Bradley Manning had alleen maar hoeven zeggen dat hij uit de isoleercel wilde

NIEUWS - Dat gaf Chief Warrant Officer 2 Denise Barnes aan tijdens de rechtzaak waarin beoordeeld wordt of Mannings tijd in Quantico (Virginia) geldt als illegal pretrial punishment. Barnes getuigde ook dat Manning elke avond naakt moest slapen omdat ze bang was dat hij zichzelf anders op zou hangen.

Bradley Manning wordt verdacht van 22 misdrijven, waaronder het helpen van de vijand, door het doorspelen van geheime documenten aan Wikileaks.

Open waanlink

 1. 5

  Manning is een slimme jongen, die ook na twee-en-een-half jaar gevangenis, waarvan tien maanden geïsoleerd, overeind is gebleven en zichzelf nog steeds goed kan verdedigen (http://bradleymanningmoetvrij.blogspot.nl/2012/12/bradley-manning-spreekt-voor-het-eerst.html).

  De verklaringen van de gevangenisbewaarders, die intellectueel voor hem geen partij lijken te zijn, spreken elkaar tegen. Wel/geen extra controle vanwege zelfmoordgevaar. Wel/geen opdracht om zich naakt te presenteren. Dienstdoende gevangenispsychiaters hebben eerder verklaard dat ze de eenzame opsluiting van Manning overbodig vonden (http://www.bradleymanning.org/news/quantico-psychiatrist-bradley-manning-treated-worse-than-death-row-inmates).

  Ik denk dat de autoriteiten er op uit zijn geweest hem klein te krijgen zodat hij gebruikt kan worden om Assange te vangen. Dat gaat ze waarschijnlijk niet lukken. Zie ook deze video: http://www.democracynow.org/2012/11/30/accused_wikileaks_whistleblower_bradley_manning_testifies

 2. 6

  Een isoleercel zonder geldige reden, naakt slapen… Tsja, wat willen we ook. Na Guantanamo inclusief waterboarden en andere martelmethodes lijkt dit zelfs bijna legaal.

 3. 7

  @6: Daarom is het goed dat er een rechtszaak van gemaakt wordt, dat is al heel wat meer dan de meeste Guantanamo-gevangenen hebben gekregen. Al blijft de vraag wat eruit komt, want de rechters in de VS zijn zwaar gepolitiseerd en dus meer in naam dan in handelen onafhankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren