werd omgedoopt tot het Boris Nemtsov-plein, vernoemd naar Ruslands populairste oppositiepoliticus, die in 2015 om het leven werd gebracht. Onlangs heeft Hřib een standbeeld van een Russische oorlogsheld uit WOII laten verwijderen.

Dat zo’n provocatie ze in Rusland niet koud laat, blijkt wel uit het feit dat een commissie van het Russische ministerie van Defensie heeft voorgesteld metrostation ‘Praag’ in Moskou te hernoemen in ‘Maarschalk Konev’.

Of Zdeněk Hřib de Russische veiligheidsdienst daadwerkelijk zo’n doorn in het oog is dat ze hem om het leven zouden brengen, kun je je afvragen.

 

 

 

 

Open artikel

Reacties (4)

#1 gbh

Of Zdeněk Hřib de Russische veiligheidsdienst daadwerkelijk zo’n doorn in het oog is dat ze hem om het leven zouden brengen, kun je je afvragen.

Dat kan je je inderdaad afvragen, er zijn er ieder geval een hoop dood waarbij je je dat ook kon afvragen.

#2 Bismarck

Onlangs heeft Hřib een standbeeld van een Russische oorlogsheld uit WOII laten verwijderen.

Hebben we het dan over Ivan Konev, die een Tsjechië toch meer bekend staat om de rol die hij heeft gespeeld bij de Russische inval in dat land in ’68 (en trouwens in Hongarije om het leiden van de Russische inval aldaar in ’56)?

“Dat zo’n provocatie ze in Rusland niet koud laat, blijkt wel uit het feit dat” Rusland een strafrechtelijk onderzoek is gestart wegens het verplaatsen van een beeld dat Tsjechisch bezit is, in Tsjechië.
/ftfy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*