Attentie conservatieven! Klimaatopwarming negeren leidt tot grotere overheid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (25)

#1 Bismarck

De titel suggereert de aanname dat conservatieven tegen een grotere overheid zouden zijn. Een premisse die me feitelijk moeilijk aantoonbaar lijkt.

#1.1 Trianero - Reactie op #1

Volgens de definitie zijn conservatieven toch voor een gelimiteerde overheid:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/conservatism

#1.2 Bismarck - Reactie op #1.1

Hmm nee dat lees ik niet in de definitie. Ik associeer een sterk leger en de regels en repressie benodigd om zaken bij het oude te houden nu eenmaal met een grote overheid, omdat het behoorlijk direct de implicatie inhoudt van veel militairen, agenten en ambtenaren.

#1.3 Steeph - Reactie op #1

Eigenlijk had het woord “conservatieven” als volgt geformuleerd moeten worden: “Republikeinen, in de VS ook wel conservatieven genoemd en hier in NL soms bewondert door een groep die zichzelf liberalen noemt of in wat extremere gevallen libertariers,”
Maar dan wordt de kop zo lang :-)

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #1
  • Vorige reactie op #1
#1.4 Anton B - Reactie op #1.3

Liberalen zijn politiek een andere stroming dan de conservatieven. Echte conservatieven hebben we hier alleen in de vorm van de SGP, al halen die het qua behoudenheid het niet bij de republikeinen en in sommige gevallen niet eens bij de democraten in de VS.

#1.5 pedro - Reactie op #1.4

Dat is het verschil tussen schoolboekendefinities en de praktijk.

Als je van die definitie uit gaat, is de VVD niet erg liberaal.

#1.6 gronk - Reactie op #1

Als je heel cynisch bent (en je hebt te maken met conservatieven, dan is d’r geen einde aan de hoeveelheid cynisme die je nodig hebt) dan zou je kunnen denken dat de conservatieven uiteindelijk een powergrab willen doen ‘vanwege het klimaat’, en en passant verbieden ze ook alle liberale hobbies. Want he, noodsituatie.

Dat ze mogen stikken in hun bananen.

#1.7 parallax - Reactie op #1.6

I see what you did there..

#2 Thallmann

“”Many conservatives say they oppose clean-energy policies because they want to keep government off our backs. But they have it exactly backward. Doing nothing will set our country on a course toward narrower choices for businesses and individuals, along with an expanded role for government. When catastrophe strikes – and yes, the science is quite solid that it will – it will be the feds who are left conducting triage.””

Facepalm

#3 Anton

Het klimaatsprookje is uit jongens. Daar helpen wanhoopsproffensieven als ‘fossiel wordt meer gesubsidieerd dan duurzaam’ of deze ‘Klimaatopwarming negeren leidt tot een grotere overheid’ niets meer aan.

En ze leefden nog lang en gelukkig, het enige deel van het klimaatsprookje wat wel waar is.

#3.1 gronk - Reactie op #3

Anton is zo iemand die zelfs als holland in een woestijn is veranderd, en we hier winters hebben met +25’c, blijft roepen dat er niets in de hand is.

En anders is er nog altijd het smoesje van natuurlijke klimaatverandering, en dat de mens zich altijd aanpast aan de omstandigheden.

#3.3 Janos73 - Reactie op #3.2

Inderdaad, Nature is om…..

Er is de afgelopen 2000 jaar een gemiddelde daling in de temperatuur van 0.3C per millennium en plotseling (geen idee waardoor dat komt) stijgt de temperatuur 0.6C in 50 jaar……

Maak je vooral geen zorgen en vraag je niet af hoe dat nu komt…

De meeste klimaatmodellen laten die afkoeling ook zien in de huidige tijd (als je de hoeveelheid CO2 constant houdt op 280 ppm)

#4 Harry

Indien je uitgaat van het feit dat klimaatverandering ernstige consequenties zal hebben, dan zou je kunnen overwegen wat je moet gaan doen.
Dat is ook de zwakte van het artikel in TWP, ze gaan alvast uit van het feit dat klimaatverandering ernstige negatieve consequenties zal hebben.
Beetje een vorm van demagogie.
Wat zegt u TWP? ooooh…….

Voorlopig sterven er nog steeds meer mensen aan malaria dan aan klimaatverandering!

#4.1 ReinoutS - Reactie op #4

Wat voor effect denkt u dat klimaatopwarming zal hebben op het leefgebied van de malariamug?

#4.2 Harry - Reactie op #4.1

Wij, ik bedoel die die in Nederland wonen, hebben malaria allang uitgeroeid

#5 majava

Ik denk dat de ontkenners als het gaat om de gevolgen van klimaatopwarming teveel denken aan dood en verderf. Dat is er ook wel, maar dat is nu juist wat de doorsnee ontkenner weinig kan schelen, omdat de meeste ernstige situaties zich voordoen in gebieden waar men zich het minst kan wapenen tegen de effecten. En zeg nou zelf, Anton en Harry, wat boeit het als er hier en daar een paar duizend Aziaten of Russen minder zijn? Daar hebben we er genoeg van, nietwaar?

Wat jullie over het hoofd zien is waar je via een andere weg als de dood voor bent; hogere kosten voor je eige! Die ene weg is dan de belasting en heffingen voor CO2. Daar zijn jullie tegen, dat is bekend. Maar waarom zijn jullie dan wel bereid om de nog veel hogere kosten te betalen van verzekeringen, voedsel, energie, en later eigenlijk gewoon alles? Ik betaal in Finland nu al meer voor energie door de effecten van de opwarming, want de private sector wacht geen moment af zodra zij geconfronteerd worden met hogere kosten.

#5.1 Inje - Reactie op #5

Wat een raar stukje. Een ontkenner denkt niet aan de gevolgen omdat hij/zij het ontkent. En als het klimaat verandert, dan verandert het. Daarop heb je als persoon/land geen invloed op.

En inderdaad, wat kan het jouw schelen als er een paar chinezen doodgaan, dat is toch goed voor de voedselprijs, en alle andere prijzen… Maar dat is weer een hele andere discussie

#5.2 majava - Reactie op #5.1

Raar? Verbaast het je soms dat ik door heb wat je denkt?

#5.3 Inje - Reactie op #5.2

Sla jezelf niet te hoog aan meid. Wat ik momenteel denk is niet voor publicatie geschikt.

#5.4 Harry - Reactie op #5

Energie is al ruim twintig jaar niet heel veel duurder geworden, mede ook omdat apparaten, machines e.d. steeds efficiënter worden. Die efficiencytrend bestond ook al voor de CO2 hype.
Wel zijn we in de tussentijd met zijn allen meer gaan betalen voor allerlei rare milieuheffinkjes en belastingen.
Ik lees al hier en daar dat de landsadvocaat 4,5 miljard terug probeert te halen van een windmolenbouwer die maar niet wil bouwen.

Klimaat is big money, een ruif waaruit een parvenu als Al Gore goed van kan vreten.

#6 majava

Ik heb ook nog een vraag. Hoe denken jullie dat klimaatopwarming positief kan uitwerken? En dan concreet, voor jullie persoonlijk, in financieel geld, ja? Want je kunt natuurlijk een punt hebben dat als de noordpool ijsvrij is, die handelsroutes toch prachtig vrij liggen en je kunt er ook nog eens fijn boren naar olie zonder elke keer te worden gestoord door een pissed off ijsbeer, maar echt, denk je daar nu werkelijk de vruchten van te kunnen plukken?

#6.1 Harry - Reactie op #6

Uiteindelijk gaan we allemaal dood, maar in de tussentijd kunnen we profiteren van:
– lagere stookkosten
– het landbouwareaal kan uitgebreid worden. Ik bedoel maar, als de Russen tegen die tijd net zo efficiënt worden als de Canadezen, dan kunnen we van heel Europa en Afrika één groot natuurpark maken
– Planten groeien beter met meer CO2:
http://www.youtube.com/watch?v=P2qVNK6zFgE

#7 majava

Harry, even normaal doen. Dit is geen antwoord op wat ik vroeg en dat weet je.

Je stelt alles heel simpel voor, alsof de markt niet vol zit met partijen die de prijs hoe dan ook op willen drijven. Efficientie me reet. In jouw verhaaltje zijn alleen de warmistas de enige goede marktkooplui die hun handel prima weten te verkopen terwijl grondstoffenhandelaren, grote industrien, verzekeraars etc. de schlemiel zijn die in 2050 nog altijd de consument voor de eigen winst hebben staan. De groeten Harry. En je weet zoooooveel beter.

Leuk filmpje over CO2 en een kasplantje. Nu dan even in het echt. Wat doet de prijs van mais nu? Die hittegolf in de VS is toch heel normaal immers? En piepers in het VK? Zal ook wel loslopen natuurlijk. Net als de verzekering voor huis en inboedel. Lache met die Britten. De graanprijs is nu inderdaad wat beter. Jammer alleen dat die groot- en detailhandel vergeten is om de prijs weer mee te laten dalen.

Kom eens wat vaker buiten, Harry.

#7.1 Harry - Reactie op #7

Iedereen probeert de beste prijs voor zijn of haar produkt te krijgen, alleen warmista’s verkopen de gebakken lucht zo duur mogelijk.

Wat is normaal, droogtes en overstromingen zijn van alle tijden. Nog niet zo lang geleden was de graanoogst in Rusland in gevaar. Zijn we toen omgekomen van de honger, zijn er Russen omgekomen van de honger?
ik denk wel dat er een aantal graanhandelaren hun spaarpot in die tijd goed hebben kunnen vullen, met dank aan de angsthazen van het klimaatgeloof!

Wist je trouwens dat Nederland het enige land is waar je je niet kunt verzekeren tegen overstromingen. Wettelijk verboden. Ik hoop niet dat jij in een laag gelegen polder woont.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*