1. 3

  Dit wordt uitgelegd als ‘politieke deal’. Wat is het verschil tussen een dergelijke deal en omkoperij? Is dit niet gewoon keiharde corruptie?

 2. 4

  Het zou corruptie zijn als Johan Robesin er persoonlijk voordeel uit zou halen, dus als er een leuk bedrag vanuit de VVD-partijkas naar zijn girorekening overgeboekt zou worden.

  Het gaat hier echter om een politiek voordeel: de partij van Robesin (‘Zeeuwse belangen’ of iets dergelijks) is tegen ontpoldering, en dat weet hij via partijpolitieke uitruil te bewerkstelligen (nou ja, deels dus, want dat water moet érgens heen).

 3. 5

  En het leuke is natuurlijk dat er helegaar geen besluit is: het geschetste alternatief moet nog worden uitgewerkt, in eerste instantie is het al verworpen door Deltares. En dan komt het H-woord weer vol op de wagen.

 4. 6

  @prediker, de partij zeeuwse belangen is ook tegen de pvv, in zeeland voelen toch heel wat mensen zich flink genaaid, omkoperij is het dan niet maar politiek zuiver is het al helemaal niet, wel neo-liberalisme ten top, dat is gelegaliseerde uitbuiting, list en bedrog, zolang je je eigen zakken maar kan vullen

 5. 7

  Hij spreekt Rutte aan in zijn functie als minister-president wat dit natuurlijk precair maakt: Niet Mark Rutte in persoon of Mark Rutte als leider van de VVD maar Mark Rutte als minister-president van heel Nederland heeft deze deal gesloten. Mocht Rutte dit nog steeds ontkennen dan betwijfel ik of hij geschikt is voor deze functie als hij niet aan heeft kunnen voelen dat door zijn handelen dit wel zo bij Robinson is overgekomen.

  Ik vraag me trouwens wel af of de polders ten oosten van Vlissingen nu niet dubbel worden geteld als compensatie. Gaat die container terminal nu niet door of moet straks alsnog de Hedwige polder worden opgeofferd voor de bouw van de terminal?

  Wel triest dat deze volksvertegenwoordiger zo’n slechte zinnen schrijft en consequent de MP als je/jou aanspreekt (buiten eventueel geneuzel om een streepje tussen minister en president).

 6. 8

  Van omkoping is idd geen sprake, maar het ronselen van stemmen is ook verboden. Maar goed, scrupules zijn gezien het Torentjesoverleg niet aan Rutte en Wilders besteed.

  bvdbos: Die dubbeltelling was mij ook al opgevallen. Die nu aangewezen polders zijn daarmee een sigaar uit eigen doos. Ben benieuwd of de Belgen dit hard gaan spelen.

 7. 9

  de belgen zullen wel niet blij zijn, die willen graag een kanaal van de antwerpse haven naar baalhoek om het nauw van bath te omzeilen, daarvoor moest de hedwigepolder blank gezet worden, het is allemaal vuil spel

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Baalhoek
  http://vnsc.eu/infotheek/literatuur-informatiesysteem/941-de-aanleg-van-het-baalhoekkanaal-en-de-afsnijding-van-het-nauw-van-bath-en-de-consequenties-voor-het-milieu-van-het-verdronken-land-van-saeftinge.html

 8. 10

  Elk overheids besluit in Nederland is het gevolg van politiek handjekap, ten minste als het goed is. Dat heet in goed Nederlands ook wel democratie.

 9. 11

  Het hele idee dat er ‘teruggegeven moet worden aan de natuur’ is te zot voor woorden. Last time I checked had ‘de natuur’ geen stemrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren