Arubaan overleden, kreeg geen EHBO bij aanhouding terwijl hij gelijk onwel was

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Volgens de media overleed de Arubaan in het ziekenhuis na aanhouding bij een festival. Twee filmpjes laten echter zien dat hij al bij aanhouding onwel was en dat de politie niets deed aan EHBO. Uit commentaar van omstanders valt af te leiden dat hij vlak daarvoor met een knuppel geslagen is.

Open artikel

Reacties (63)

#1 Grolschje

Volgens mij slepen ze gewoon een lijk in de politiebus.

#3 Dehnus

@1: in 15 jaar tijd afgegleden van een tolerant (indifferent mag ook, maar toch als dit in de jaren 90 gebeurde was je toch echt aan de schandpaal genageld) tot Amerikaanse toestanden. De Teeven fans wrijven zich in de handjes.

#5 majava

Die had nooit in die bus geladen mogen worden in zo’n toestand. En je ziet aan die agenten dat ze dat ook wel doorhadden.

#6 Arjan

Ah, tijd om ook de Nederlandse agenten uit te rusten met een bodycam.

#7 mbmb

en alles ten spijt. Wat moet dat toch een moeilijk beroep zijn, straatagent. Iemand die roept dat hij gewapend is en die zich hevig verzet….

Dan jezelf en omstanders en jezelf beschermen en in die hectiek ook nog gezondheid van de persoon in kwestie beoordelen en goed handelen.

Terwijl wordt bezuinigd op je training/simulatie, op evaluaties, de organisatie steeds iets anders van je verlangt.

Ja. er is nogal fout gehandeld en ja, het is hun taak dat goed te doen. Maar oh wat moet dat soms moeilijk zijn.

#8 Prediker

Iemand die roept dat hij gewapend is en die zich hevig verzet…

@7 Hoe kom je erbij dat die man riep dat hij gewapend was? Dat is het verhaal van die agenten nadat ze eerst hebben verklaard dat hij onwel werd in de bus.

Kortom: die agenten hebben al een keer gelogen om hun aarsgaten te dekken, wat maakt dat jij denkt dat ze niet nog een keer zouden liegen?

Agenten zijn hooligans in een overheidsuniform: als eentje besluit iemand te bespringen, dan staan er meteen twee of drie klaar om dat ook te doen, ongeacht of dat terecht is.

Zo iemand die besprongen wordt, verzet zich daartegen: nogal wiedes, dat is een reflex, het lichaam wil zich beschermen tegen een aanval. En dat is dan reden om er met nog meer geweld op te timmeren.

Vervolgens vormt het ook de legitimatie voor dat initiële geweld en al wat er op volgt: verzet bij arrestatie.

#9 mbmb

@8 Goh. Ik wist niet dat ze gelogen hadden. Hoe weet jij dat? Ik vind het ook niet zo gauw in de aangehangen links.

#10 Inca

@9, ze zeggen ‘de man is onwel geworden in de bus’, maar dat klopt niet, want de man was al onwel buiten de bus. Dat noemt men dus een leugen.

Daarnaast… het handelen is in elk geval in strijd met alle EHBO-regels: aan een persoon die zich overduidelijk niet goed voelt moet je niet gaan sjorren. Zoiemand laat je liggen totdat hij weer voldoende bij kennis is of totdat de ambulance er is. Dat lijkt me voor arrestanten niet anders dan voor andere mensen, en, essentieel, de man was op dat moment al overmeesterd.

Zelfs in de (vooralsnog totaal onbewezen) omstandigheid dat hij inderdaad gedreigd of zelfs gezwaaid had met een wapen, was die situatie al voorbij. Hij kon niets meer doen, de man lag op de grond. Dus alleen al op basis van dit filmpje kun je in elk geval zien dat de politie onjuist handelt bij een gewonde arrestant waar geen gevaar meer van te duchten is.

(In bepaalde gevallen zou je dan nog kunnen overwegen dat iemand gewoon snel weg moet van de plek waar het gebeurt, bv midden in grootscheepse rellen, maar daar is hier dus ook overduidelijk geen sprake van.)

#11 Grolschje

@3: Onzin dit is in de jaren 90 en daarvoor net zo goed voorgekomen.

#12 Bismarck

Inmiddels is de NOS ook in bezit van een filmpje waarop onder andere te zien is dat de man minstens een minuut (maar misschien al langer) in een verkeerd aangezette nekklem wordt gehouden. Het zou zomaar kunnen dat bij de autopsie verwurging wordt vastgesteld.

#13 kars

En weer is het in Den Haag. Er is iets grondig mis met de politie daar.

#14 Nonkel

@13:
Fred Teeven werkt daar he, daar zal het wel door komen :P

#15 Dehnus

@7: Dit zijn geen straatagenten hoor, dit zijn de vrijwilligers in het korps die ook bij de ME zitten. Dat zijn vaak de grootste vuilbakken die je je voor kunt stellen. Die lachen, net zoals Hero Brinkman trouwens (zie VPRO interview), bij het bloed van anderen. Die geilen op hun machtspositie en houden wel van wat geweld.

Die passen gewoon in het straatje van “give me an excuse/cause” om dan eventjes lekker te keer te gaan. Viezeriken zijn dat, waar binnen de politie tegenwoordig niemand meer tegen durft te ageren. En in de laatste 15 jaar mogen voetbal hooligans veel meer van dit korps psychopaten dan mensen met een kleurtje of anders zichtbaar politiek ingesteld (Bijvoorbeeld hoe ze met de kunstenaars demonstratie omgingen).

Deze stukken verdriet zijn een vergif binnen het Nederlandse politie apparaat en ook in Nederland vind je steeds meer bewapening om de druk er op te houden. Waarom hebben BOAS bijvoorbeeld slagwapens?

We slaan volledig door, nu gaan we weer de boetes verdubbelen voor “zwartrijden”, terwijl in andere landen je gewoon voor 25% extra een kaartje bij de conducteur kunt kopen. Nederland begint steeds grimmiger en grijzer te worden, en steeds meer mensen passen niet binnen het “excellente” ideaalbeeld van de hypotheek hebbende witte Henk. Dus deze mensen worden kapot getreiterd of zelfs dood gemaakt. Want serieus hier is gewoon opzet in het spel, de man had een kleurtje en de politie begint te meppen OP EEN ANONIEME TIP!?

Kleurtje, geen andere reden dan dat.

#16 Mario

Meer blauw op straat! Meer veiligheid! Hogere straffen voor daders en criminelen! Schijt hebben aan wat korpschef Bouman stelde! /s

#17 su

Waarom zoveel geweld? Waarom met zijn tienen op een man zitten. Zijn hier geen protocollen/oefeningen en examens over? What the fuck!

#18 su

@17 Wie pikt daar mijn nick in?

#19 Bookie

Meteen heb je weer die “racisme” roepers, terwijl de bivakmuts-arrestatie van Jan Roos aantoont dat de politie bij vermeende dreiging altijd hard optreedt ongeacht huidskleur.

#20 Dehnus

@19: Jahoor, als iemand klaagt over iemand anders dan gaat de politie echt niet zo maar meppen. Hier kwam echt wel racisme bij kijken hoor.

De klager was allang verdwenen. Ook een leuke, de Papoea vrouw die bedreigt werd zo’n 2 jaar terug door propieten. Politie trad haast niet op en knuffelde de grijze muizen bijna dood. Andersom had die mevrouw allang een nachtje in de cel kunnen doorbrengen, terwijl ondertussen een partij NAZI’s dansend met blackface op een podium mochten staan. En ja de “pieten” die daar stonden te dansen, zagen er verdacht veel uit als NAZI Skinheads(Boneheads) met wat schoensmeer op de harses.

Als je vol blijft houden dat het Nederlandse politie apparaat niet met een racistisch virus is geïnfecteerd, dan ben je of zelf racist of je hebt echt oogkleppen op.

#21 Bookie

@20
Haten ze alle rassen? Zowel blanken (Jan Roos) en getinten (Mitch Henriques). Dat is echt een serieus virus.

#22 Mario

@19

terwijl de bivakmuts-arrestatie van Jan Roos aantoont

Dat toont totaal niets aan. Je haalt nu één incident aan, terwijl er -zoals bekend moge zijn- tientallen voorbeelden zijn m.b.t. politiegeweld jegens mensen met een getinte huidskleur.

Dit is niet de eerste dode door excessief geweld door agenten.

Kruip even terug onder die steen waar je vandaan komt.

#23 Prediker

@21 Jan Roos liep op klaarlichte dag rond in overvallerskostuum. Heel gek dat de politie je dan behandelt als een overvaller.

Daar volgt echter niet uit dat de politie blanken in de regel dus net zo vaak als niet-blanken behandelt als crimineel, of dat blanken net zo vaak met geweld bejegend worden als niet-blanken.

Je kunt gewoon afzonderlijk met groepjes blanke en niet-blanke jongeren gaan hangen in een winkelcentrum of door een vinexwijk lopen en kijken hoe er op beide groepen gereageerd wordt. Dan kom je al gauw achter het verschil.

#24 Mario

@20

in beeld:
[img]https://i.imgur.com/xBSCfHE.jpg[/img]

https://i.imgur.com/xBSCfHE.jpg

#25 Bookie

@22
Ik vergelijk een domme actie met een domme actie. Met een bivakmuts op lopen is dom en in beschonken toestand bij een druk bezocht evenement gaan roepen dat je een wapen hebt is dom.
Dat er hier iets gruwelijks fout is gegaan is overigens duidelijk.

#26 Inca

@15, ik denk nog steeds dat het te makkelijk is om dit te zien als alleen maar kwaadwillende mensen die een excuus zoeken om geweld toe te passen. Het is natuurlijk heerlijk, de politie als vijandsbeeld, maar volgens mij is dat net zo schadelijk versimpelend als ‘alle allochtonen en zwarten crimineel.’

Er speelt veel meer, en dat is belangrijk, want ik denk dat er nu een situatie is waarin verder redelijk normale mensen toch in een situatie komen dat ze excessief geweld toepassen. Willen we dat oplossen dan moeten we volgens mij veel meer kijken naar hoe het systeem die situatie creeert, dan (lekker makkelijk) te constateren dat het toch allemaal klootzakken zijn.

En dan zijn er natuurlijk wel een aantal dingen aan te wijzen. Zeker, racisme, waarvan bewezen is dat het systematisch is. Maar ook het idee dat geweld werkelijk een antwoord is, dat het goed is om mensen te onderwerpen, maar voor een heel groot deel ook stomweg angst, en het niet om leren gaan daarmee. (En teveel tv-series wellicht? In al die series wordt het impulsief handelen vanuit adrenaline als heroisch afgebeeld, net als klopjachten en achtervolgingen, terwijl het rustig een stapje terug doen en bedenken dat je allang de overhand hebt natuurlijk niet interessant is voor tv.)

Willen we dergelijke situaties vermijden (en ik hoop maar dat we het willen, want of het prioriteit heeft betwijfel ik) dan moeten we volgens mij veel meer inzetten op dat soort dingen dan op het idee dat het inherent slechte mensen zijn die dit doen.

#27 Prediker

..in beschonken toestand bij een druk bezocht evenement gaan roepen dat je een wapen hebt ..

@25 Diverse getuigen stellen inmiddels dat ze die man dat niet hebben horen roepen.

We weten inmiddels dat de politie heeft gelogen dat de man onwel werd tijdens de rit, je kunt namelijk gewoon op videobeelden zien dat de man al onwel was geworden tijdens de arrestatie.

Verscheidene getuigen zeggen dat de man met een wapenstok op zijn hoofd is geslagen en in een wurggreep is genomen, en dat strookt veel meer met zijn verwondingen die te zien zijn op de foto van de man in het ziekenhuis.

Hmm, zou dát wellicht de oorzaak kunnen zijn geweest van zijn comateuze toestand?

Nu we hebben vastgesteld dat de politie er geen been in ziet te liegen over wat zich heeft voorgedaan om de eigen poepgaatjes te dekken voor disciplinaire maatregelen, kunnen we er dus gevoeglijk vanuit gaan dat niets van wat de politie zegt over de toedracht van de arrestatie zomaar voor waar aangenomen dient te worden.

Waarom doe jij dat dan toch? Ik heb je dit namelijk in #8 reeds uitgelegd en Inca heeft het in #10 nogmaals uitgespeld.

#28 Mario

@25

in beschonken toestand bij een druk bezocht evenement gaan roepen dat je een wapen hebt is dom.

Geen idee of Mitch Henriques beschonken was. En zo ik begreep was er geen sprake van schreeuwen dat hij een wapen bij zich zou hebben.

En ook al zou hij in beschonken toestand hebben geroepen dat hij een wapen zou hebben.

Dan is er nog geen enkele reden om hem met meerdere agenten te bespringen en hem op zo’n brute wijze te mishandelen dat hij..euhm..onwel wordt. Tevens geen reden om hem in een voertuig te slepen, zonder dat er -minstens- een EHBOer naar zijn toestand heeft gekeken. Daarnaast: iedere agent heeft nota bene EHBO kennis (en een beetje meer).

Deze agenten zijn ook een gevaar voor iedere burger.

Ene minister van V&J is niet alleen hier hoofdelijk verantwoordelijk voor, maar ook voor alle eerdere slachtoffers van politiegeweld. Het is -zoals bekend- een structureel probleem bij hen die onze veiligheid behoren te waarborgen. Nu is er weer iemand dood.

Meer blauw op straat voor meer veiligheid? Het is zo langzamerhand noodzakelijk om zelf met wapens te gaan lopen ter protectie tegen de politie.

#29 Dante

@20: Had van zo een anti racist als jou eigenlijk verwacht dat je bezwaar zou maken tegen het racistische feit dat hier zonder reden vermeld wordt dat het een Arubaan betrof die de dood vond. Want er had ook kunnen staan “man” of zoals Groenlinks wil “burger”? Of komt het je nu goed uit dat het een Arubaan betreft en dat dit dan ook zo genoemd wordt? Of is er enkel sprake van racisme als jou dat goed uitkomt?

#30 Inca

@28, bijna helemaal mee eens, maar

Het is zo langzamerhand noodzakelijk om zelf met wapens te gaan lopen ter protectie tegen de politie.

Nee. Laten we in die val nou niet trappen, wapens zijn geen bescherming. Ze leiden tot geweld en meer doden, niet tot meer veiligheid. Als je je wilt beschermen tegen de politie dan is publiciteit en geweldloos verzet de weg, maar meer wapens absoluut niet. Dat jaagt de paniek alleen maar verder aan, met nog meer problemen tot gevolg. Als de politie deze les niet leert (terwijl ze dat echt moeten weten), laten we dat dan in elk geval als maatschappij toch onthouden: wapens maken de situatie niet veiliger, geduld wel.

#31 su

@29 Niet alle Arubanen zijn zwart en het noemen van de nationaliteit van de slachtoffer als het niet een Nederlander is is gemeengoed. Wellicht dat je je eigen racisme niet herkent?

#32 Mario

@30
Beschermen tegen de politie via publiciteit en geweldloos verzet is voor Mitch Henriques -en vele anderen- inmiddels te laat.

Als de politie deze les niet leert (terwijl ze dat echt moeten weten)

Hardleers, of niet soms?

Het is sinds jaar en dag bekend dat er nogal wat agenten zijn die beter hun uniform inleveren, omdat ze deze niet waardig zijn O.A. vanwege hun agressie.

En dan zijn er nog van die onnozelen die meer blauw op straat willen, omdat ze zo angstig zijn..want je hoort en ziet op tv toch zulke rare dingen.

#33 Mario
#34 Dante

@31: Al was hij witter dan wit. Dan nog en met alle respect voor de nabestaanden, want het blijft een trieste gebeurtenis. Arubaan in dit geval (als slachtoffer) is hetzelfde als Marokkaan bij een roofoverval ( als dader) Ik kan me voorstellen dat iemand als ik terecht graag het beestje bij de naam noem, maar ik vind het nogal gluiperig, achterbaks, leedvermaak, enz, enz, als iemand misbruik maakt van het gegeven dat het hier een Arubaan betreft om maar af te kunnen geven op de politie als racisten.

#35 Dante

@33: Dank je Mario. Hier lijkt het inderdaad op wat ik bedoel. Als het uitkomt, in de slachtofferrol is het niet erg als er staat Arubaan, Marokkaan of wat dan ook, maar als het om de dader rol gaat is het natuurlijk not done om afkomst te noemen. Inderdaad cognitieve dissonantie. Je hebt het begrepen en er zijn nog niet eens 10 jaar voorbij. Ga zo door!

#36 Thallman

Hij had een KLEURTJE!!!!111 een kleurtje!!!

#37 Mario

@35

Tuurlijk joh. Spiegelen als middel inzetten is mij niet vreemd, daarmee zal je bij mij dus geen effect weten te behalen. Je hebt goed opgelet, dat je dat middel weet in te zetten. Krijg je daar bonuspunten voor?

#38 Mario

@34

om maar af te kunnen geven op de politie als racisten.

[img]https://pbs.twimg.com/media/CCTgVH5WAAAp5af.jpg[/img]

#39 Mario

Oh, bij @38 ging iets vaudt. Dan maar zo.

[img]https://i.imgur.com/k72Q50h.jpg[/img]

https://i.imgur.com/k72Q50h.jpg

#40 HenkVanIngrid

Misschien heeft het er iets mee te maken dat IS een prijs op het hoofd gezet van agenten. En niet op het voorhoofd van de goedvolkers die hier het hoogste woord hebben.

#41 Inca

@32, ja, slachtoffers die gevallen zijn kun je niet meer op laten staan. Maar je bent zelf net zo hardleers als je denkt dat meer geweld de oplossing is. Het is heel simpel, er is echt een goed en een fout antwoord, het is niet eens een kwestie van meningen. Meer geweld leidt tot meer slachtoffers, juist in de toekomst. Deze man kunnen we niet meer redden maar laten we alsjealsjeblieft ons best doen voor onze samenleving?

Jij maakt nu namelijk exact dezelfde fout als de politiemensen waar het mee begint: ze denken dat ze iets oplossen met geweld, en zien niet dat de weg die ze kiezen leidt tot doden door hun eigen handelen. Je hebt niet het recht om politieagenten te verwijten wat je zelf ook doet en niet wilt erkennen.

Tot de onnozelen die meer blauw op straat willen hoor ik niet… maar het oplossen van dit soort uitwassen gaat veel meer om het aanpakken van het systeem dan denken dat het alleen maar ‘rotte appels’ zijn en dat het probleem opgelost is als je die er (hardhandig) uitvist.

#42 Dante

@37: Mooi voorbeeld wat je geeft. Het spiegelen. Een Arubaan als slachtoffer is erg, een Arubaan als dader is alle begrip voor. Een Marokkaan als slachtoffer van geweld is erg, een Marokkaan als degene die dat geweld veroorzaakt…. wederom alle begrip. Omgekeerd racisme, een spiegelbeeld van de werkelijkheid dus.

@39 Sorry hoor maar dat onderzoek wat je aanhaalt wordt meer gedragen door meningen dan door feiten. De vraag die mij intrigeert is wat is oorzaak en wat is gevolg? Nurture of Nature? Word een politieagent geboren als racist of maakt de dagelijkse realiteit waar hij of zij mee te maken heeft, de politieagent tot iemand met een negatieve kijk op de multiculturele samenleving? Begrijp me niet verkeerd. Een politieagent behoort onbevooroordeeld te zijn bij een ongeacht ras, religie of sexe. Echter ga nu niet doen doen dat het vreemd is dat je een bepaalde aversie krijgt als je continue met dezelfde groepen te maken hebt als het gaat om criminaliteit, geweld en ellende.
Zou het onderzoek anders uitvallen als het de mening onder agenten over kampbewoners of Nederlands paupervolk betrof? Dus hoezo racisme? Eerder een negatieve kijk dus door opgedane ervaringen met bepaalde groepen in de samenleving. De zwarte piet ( o jee racisme) enkel in de schoenen van de politie schuiven is een laffe manier van doen.
Heb jij nu echt nooit in je leven een moment gehad dat je op basis van hetgeen je meemaakt met bepaalde groeperingen, behalve PVV e.d., je een negatief beeld hebt overgehouden aan deze groeperingen? Ik vind dat erg knap als dat zo is. Dat je als mens dat kunt. Kon iedereen dat maar, dat zou een hoop gedoe schelen.

#43 trialanderr0r

Na het bekijken van de verschillende filmpjes hoop ik ten zeerste dat een en ander zal worden toegeschreven aan racisme bij het Haags politiecorps…

(Het alternatief – zijnde dat ik (als hoogopgeleide blanke man) onder de verkeerde omstandigheden net zo goed door deze wouten gewurgd zou kunnen worden – maakt mij te bang om verder na te denken…)

#44 Prediker

Begrijp me niet verkeerd. Een politieagent behoort onbevooroordeeld te zijn bij een ongeacht ras, religie of sexe. Echter ga nu niet doen doen dat het vreemd is dat je een bepaalde aversie krijgt als je continue met dezelfde groepen te maken hebt als het gaat om criminaliteit, geweld en ellende.

@42 Even los van het gegeven dat ik niet inzie hoe dat dan leidt tot kreten als dat men gewoon alle moskeeën in de fik moet steken omdat men dan in één keer van het probleem af is, of wat mannen in djellaba’s als terroristen-met-bomgordels benaderen volgt uit de dagelijkse praktijk waar een agent mee te maken krijgt –

Heb je nu zelf niet door dat je jezelf in bovenstaande twee zinnen gigantisch tegenspreekt? In de eerste zin stel je dat een politieagent onbevooroordeeld behoort te zijn ongeacht ras, religie of sekse; in de volgende zin stel je dat het volstrekt begrijpelijk, ja zelfs volkomen logisch is, dat agenten dat niet zijn.

Je praat daarmee recht wat je net zelf verwerpt als onwenselijk en onrechtstatelijk. Dus leg even uit: hoe zou men die discrepantie moeten oplossen?

#45 Mario

@42
dat onderzoek wat je aanhaalt wordt meer gedragen door meningen dan door feiten

Feiten zijn, dat het alom bekend is bij o.a. de overheid en dat er sinds jaar en dag aan wordt gewerkt om niet alleen de agressie onder agenten tegen te gaan maar ook het alom bekende, zelfs beruchte, racisme. Hiervoor zijn er eerder een aantal programma’s opgezet. En die programma’s zoek je maar lekker zelf op. Zoekveld rechtsboven in je browser.

Kijk, dat jij dat niet weet geeft mij geen enkele verbazing. Je weet wel meer dingen niet, zoals je hier met enige regelmaat laat zien.

De door korpschef gegeven anekdotes is wel een beetje meer dan een mening. Deze komen (mede) voort uit…inderdaad.

@44
Dante spreekt zichzelf continu tegen. Maar dat zal ook jou wel opgevallen zijn. @ dante, daarom linkte ik naar het Wiki artikel over cognitieve dissonantie. Waar overigens menig zelfbenoemd PVVer problemen mee heeft.

@41
Puike reactie. Helaas op dit moment geen tijd om daar dieper op in te gaan, maar herlees het door jou geciteerde nogmaals. En evt. nogmaals.

#46 Dehnus

@24: Inderdaad dat had die vrouw mogen proberen, had ze een nachtje in de cel mogen doorbrengen.

#47 Dehnus

@26: Ik reken het zeker niet alle politie mensen aan, maar de meeste ME’ers zijn vaak zwijnen die op geweld kicken. Dat is namelijk vrijwillig dat je daar bij gaat, en vaak bepaalde types die dat maar al te leuk vinden.

Ik moet het interview eens opzoeken, maar ik dacht dat het de VPRO was die een plaatje liet zien van een dame die door de ME een schedelbasis fractuur op had gelopen. Hero Brinkman kon zijn gniffelen niet inhouden zo mooi vond hij het. Nou dat soort types vind je dus in die brigade. Tel daar bij op het racistische virus dat zich binnen de politie heeft verscholen, en het wegkijken van collega’s in deze situatie… en je hebt een gevaarlijke mix.

Ook uniform geile BOAS met gummiknuppels helpen niet bij het al te gewelddadige overheidsorgaan. We kijken wel gemeen naar de VS, maar laten we ook eens in Nederland kijken. Met onze 17 miljoen hebben we de laatste tijd al behoorlijk wat mensen onterecht afgeknald of in elkaar getrimt. Iets wat stelselmatig in de doofpot verdwijnt van de politie.

Nee dat is niet elke politieman/vrouw maar het cultuurtje van “je mag je collega’s niet afvallen” zorgt wel dat ze niks durven te zeggen.

#48 Dehnus

@36: Ja thalletje, op Thalletjevision is er natuurlijk niks aan de hand. Die man vroeg er gewoon om dat hij een anonieme klacht kreeg waarna ze hem lekker dood gingen knuppelen en wurgen.

Als het met een Arubaanse Nederlander een Grijze Muis daarvan had beschuldigt dan was het “Ach, dat bedoelt die meneer niet zo.”.

#49 Dante

@44: Sorry hoor maar dat autistische lettergen… van je ken ik nu zo langzamerhand wel. Dat doe je met regelmaat en dat komt omdat je enkel de letter maar niet de geest van iets begrijpt. Hoogbegaafd als je waarschijnlijk bent maakt dat je blind voor de eenvoudige werkelijkheid.
Dat ik mezelf tegenspreek en lieg en draai zoals je te pas en te onpas opmerkt weet ik nu ook wel. Dus ga zelf maar op zoek naar het antwoord. Wat vind ik wenselijk? Dus hoe moet een agent zijn volgens mij? En wat is de realiteit? Dus hoe is een agent, volgens Mario althans een racist en geweldenaar, volgens mij valt dat wel mee, maar wat zou daar de oorzaak dan van zijn volgens mij en heb ik daar ook begrip voor? Ik kan je echt niet helpen iets te begrijpen dat jij niet kunt begrijpen omdat dat niet in je zit, hoe hard dat ook klinkt. Sorry.

#50 Dehnus

@29: Heb je al een ProPieten demonstratie gevonden waar je samen met bekende NeoNSBers (watn dat zijn ze hoe vaak ze hun clubje ook hernoemen) op een podiumpje kan dansen met wat schoensmeer op je bakkes?

#51 Dante

@45: Oké maar wat is dan nu oorzaak en wat is gevolg? Is een politieagent een geboren vechter (waar best wat voor te zeggen is) en een racist of maken de omstandigheden dit van hem of haar?

#52 Dante

@50: Heb het wel geprobeerd maar bleek allergisch voor schoensmeer te zijn.
Trouwens bij mijn dochter op school hadden ze ook St Klaas en Zwarte Piet. Ze vonden Zwarte Piet leuker, ik ook want dat was een mooie vrouw, gore racisten op die basisschool he?

#53 Prediker

Ik moet het interview eens opzoeken, maar ik dacht dat het de VPRO was die een plaatje liet zien van een dame die door de ME een schedelbasis fractuur op had gelopen. Hero Brinkman kon zijn gniffelen niet inhouden zo mooi vond hij het.

‘Motel de Jong’ heette dat programma, en de aflevering met Hero Brinkman treft u hier aan (even doorspoelen naar 18:20).

#54 Prediker

Sorry hoor maar dat autistische lettergen… van je ken ik nu zo langzamerhand wel. Dat doe je met regelmaat en dat komt omdat je enkel de letter maar niet de geest van iets begrijpt.

@49 Volgens mij begrijp ik de geest van jouw commentaartjes juist heel goed, en laat ik in #44 feilloos zien dat jouw lippendienst aan rechtsstatelijke beginselen een dode letter zijn.

#55 Dehnus

@52: Zijn jouw woorden, ik reken kinderen niks aan. Maar goed daar is dat kamp goed in, net doen alsof iedereen die tegen hun is een hekel heeft aan hun kindertjes.

Terwijl ze eigenlijk gewoon het feestje voor zichzelf vierden.

PS: Dat betekent dus dat je tussen de NAZI Boneheads aan het dansen was zonder smeer op je bakkes. Tja je moet het maar durven.

#56 Dehnus

@53: Mijn dank. God wat een gemeen gniffeltje is het toch.

#57 Dante

@54: Ja jij begrijpt het heel goed. Ik wens een politie die zwaar racistisch is en iedereen neerknuppelt die daar wat tegen heeft, maar doe net of ik dat niet wens natuurlijk. En jij hebt me door…. Erg knap van je. Gefeliciteerd.

#58 Dante

@55: Mooi dat je kinderen een feestje gunt.
Wat voor feestje vierden ze voor zichzelf?

#59 Grûtte Pier

@4: Als ik dat verhaal van Esther de Ruijter mag geloven hebben deze wouten net iemand dood geknuppeld en gooien ze het lijk als een kadaver in het vleesbusje?
Hmmm, das niet zo netjes…

Totaal incompetent!!!

#60 Weerman

@31: Aruba is een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Een ander zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is Nederland. Mitch Hendriquez had dus dezelfde nationaliteit als jij en ik hebben: de Nederlandse.

On topic: als dit zo doorgaat ga ik gebruikmaken van de Surinaamse diasporawet. Liever arm en warm dan rijk en door het slijk.

#61 Stern

Wat een dappere dodo’s alhier. Met z’n allen duiken ze op een topic over een Arubaan en het gezag Een tragedie wordt gereduceerd tot het zwarte pieten vraagstuk. Geenstijl pakt dat toch beter aan.
In Holland is alles redelijk op orde .In het zuiden/oosten van de wereld bloeit de slavernij hevig op. Al enige decennia overigens.Wellicht dankzij de zogenaamde “progresieve ” wegkijkende linkse pareltjes. Misschien is links wel dodelijk.
En… Misschien komt de redding van rechts?

Zo dat is er weer uit.

Een goede nacht.

#62 tigger

@61:
Ik ben benieuwd wat jij als redding ziet. Tot nog toe is het vooral rechts dat het (internationale) bedrijfsleven meer machtig maakt en daarmee slavernij mogelijk maakt. Lees je eens in in de kledingindustrie bijvoorbeeld. De progressieven en linkse politiek leiden al decennia een langzaam wegkwijnend bestaan. Ik loop tegen de veertig aan maar heb in mijn leven nog geen links kabinet meegemaakt.

#63 Mario

The stupidity, it hurts.

-Dat ik mezelf tegenspreek en lieg en draai zoals je te pas en te onpas opmerkt weet ik nu ook wel.

-Dus hoe is een agent, volgens Mario althans een racist en geweldenaar,…

-Ik kan je echt niet helpen iets te begrijpen dat jij niet kunt begrijpen omdat dat niet in je zit, hoe hard dat ook klinkt.

Jij hebt enkel, volgens je eigen woorden nota bene, je meninkje…feiten doen er -wederom volgens je eigen woorden- niet toe, want jij hebt je meninkje.

Joh, ga lekker de Donald Duck/ Tina lezen. Alles daarboven is overduidelijk te complex voor je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*