1. 2

    Typisch weer die korte termijn blik van bedrijven.. Zonder die bijen is er straks geen winst meer, maarja, dan moet je iets verder kijken dan het komende kwartaal of jaarwinstje..

  2. 3

    Dank voor dit inkijkje in het Brusselse lobbycircuit. Het is zaak van levensbelang die te weinig aandacht krijgt in de media, puur en alleen vanwege het feit dat het conflict zich voornamelijk in Brussel afspeelt en niet in Den Haag. Zonder bijen zal de hele natuur van slag raken. Bayer en Syngenta kunnen we missen.
    Syngenta slaat de voorstanders van een moratorium om het hoofd met eigen onderzoek dat ze niet openbaar willen maken. Zie: http://freeflowofinformation.blogspot.nl/2013/02/wetenschap-achter-gesloten-deuren.html De arrogantie ten top. Bayer gaf Natuur en Milieu binnen de muren van hun eigen bedrijf inzage in hun onderzoek. De conclusie: dat spul moet onmiddellijk verboden worden. Zie: http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3423378/2013/04/10/Bijengif-van-fabrikant-Bayer-moet-van-markt.dhtml. Ook in dit geval zou een openbare contra-expertise natuurlijk veel effectiever zijn. De bedrijven denken kennelijk dat openheid niet in hun voordeel is. De felheid van hun lobby is een teken aan de wand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren