Arrestatiebevel Assange voor “sex zonder condoom”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Arrestatiebevel Assange voor “sex zonder condoom”

Sinds wanneer rechtvaardigt een obscuur Zweedse wet met een maximum boete van $715 een Europees arrestatiebevel?

0

Reacties (8)

#1 zmmmmc

Dat is nog allemaal tot daaraan toe. Veel frappanter is dat de UK blijkbaar bereid is om hem te arresteren voor een vergrijp dat in de UK helemaal niet strafbaar is. Ik voorzie drukte bij Interpol vanwege arrestatiebevelen uit landen als Iran en China:P

#2 pedro

Kan een Zweedse volksvertegenwoordiger nu niet eens een paar vragen stellen, hoe veel deze ‘sex bij verrassing’ de Zwweedse belastingbetaler inmiddels al heeft gekost? Weegt de te innen boete van maximaal 715 dollar wel op tegen die uitgaven, die al in de duizenden, tienduizenden en misschien wel veel meer, loopt? Advocaten, tv, opsporingsbevelen, rechters, het OM. Het lijkt wel of er helemaal geen financiële crisis is in Zweden….

#3 Jonas

@1. Dat heeft te maken met Europa. Onderling is het zeer gemakkelijk geworden om mensen uit te wijzen naar een ander land. Je bent toch hoop ik niet een of andere complotaanhanger?

#4 Jonas

@2. Het recht moet zijn beloop hebben. Ongeacht de kosten.

#5 pedro

@4: [/ironie]?

Mierenneuken is niet hetzelfde als recht doen.

#6 Bismarck

@3: Toch vreemd dan dat in andere gevallen van overtredingen van vergelijkbare ernst niet naar deze middelen gegrepen wordt.

#7 Martijn

De Daily Mail is zo een beetje de meest onbetrouwbare krant ter wereld. Nooit op vertrouwen. Assange ”is accused by the Swedish authorities of one count of unlawful coercion, two counts of sexual molestation and one count of rape”.

Hier een uitgebreidere tenlastelegging van de Zweedse autoriteiten.

#8 Bismarck

Als ik het goed begrepen heb, is hij zelfs gearresteerd omdat hij achteraf niet een STD-test wilde doen. Blijkbaar kun je in Zweden als vrouw zelfs achteraf je toestemming voor seks intrekken en er verkrachting van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*