1. 4

  En hoe zit het met de strafvervolging? Ik lees het volgende:

  De Amerikaanse en Britse autoriteiten schilderden een beeld van wijdverbreide misdragingen binnen de Rabobank, waarbij een 27-tal handelaren, indieners van rentetarieven en tenminste e e n hogere manager samenwerkten om een scala aan rentestandaarden te manipuleren. De bank negeerde waarschuwingen van toezichthouders en zelfs van de eigen medewerkers over de misdragingen, stelt de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Pas in de tweede helft van 2012, meer dan vier jaar nadat het wereldwijde onderzoek aan het rollen was gekomen, wist Rabobank de problemen bij Libor geheel te stoppen, volgens de toezichthouders.
  http://goo.gl/u0zrT1

  27 handelaren en tenminste 1 hogere? Dan hebben we het niet over een enkele rotte appel maar over een criminele organisatie.

  Tot vervolging zal het wel niet komen. Het zijn tenslotte hoogstwaarschijnlijk autochtonen die het gedaan hebben. Geen Marokkanen.
  Juist omdat het hoogstwaarschijnlijk autochtone criminelen zijn vind ik nergens op het internet de vermelding van afkomst. Had je moeten zien als het Marokkanen waren geweest.

 2. 7

  @4.

  Volgens Peter de Waard (columnist in de VK) is Moerland na druk van de Nederlandse Bank afgetreden, maar blijven de door jouw genoemde handelaren gewoon in dienst.

  De Waard concludeerde trouwens ook dat juist de gevluchte rekeninghouders in 2008 (van Fortis, ABN/Amro, enz. naar de Rabo) nu de klos zijn. Want wie gaan de boete betalen?

 3. 8

  @7
  Nou, ik neem niet aan ze geld bij de rekeninghouders weg gaan halen. Misschien drukken ze de spaarrente nog wat verder, maar die is toch al symbolisch.

 4. 10

  Het eigen vermogen is 40 miljard. De boete is peanuts. Bovendien stond er al een paar jaar een reservering tegenover.

  De RABO loopt wel risico’s met de hypotheken: met 40% marktaandeel zit daar zeker het nodige kaf onder. Maar dat staat geheel los van deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren