Bollocks. Het ga je goed Grolleman

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (93)

#1 Steeph

Bizar, zat recent voor het eerst sinds lang weer eens X-rated te luisteren. En nu is hij er niet meer.

#2 Olaf Koens

Same here. Ik vroeg me onlangs af wat ik nou echt mis uit Nederland. Avondland stond hoog in dat lijstje. Wat een presentator. Groot gemis.

#3 Carlos

zijn laatste tweets, daar snap ik helemaal niks van, hoeft ook niet, maar toch

http://twitter.com/arjengrolleman

RIP

#4 Ketsman

Ik kan er geen traan om laten, radio-Dj’s werken voor dezelfde baas als Brein ed. En als je ook nog eens stelt dat het je hoogste doel is anderen van jouw muzieksmaak te overtuigen, ben je in mijn ogen echt fout bezig. Totaal geen respect hier, en ik hoop dat er nog vele radio-Dj’s mogen volgen. Leve de creativiteit en vooruitgang, dood aan alles en iedereen die dat tegenwerkt.

#5 Olaf Koens

Ketsman, krijg de klere

#6 Ketsman

Goed argument.

#7 nanne

Arjen Grolleman was een held. Er is niemand die meer mijn beleving van muziek heeft beïnvloed. En hij was een briljante DJ en programmaleider. De standaard van de productie bij KINK was lang uniek in Nederland. Zonde.

#8 Herman

@Ketsman: Radio is anders ook het medium dat de massale verspreiding van populaire muziek mogelijk heeft gemaakt. Maar misschien is de radio wel van de duivel. De tv trouwens ook: Weet je hoeveel rechten er bij een gemiddeld tv-programma betrokken zijn? Dus misschien moet je maar weer snel in je holletje gaan zitten zonder tv, radio, internet of welke andere moderne vorm van massacommunicatie dan ook.

Kink FM, de zender die me met heel wat alternatieve muziek heeft laten kennismaken. Arjen Grolleman, rust in vrede!

#9 Ketsman

Ik moet eigenlijk zeggen, Olaf Koens, dat ik dat helemaal niet pik, hondelul. Ik gaf een goed onderbouwde redenering, en jij gaat lopen schelden. Flame on, de tiefus met je.

#10 Ketsman

Ik heb dan ook geen TV en/of radio meer. Mede dankzij die Arjen lui, @Herman Het is een gotspe dan mensen zoveel respect tonen.

#11 Rene

Dus een figuur genaamd “Ketsman” op het internet pikt het niet dat ie een verwensing te verwerken krijgt nadat ie onder een berichtje over de plotselinge dood van een bij anderen geliefd persoon schrijft dat hij het allemaal best vindt en hoopt “dat er nog vele mogen volgen”.

Daar zijn we allemaal vreselijk van onder de indruk, meneer Ketsman. En krijg nu de klere.

#12 Ketsman

Ik luister jamendo en nog wat sites, zonder schreeuwende Dj’s en tot vervelends toe herhalende reclame. Of ik luister muziek van vrienden. Het is oorlog in medialand, al heel lang, en radio-Dj’s zijn de NSBers (hoe lollig je ze ook vindt) en als men steeds maar achter dit soort lui blijft aanlopen, hebben ze bestaansrecht.

#13 Olav

Waar gaat dit eigenlijk allemaal over?

#14 Ketsman

@Rene, kom op zeg, moet ik het maar voor elke bekende nederlander zielig vinden als ie van de trap af pleurt? Ik dacht het effe niet.

#15 Rene

Nee hoor. Je kan ook gewoon je grote bek houden.

#16 Ketsman

Nee, dat kan ik niet, Rene. Doe eens voor?

#18 Hemaworstje

geeft een roos aan kets voor de afwijkende en correcte mening.
Op welke valse piano hij dat vervolgens speelt is zijn keuze.

Cést le tone qui fait le musique , but he wrote the music.

Free jazz hero ketz.

#19 Ketsman

Ik ook van jouw Hema, je weet tog.

#20 goblok

Heel erg lomp om in deze thread te gaan trollen, Ketsman… Zaken van leven en dood zijn toch echt wat anders dan een mening over het wel en wee van de media. Dat snap je toch wel?

#21 Ketsman

Ja, dat begrijp ik maar al te goed. De vraag is, begrijp je mij? Maar ik begrijp al dat je mij niet begrijpt, dus hou je smoel maar. Vanuit mijn perspectief ben jij een trol.

#22 Grobbo

Mensen snappen je mening wel maar niet waarom je dit topic moet gaan trollen.

#23 Spuyt12

Oh, ik snap je punt maar al te goed, Kets. Maar dat je je punt moet gaan maken over het lijk van een radiopresentator en andere radiopresentatoren hetzelfde toewenst is misselijk.

Dat is geen “goed onderbouwde” mening.

#24 Bootvis

Wat een gemis :(

#25 Steeph

Vraag aan Ketsman: Heb je überhaupt ooit een programma van Grolleman gehoord? Of projecteer je nu je generalistische oordeel over radio en DJ’s op de zojuist overleden Grolleman?
Mijn ervaring is namelijk dat hij heel andere muziek op een heel andere manier presenteerde dan 99% van wat je elders tegenkomt.
Ik heb uren naar hem geluisterd zonder dat ik een plaat voorbij hoorde komen die ik al kende. En ik kan je verzekeren, ik ben aardig thuis in de muziek.

#26 KJ

Sudden Adult Death Syndrome. Niet lachen, het bestaat. Het meest waardeloze label voor een conditie ooit.

#27 Gezellig

RIP

Was een goede gast: hij zorgde voor een fatsoenlijk alternatief voor 3FM.

#28 Taco Zip

Wat een droevig verhaal. Mede dankzij Grolleman is KinkFM een radio-oase.

@12: Ik geloof niet dat je ooit KinkFM geluisterd hebt. Je staat tegen de verkeerde boom te blaffen.

#29 Martijn T

Klote, de waan van de dag neemt even een andere draai.

Bedankt Arjen.

#30 Horst Grogmuller

De eerste dode van het jaar waarbij ik denk “Shiiiiiiiiiiiit”. Hij draaide overigens ook nog wel eens Drs. P. Nu maar hopen dat KinkFm postuum wel een FM-frequentie krijgt.

#31 Leven

Grolleman ken ik niet. Reactie #4 heeft mij desondanks zeer droevig gestemd. Nieuw dieptepunt in de comments wat mij betreft.

#32 Bismarck

@26: Dat noemen ze alleen maar zo omdat ze de oorzaak niet kennen.

#33 KJ

@Leven; Welkom op het internet. Bovenaan ziet u de location-bar. Daaronder treft u wellicht ’tabs’ aan. De teksten die op deze site groen gekleurd zijn, zijn zogenaamde ‘hyperlinks’, die nemen u mee naar een ander universum. Wij wensen u een prettig verblijf.

#34 Jorn

Het is een enorme zonde. Het voelt alsof ik een vriend heb verloren, terwijl ik hem niet eens kende. Pleitbezorger van goede muziek, literatuur, poëzie en kunst. Het verlies zal lang voelbaar zijn bij Kink FM.

@30: helaas niet de eerste die te vroeg, te jong heen is gegaan. Wat te denken van Jay Reatard (29) vorige week en ook de drummer van !!! en Turing Machine wiens naam me even is ontschoten, maar die ook maar 32 is geworden.

#35 Ketsman

@25
Ik erger me aan etiketten rondom dit soort publieke sterfgevallen. “Ach gossie, wat erg” is zo’n beetje de enige geaccepteerde mening die je blijkbaar mag hebben. En dan stoor ik me daar weer aan, de vloedgolf van “show-verdriet” die het interwebs teistert. Maar om je vraag te beantwoorden: Ja, alles wat zich radio-Dj noemt generaliseer ik. KinkFM was ook niet mijn smaak, en onderscheidde zich naar mijn mening niet. Ik leef in een wereld waarin ik zelf m’n muzieksmaak mag bepalen, een smaak die vaak verworpen wordt door radioslaven trouwens. Of misschien ben ik gewoon jaloers, als ik doodga interesseert dat niemand wat, nuja, een sporadische deurwaarder misschien. ps: ik was gisteren wellicht wat aangeschoten en onnodig kwetsend, maar de frustratie jegens radio-Dj’s en taxichauffeurs heeft zich in de jaren diep geworteld.

#36 Rene

Want alles wat niet 0 is automatisch 1 nietwaar? Als je niet mee wilt doen aan een publieke rouw-cultuur moet je onafwendbaar direct onder een bericht van het onverwacht overlijden van een niet showbizz-bekend persoon uit een klein taalgebied schrijven dat je hoopt dat er nog maar velen mogen volgen. Stel je voor immers dat over een dag, week, maand of jaar broers, zussen, ouders of vrienden zo’n bericht tegenkomen en dan niet leren dat er ook mensen waren op internet-fora die graag willen dat er nog velen zo volgen.

Het gaat niet om een mening. Op meningen-fora kun je zoveel meningen neerkotsen als je maar wilt. Het is het niet uitkijken voor het veroorzaken van emotionele pijn bij betrokkenen door het larderen van die mening met projecties op de persoon zelf die je als een egocentrische klootzak laten kennen. Het is reactie 4 onder een bericht over het overlijden, niet over radio, op de dag van overlijden zelf. Ooit een geliefde verloren?

En om het dan helemaal af te maken staat die dusdanig gelardeerde reactie er niet alleen maar vind je ook nog eens dat je er alleen netjes en voorzichtig op aangesproken mag worden. Dat is wel het punt waar ik het in ieder geval niet meer trek. Mieter alsjeblieft op naar je reguliere dronken trollen-hangout.

#37 Ketsman

Ja, exact dat: emotionele pijn van betrokkenen. Ineens zijn we allemaal betrokken en gaan we die aardige Kets uitkafferen. Zeggen dat ik moet opkankeren is dan ook een zwaktebod. En nee, ik heb geen geliefde, dus kan ik ze ook niet verliezen. Dood is iets natuurlijks, en je kan het vreselijk vinden of juist niet. Ik ga er gemakshalve vanuit dat deze man voor de muziekmaffia werkte, en als ik dan dit lees:”Er is niets mooier dan mensen overtuigen van jouw muzieksmaak. Het is een roeping” dan ga ik ogenblikkelijk over de zeik, of ie nou leefde of niet, die opmerking heeft een stalkersgehalte waar de gemiddelde jehova nog een atheïst lijkt. Dus ik kan er geen traan om laten. Maar nogmaals, ik begrijp die ‘emotionele pijn’ dus niet en vind het erg misplaatst. Maar ik rot wel op dan, het ‘dronken-trollenhok’ is veel gezelliger, daar oppert men tenminste Arjen persoonlijk gekend te hebben, dat maakt meer impact.

#38 Gezellig

Over gezellig gesproken ;)

– “gemakshalve” dekt de lading wel, denk ik.
– enne, waar probeer jij ons van te overtuigen?

#39 Ketsman

Laat een trol dit verlies op z’n eigen wijze verwerken?

#40 Rene

Ik definieer “emotionele pijn” ook als pijn van direct betrokkenen. Een meer rationele pijn is vermijd- en negeerbaarder.

Het is hier een openbaar forum en het geschonden begrip is “piëteit”. Als Michael Jackson overlijdt hoor je mij niet klagen als reageurder 4 zegt dat ‘ie het niet erg vind en slechts denken dat iemand zich beter stil had kunnen houden als ‘ie zegt dat er nog velen mogen volgen. Bij een posting over een Nederlander, bekend op een Non-BNNer manier die de “publiek bezit factor” zo die anders bestaat nu in ieder geval elimineert, die onverwacht overlijdt is het een heel andere zaak qua te verwachten betrokkenheid.

Ik bedoel, ik geloof inmiddels dat hij in ieder geval geen kinderen had maar de reactie die ik primair gaf komt voort uit het beeld van een jongen die een jaartje later nog eens naar z’n vader zoekt op het internet en dan zoiets mag lezen onder het berichtje van overlijden zelf. Het zal vast gelden als slappe emotie-trekker, maar de kans dat je op zo’n moment iemand echt pijn doet omdat je vond dat je toch echt even je eigen meninkje moest spuien is toch volledig en volstrekt onacceptabel?

En voor de vriend of vriendin die een dag later reacties leest is het maar marginaal beter, om over ouders maar te zwijgen. Houd gewoon de mening op dat moment voor je, of bouw ‘m heel erg minstens dan niet in een zo’n respectloze persoonlijke reactie in. En wordt dan laatstens in ieder geval niet boos als je erop wordt aangesproken dat je dat nalaat. Dat is wel zo ernstig autistisch asociaal…

Ik ben zelf meestal niet schuw van niet-omfloerst taalgebruik maar je bent vandaag beduidend minder eikelig dus ik wilde nog even uitleggen waarom hier nou een grens hoorde te liggen wat mij betreft. Excuus als een emotioneel betrokkene het ook zonder deze verdere discussie had kunnen doen.

.

#41 Araglin

Ik hoorde het gisteravond en was er stil van. Bizar om als vierde reactie een nodeloos kwetsend en slecht onderbouwd stukje te lezen. @Ketsman: ooit wel eens naar X-Rated geluisterd? Je reageert als door een Pavlov-bij gestoken. Als je Grolleman ook maar een beetje kende, weet je dat de zinsnede ‘overtuigen van zijn muziek smaak’ niet zo letterlijk genomen moest worden – als er iemand was die op de radio rare en de meest wazige shit draaide, dan was hij het wel. Arjen: tears run rings…

#42 Ketsman

Ik zou zeggen, lees de reacties over Michael Jackson er nog maar eens op na dan. Als je zo nodig in de belangstelling wilt staan kan je eenvoudigweg niet verwachten dat iedereen je leuk vindt, of er mee eens is wat je doet. Wellicht dat in die toekomst waar jij het over hebt, er geen mediamaffia meer bestaat, en kan die hypothetische zoon mijn reactie wel begrijpen.

#43 Ketsman

Araglin, ik krijg ondertussen zin om een Godwin te maken, weet je wie er ook best een paar goeie dingen deed? Afgezien dat hij voor de rest puur evil was?

#44 Araglin

@Ketsman: wat wil je nu eigenlijk? Horen dat iedere dj een instrument is in de handen van de muziekmaffia? Dat geen enkele dj verstand heeft van muziek? Dat het prima is om persoonlijke kritiek te hebben op iemand die je niet kent en naar wie je nog nooit hebt geluisterd? Als jij zo graag een Godwin wilt maken: prima! Ik laat het echter hierbij.

#45 Ketsman

Er bestaan geen ‘goede’ radio-Dj’s (in mijn optiek) inderdaad.

#46 AntonB

Een van de betere DJ’s van Nederland is heengegaan, een verlies voor de Nederlandse radio en muziekwereld.

Jammer dat 1 of andere onbeschofte persoonlijkheid de gelegenheid heeft aangegrepen om eens lekker te gaan trollen, helaas kan niet iedereen kan even goed omgaan met de vrijheid van meningsuiting die het internet biedt.

#47 Bootvis

Don’t feed the trolls.

#48 J-One

@ Ketsman, had je naar X-Rated geluisterd dan had je je mening over Arjen Grolleman aardig bij kunnen stellen. Helaas heb je dat door je gegeneraliseer dus gemist.

Arjen was juist een DJ die wars was van alles wat commercie heette. Zijn tirade tegen de Giro 555 actie is wat betreft exemplarisch. Zijn voorliefde voor obscure muziek en poëzie tekenent. Muziek die door heengaan van de experimentele VPRO uitzendingen helemaal van de radar leek te verdwenen.

Voor mij is en blijft Arjen Grolleman een persoonlijke held, die mijn muzikale smaak in belangrijke mate heeft geduid.

#49 Ketsman

Het zit wel goed, we komen er toch niet uit. En een welgemeend excuus voor mijn vermeende botheid.

#50 Maarten

@Ketsman: en fijn ook dat je eventueel direct betrokkenen nog ff extra kwetst.
Ik heb niet direct met hem gewerkt, maar wel met zijn Kink collega’s en hen wens ik dan ook veel sterkte, t’is helaas niet de eerste keer dat die kleine club een collega verliest op veel te jonge leeftijd.

#51 sikbock

OMG! .. de fatsoenlijken tegen de waarheidszeggers-parodie wordt weer opgevoerd

#52 Ketsman

Maarten, dat jij indirect met hem gewerkt heb brengt helemaal niks in. Ik snap dus ook niet wat je punt is.
Rest mij me alleen nog af te vragen hoe de reacties hier zijn als bijvoorbeeld iemand als,..hmm,..’ns kijken,…Tim Kuik het loodje legt. Maar dat blijft speculeren.

#53 Maarten

@52: ging me vooral om je kort door de bocht reactie van iemand doodwensen of in ieder geval niet rauwig zijn om iemands dood.
En kom op, een Tim Kuik is niet mijn vriend, maar om nou te feesten als hij overlijd? Zijn instituut gaat gewoon door, slechts zijn vrienden en familie lijden eronder..
En Dj’s vind ik nou niet echt onder de ‘brein bende’ te scharen, zeker die van Kink niet want die hebben jarenlang subsidie moeten ontvangen van Veronica om te kunnen bestaan, weinig commercieels bij.
En verder ga ik niet op je in, want er komt waarschijnlijk slechts meer ongefundeerde ongenuanceerde kinderachtigheid uit je….

#54 Ketsman

Dat is waar je dus de fout ingaat, radio-Dj’s werken bijna per definitie voor de platen-industrie. Arjen was NADRUKKELIJK niet anders. Ja, en dan zou ik nog een verhaal af kunnen steken over wat de platen-industrie voor de muziek ‘betekent’, maar dat laat zich raden. Wat we hier dus hebben is een valse held. Maar laat ik niet in herhaling vallen, ik kan zo nog uren doorgaan als je wilt, maar alles is al gezegd.

#55 Herman

@52: Dat je niet de neiging voelt iemand die onder de grond ligt nu ineens op te hemelen kan ik helemaal inkomen. Echter, naast je recht om je mening te uiten, staat het je ook vrij je mening voor je te houden op momenten dat die ongepast is en niets toevoegt. Overigens ben je helaas niet de enige in Nederland tegenwoordig die niet lijkt te begrijpen dat je mening niet uiten ook nog steeds toegestaan is. In het hypothetische geval (onkruid vergaat niet) dat Tim Kuik gestrekt zou gaan, zou er ten eerste waarschijnlijk geen rouwtopic op Sargasso verschijnen. Ten tweede zou ik zelf in ieder geval niet de neiging voelen om op internetfora waar deze persoon wel gewaardeerd wordt (bestaan die?) nog even het graf stevig aan te stampen.

#56 J-One

@ 52, juichen om de dood van Tim Kuik zou net zo hypocriet zijn als het gejuich van Kuik bij het ter ziele gaan van een torrentsite. Er staat toch wel weer een nieuwe Kuik op. Juichen om iemands dood, echt gast!

In tegenstelling dat er niet zo snel een vervanger voor Arjen Grolleman zal worden gevonden in de wereld van de alternatieve en experimentele radio.

#57 Ketsman

Ik ctrl-f toch al 4 hits op hit in dit stukje tekst, niks op ‘independent’, ‘CC” of ‘onafhankelijk’.

#58 Ketsman

Baggermuziek, kutreclame en geschreeuw. Ik heb gewoon een schurfthekel aan alle radio-Dj’s, laat me toch.

#59 Ketsman

Oja, ik vergeet Jingles, fucking jingles, dat topt de irritatie wel denk ik.

#60 Ketsman

Alternatieve en experimentele radio? Laat je toch niet zo voorliegen, man. Dat is een ‘label’ dat ze er zelf opgeplakt hebben. Het is the same old shit in een nieuwe verpakking, met als doel geld uit je zakken te troggelen. Niks meer, niks minder. Zeg maar een soort outlet-store voor minder goed verkopende muzak.

#61 JW

‘Arjen was juist een DJ die wars was van alles wat commercie heette’

Grapjas. Al was dat nou waar geweest, maar kom op, het was geen heilige. De meest wanstaltige programma’s kondigde hij aan op RTL5, commerciële zooi bij uitstek, dus is je uitspraak nogal potsierlijk.

Als DJ kende ik hem slechts oppervlakkig, ik heb een hekel aan het gegeven dat iemand bepaalt waar ik zou naar moeten luisteren. Muziek ontdekken doe ik zelf, in plaats van me het gemakzuchtig voor te laten zetten door een plaatjesdraaier. KinkFM is al net zo ‘alternatief’ als m’n nichtje van 14 die emo is dat denkt te zijn. Mijn bescheiden mening: als je serieus meent dat KinkFM/Grolleman vernieuwende (56 heeft het zelfs over experimentele…) muziek draait/draaide, is het echt hoog tijd dat je zelf eens op onderzoek gaat.

Prijs Grolleman voor mijn part de hemel in, maar ga geen onzin verkondigen. Wat dat betreft ben ik het geheel eens met Ketsman.

#62 Ketsman

Troll, hoe durf je de waarheid te spreken over iemand z’n lijk!

#63 J-One

@ JW, had je toch X-Rated moeten luisteren, zonder dat programma had ik bepaalde muziek nooit en te nimmer ontdekt, omdat het ver weggestopt is in de krochten van muziekwereld. Of noem jij artiesten als Coil, Current93, raison d’être en Laibach mainstream muziek. Ga eens op onderzoek uit naar deze namen.

Ik denk, gezien zijn twitterberichten over dat inspreken dat hij het ook als een noodzakelijk kwaad zag, er moet ook brood op de planken komen, vooral als je houdt van het verzamelen van zeldzaam plaatwerk.

En een heilige is hij nooit geweest, maar dat had je wel begrepen als je ooit eens naar X-Rated had geluisterd.

#64 Ketsman

That’s it, nou ga ik nooit nog naar X-Rated luisteren, alleen maar omdat jij het leuk vindt.

#65 Araglin

En zo laat ik me toch weer verleiden tot een reactie. @Ketsman en co.: ik ben het qua radio eigenlijk wel met je eens (538, 3FM enzo).

Alleen: in dit specifieke geval – de tragische dood van Arjen Grolleman – heb je een verkeerd stukje gekozen om lekker leeg te lopen. Grolleman was juist iemand die onbedaarlijk zat te wroeten in de totaal niet-commerciële muziekhoek en tallozen (waaronder ondergetekende) begin jaren negentig kennis liet maken met tal van obscure, maar prachtige shit. Grappig dat mensen reageren die nog nooit naar hem hebben geluisterd (ja, Avondland misschien, maar X-Rated?) en al gelijk al hun vooroordelen etaleren. Vergeet niet dat ik het nu heb over het pre-internettijdperk! Nu heb je bijvoorbeeld Last.fm en Spotify.

