1. 2

  Selectieve informatievoorziening vindt overal plaats maar als zelfs de BBC de inhoud van het te verstrekken progammapakket cencureert, om klanten die bepaalde informatie liever niet verstrekt zien worden te lijmen,wie kan je dan nog vertrouwen.

 2. 4

  In Nederland besteedde de Evangelische Omroep door de jaren heen veel aandacht aan het creationisme: er werden (vooral in de periode 1970 – 1990) televisieprogramma’s over gemaakt, debatten georganiseerd en creationistische boeken uitgegeven. Af en toe leidde dit tot controverses: eind juli 2007 kwam in het nieuws dat de EO in de BBC-serie Het Leven van Zoogdieren van de Britse documentairemaker David Attenborough elke verwijzing naar de evolutietheorie, inclusief de afstamming van de mens, had verwijderd of onjuist vertaald (waaronder zelfs het wegcensureren van elke keer dat Attenborough het woord miljoen gebruikt). De zaak werd aan het licht gebracht door Gerdien de Jong, universitair hoofddocent evolutiebiologie aan de Universiteit Utrecht. Bijna vierhonderd Nederlandse en Vlaamse wetenschappers ondertekenden daarop een petitie waarin de BBC werd verzocht geen censuur toe te laten in haar verkochte natuurprogramma’s. De EO distantieerde zich van de aantijgingen maar ging in januari 2008 in op het verzoek van de BBC om de aangepaste dvd uit de handel te nemen

  Wikipedia

 3. 7

  Ik heb het over te koop aageboden waar,de tuttigheid van de BBC is me maar al te duidelijk.Een van de belangrijkste films Van de Brttisch Cinema werd of wordt al jaren van de buis geweerd.A Clockwork Orange.
  Maar wel onschuldige kijkers lastigvallen met religieus geneuzel en koorzang.

 4. 10

  Het heeft voor mij ook een beetje met de context te maken.

  Ja, ik ben ervan overtuigd dat de aarde opwarmt, en ja, ik weet dat dat voor een aanzienlijk deel komt door menselijk handelen.

  Als ik de series van Attenborough kijk, heb ik alleen even geen behoefte aan die informatie. Dan wil ik verbaasd worden. Ik heb vrijwel alles van Attenborough dat op dvd verschenen is thuis op de server staan, maar spoel altijd door het klimaatveranderingsverhaal heen.

  Datzelfde verhaal neem ik graag op andere momenten tot me – met aanvaarding en zonder cynische houding.

  Ik weet niet of de BBC van mijn bestaan weet – een goede klant ben ik dankzij bittorrent niet – ik weet wel dat ik die betreffende aflevering gewoon niet zou kijken.

 5. 14

  Dat is het. mee eens.

  De distributeur maakt echter ook een ‘persoonlijke’ afweging. Hij/zij verwacht minder te verkopen door die aflevering van de klimaatmaffia [..*] erin te laten zitten.

  De distributeur mag natuurlijk best bepalen wat hij verkoopt en wat niet, toch?

  *even voor het effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren