BBC laat aflevering klimaatverandering weg

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 Carlos

de KLM had ook altijd een apart vliegtuig voor vluchten op Saoedi-Arabië, daar ontbrak het christelijke kruisje op de kroon in het logo.

#2 L.Brusselman

Selectieve informatievoorziening vindt overal plaats maar als zelfs de BBC de inhoud van het te verstrekken progammapakket cencureert, om klanten die bepaalde informatie liever niet verstrekt zien worden te lijmen,wie kan je dan nog vertrouwen.

#2.1 su - Reactie op #2

Wat? Auntie, die iedere f**k, c**t en w**k vóór middernacht wegbliept, doet aan censuur? Shocking!?!

#2.2 L.Brusselman - Reactie op #2.1

Ik heb het over te koop aageboden waar,de tuttigheid van de BBC is me maar al te duidelijk.Een van de belangrijkste films Van de Brttisch Cinema werd of wordt al jaren van de buis geweerd.A Clockwork Orange.
Maar wel onschuldige kijkers lastigvallen met religieus geneuzel en koorzang.

#2.3 su - Reactie op #2.2

ACO is door Kubrik zelf uit de UK roulatie gehouden tot aan zijn dood vanwege de copycat controverse. Daar had Auntie niet zoveel mee te maken.

#2.4 L.Brusselman - Reactie op #2.3

Je hebt gelijk ik heb het nagezocht.

#2.5 mb - Reactie op #2

Het heeft voor mij ook een beetje met de context te maken.

Ja, ik ben ervan overtuigd dat de aarde opwarmt, en ja, ik weet dat dat voor een aanzienlijk deel komt door menselijk handelen.

Als ik de series van Attenborough kijk, heb ik alleen even geen behoefte aan die informatie. Dan wil ik verbaasd worden. Ik heb vrijwel alles van Attenborough dat op dvd verschenen is thuis op de server staan, maar spoel altijd door het klimaatveranderingsverhaal heen.

Datzelfde verhaal neem ik graag op andere momenten tot me – met aanvaarding en zonder cynische houding.

Ik weet niet of de BBC van mijn bestaan weet – een goede klant ben ik dankzij bittorrent niet – ik weet wel dat ik die betreffende aflevering gewoon niet zou kijken.

#2.6 L.Brusselman - Reactie op #2.5

Dat is een persoonlijke afweging,die moet de didtribiteur niet voor me te maken

#2.7 mb - Reactie op #2.6

Dat is het. mee eens.

De distributeur maakt echter ook een ‘persoonlijke’ afweging. Hij/zij verwacht minder te verkopen door die aflevering van de klimaatmaffia [..*] erin te laten zitten.

De distributeur mag natuurlijk best bepalen wat hij verkoopt en wat niet, toch?

*even voor het effect

#3 Anoniem

Was eerst toch ook al bij zo’n bbc serie en de eo? Zonder dinosaurussen of dat de aarde opeens plat was of zo?

#3.1 L.Brusselman - Reactie op #3

In Nederland besteedde de Evangelische Omroep door de jaren heen veel aandacht aan het creationisme: er werden (vooral in de periode 1970 – 1990) televisieprogramma’s over gemaakt, debatten georganiseerd en creationistische boeken uitgegeven. Af en toe leidde dit tot controverses: eind juli 2007 kwam in het nieuws dat de EO in de BBC-serie Het Leven van Zoogdieren van de Britse documentairemaker David Attenborough elke verwijzing naar de evolutietheorie, inclusief de afstamming van de mens, had verwijderd of onjuist vertaald (waaronder zelfs het wegcensureren van elke keer dat Attenborough het woord miljoen gebruikt). De zaak werd aan het licht gebracht door Gerdien de Jong, universitair hoofddocent evolutiebiologie aan de Universiteit Utrecht. Bijna vierhonderd Nederlandse en Vlaamse wetenschappers ondertekenden daarop een petitie waarin de BBC werd verzocht geen censuur toe te laten in haar verkochte natuurprogramma’s. De EO distantieerde zich van de aantijgingen maar ging in januari 2008 in op het verzoek van de BBC om de aangepaste dvd uit de handel te nemen

Wikipedia

#3.2 L.Brusselman - Reactie op #3.1

hier een link naar blogbijdrage van Gerdien de Jong
http://evolutie.blog.com/2007/07/27/eo-vals-getuigenis/

#3.3 Bismarck - Reactie op #3

Dat lijkt me wel lachen om te censuurovervoicen. Iedere keer als er globe wordt gezegd, er disc over voicen en north pole veranderen in northern rim. :-)

#3.4 Inca - Reactie op #3.3

Ok, maar dan zou ik ook per ongeluk een keertje “Great A’Tuin” noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*