En dat hij daarnaast werkte als voice-over en het ene baggerprogramma na het andere aankondigde – tja, dat is waar. En hij maakte daar geen geheim van. Het verdiende lekker, dus so what. Wat dan weer typisch Arjen was, was dat hij deze klusjes in zijn tweets (twitterberichten) dan weer ontzettend zat af te zeiken en de draak met zichzelf stak.

Kortom, ik snap je sentimenten, maar die zijn gericht tegen de verkeerde persoon en geuit op het verkeerde moment.

#66 Ketsman

Hey, hou nou op, je weet m’n antwoord nu wel, dat werd net nog eens onderstreept. En last.fm zuigt. Spotify schijnt werkelijk de geldstroom in goede banen te leiden, maar pin me er niet op vast. Maar echt Creative Commons zal het wel niet zijn. Ik gebruik dat dus ook (nog) niet.

#67 JW

@63 ‘JW, had je toch X-Rated moeten luisteren, zonder dat programma had ik bepaalde muziek nooit en te nimmer ontdekt, omdat het ver weggestopt is in de krochten van muziekwereld. Of noem jij artiesten als Coil, Current93, raison d’être en Laibach mainstream muziek. Ga eens op onderzoek uit naar deze namen.’

Ja, dat noem ik mainstream, je onderschrijft precies mijn punt. Dank je wel. Denken dat deze acts ‘ver wegstopt zijn in de krochten van de muziekwereld’ is knap van KinkFM dat ze je laten denken dat ze jou deelgenoot maken van vage/experimentele/alternatieve muziek, maar denk dan aan Ketsmans woorden (@60): ‘Alternatieve en experimentele radio? Laat je toch niet zo voorliegen, man. Dat is een ‘label’ dat ze er zelf opgeplakt hebben.’ Jij bent in dat label gaan geloven.

#68 J-One

@ JW het is wel goed met je. Jij bent vandaag de winnaar. Gefeliciteerd man!

#69 Victor

Verdorie, dat is slecht nieuws. Ik luister eigenlijk nooit radio, maar Avondland was een enige show waar ik gedurende een half jaar elke dag naar luisterde.

#70 Leven

@sickbock #51

de meta-comment van de draad.

in een lange draad met voor- en tegenstanders komt er vroeg of laat eentje die zegt dat iedereen uit z’n nek klets en dat het allemaal nergens over gaat.

#51 is een perfect voorbeeld. geen godwin maar een….?

#71 Ketsman

Ik vond #51 wel okay, een van de eerste die zag dat ik een punt had, jouw reactie #31 aan de andere kant had weinig inhoud. Een mening over een mening. Hoe zou je dat noemen?

#72 mescaline

Maar Ketsman, het gaat je hier dus helemaal niet om de muziek. Alleen maar om de DJ, jingles, praatjes, reclames en alle meuk eromheen.

Geef die omgeving dan wat credits aub dat ze soms voor het plezier van veel anderen ook goeie muziek draaiden – waarmee weer een band werd gered; dat is ook wat commercie teweeg brengt.

/sortofredelijikdachtik off

#73 Leven

@71 een mening over een andere mening zou ik een discussie noemen.

een mening over ALLE andere meningen daarentegen..

#74 Ketsman

@Leven
Als dat een poging tot discussie was ben ik een Dj.

@mescal
Er zal best iets positiefs gebeuren, Bill Gates geeft vast ook weleens een donatie. Het punt is(behalve die jingle ed.) de hele achterliggende organisatie die stelselmatig de markt beheert en het gros van de bandjes geen kans geeft. Het is geen ‘darwin’-situatie, er wordt je gewoon wat door je strot gedrukt, er wordt gedraaid tot je denkt dat het je smaak is. En reguliere luisteraar worden in een soort net van, eh, -hoe zal ik het noemen, de gouden kooi?- gevangen. Men wordt betrokken bij Dj’s, hun doen en laten in de studio. Dat kuiken van 3fm was daar een extreem voorbeeld van. Zorg dat je de luisteraar bindt in je soap en je hebt hem. Uiteindelijk draait het dus hier op uit, iemand die willens en wetens de luisteraar een poot uitdraait, heeft een grote schare ‘fans’. En werkelijk, Sargasso, ik had U hoger ingeschat, ik dacht dat dat alleen bij ’tokkies’ werkte.

#75 JW

Ach J-One, is je bubbel kapot?

#76 mescaline

*werkgroep zuinig op ketsman opstart*

#77 Ketsman

Don’t feed me!

#78 jwlefou

applaus voor Ketsman en JW, wat een onafhankelijke geesten!

Schaap als ik ben heb ik echt jaren met veel plezier naar Avondland geluisterd. mooie aan Arjen was dat hij niet alleen enthousiast was over muziek maar ook wat te vertellen had over poezie, literatuur etc. Zulke DJ’s zijn er te weinig. RIP

#79 Ketsman

Arjen was een dinosauriër. Heb je ooit weleens een dinosauriër een trap zien gebruiken? Nou dan. – Ketsman, trol, 2010

#80 goblok

@Ketsman, ik heb al je bijdrages even gelezen en volgens mij heb je echt hulp nodig. Ik heb zelden iemand zo hard horen schreeuwen op zo’n verkeerd moment en met zoveel vasthoudendheid.

Je boosheid op radio en radio dj’s is echt buiten alle proporties. Tuurlijk, er is van alles mis mee maar om er nou helemaal mental op te gaan is ook weer wat teveel, dunkt me.

Vooral in reactie 35 en 37 begin je ons opeens deelgenoot te maken van allerlei persoonlijke kwesties. Misschien is er een psycholoog in de zaal die je even kan vertellen welk soort ziektebeeld je vertoont.

#81 Ketsman

Je bent zelf ook vrij typisch bezig. Aangezien je duidelijk geen argument hebt, ga je het op de man spelen. Ook wel ‘Tokkie’-gedrag trouwens, en helemaal niet in stijl van Sargasso(of wat ik ervan verwachte dan). Ik spuug op de grond waarop je loopt, goblok.

#82 gronk

Het valt me eerlijk gezegd nog mee dat er geen stille toch voor Grolleman wordt gehouden. Zo hoort dat toch?

#83 Araglin

@Ketsman: en ook vandaag ben je de winnaar! Goed bezig, man!

#84 Horst Grogmuller

Ik begin inmiddels wel heel geinteresseerd te worden in de persoon Ketsman, en waar hij dan wel van houdt.

#85 Ron

Meneer Ketsman is een simpele sociopaat wanneer hij stelt in berichtje #4: “..en ik hoop dat er nog vele radio-Dj’s mogen volgen.”.

Per ongeluk was AG een visionair en baanbrekende muziekliefhebber, die vooral via de 3 uren X-rated op de zondag avond heel wat onbekende bandjes heeft gepromoot.

Dat is jou ongemerkt voorbij gegaan.

Hij gebruikte muziek zoals een schilder zijn penseel.

Jouw gebrek aan respect voor AG is waarschijnlijk eerder de weerspiegeling van jouw kleingeestigheid, jaloezie, minderwaardigheidscomplex…

#86 teringbibber

hey! they killed kets!

#87 teringbibber

@horst Grogmuller: hij houdt van bier

#88 teringbibber

en veel vlees, maar geen scharrevlees.

#89 teringbibber

en hij vindt het uiterst onbeleefd om mensen in de derde persoon aan te spreken.
mocht er meer interesse zijn in heer Ketsman, verzoek ik u te googelen.

#90 qwerty

gedaan @teringbibber.

En nu?

#91 teringbibber

dat is aan u.

#92 pedigree

Hij gebruikte muziek zoals een schilder zijn penseel.

Gheheheheh…

#93 pedigree

Nee, echt.

pfffffff!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*