Anders Breivik spreekt: “De Noorse Arbeiderspartij heeft gefaald door massa’s moslims binnen te laten. De partij heeft het land verraden, daarom wilde ik de toekomstige aanwas van die partij verstoren.”

Anders Breivik spreekt: “De Noorse Arbeiderspartij heeft gefaald door massa’s moslims binnen te laten. De partij heeft het land verraden, daarom wilde ik de toekomstige aanwas van die partij verstoren. (…) Ik werkte met twee andere cellen binnen onze organisatie.”

Open waanlink

 1. 4

  @1.

  Nou, Adrie zou het dan via Sargasso doen. De eventuele jonge aanwas van de PvdA die hier aanwezig is tot kritische geesten met betrekking tot de islam en de migratie maken. Evenals Wilders en anderen die het publieke debat op het terrein van integratie en islam beheersen.

 2. 6

  Dat de terrorist zelf zijn doel moet vertellen: Vernietiging van de kern en toekkoomst van een sociaaldemocratische partij (zijn vader was er lid van en zijn moeder licht feministisch)!
  Hij voelde zich door hen (zijn vader?) verraden! Hij werd naast persoonlijke motieven gevoed door een ratjetoe aan internetideologien die anti-muslim;anti-multi; anti elie; anti links. Links draagt de schuld aan alles zoals Fortuyn ons wijs maakte (De puinhopen van paars..). De haat van Wilders voor “linkse kerk” druipt van zijn gezicht.

  Al een groot aantal jaren verbaas ik mij over (de toename van)PVDA-bashen door CDA;PVV en VVD bij verkiezingscampagnes (Rutte, Balkenende), bij debatten (Stef Blok;Schippers), bij interviews en gesprekken en dan nog niet te praten over internet (Van DoorenPVV) etc.
  Als het heel gewoon wordt om afgezeken te worden, ten onrechte beschuldigd te worden en de PVDA blijft begripvol of wat dan ook maar slaat nooit van zich af. Ook nu hoor ik ze niet of nauwelijks over het centrale motief van zijn daad: de vernietiging van de sociaal-democratie (MArxisme in zijn woorden)in Noorwegen cq. Europa. Het lijkt me verstandig als de PVDA gaat beseffen dat n Nederland en daarbuiten er velen rondlopen met een soortgelijke denktrant en harteloos venijn.

  Pas op uw zaak!

 3. 11

  Het werd (te) laat gister..lezen lezen..fascinerend en walgend..dat wel, slecht geslapen.

  De eerste post van a naar b..en PVV viel me geheel verkeerd. Ik ben opgegroeid in tijden van mega moorden door (dachten ze) linkse bewegingen, maar stemde toch links. Had Sargasso et.al dan in die dingen ook gelijk een van a naar b link gemaakt, denk het niet…paradox.

  De “toekomst” kan die golf aan als er gelaagdheid wordt gezien en gewogen binnen de rechts gestempelde gedachten.. Beter nog om nu eindelijk eens niet vanuit rechts-links te denken. Tis niet lineair maar chaotisch.

  Muren gaan vallen, das zeker :(

  Emotie tonen ..web 3.0.

 4. 12

  @8

  Ongelooflijk: Een logisch positivist die vermoord wordt op de trap van de universiteit omdat zijn schrijven (over logica mag ik aannemen, dus, een formele taal?) zou hebben aangezet tot homosexualiteit? Dat zegt de Wiki.

  WTF?

  Misschien toch nog maar eens kijken of ik met terugwerkende kracht niet een beschuldiging tegen L.E.J. Brouwer kan inbrengen, al was het maar omdat hij de onwankelbaarheid van de wet van de uitgesloten derde ter discussie durfde te stellen.

  @11 _O_

 5. 13

  Bij de PvdA jeugd ken ik al mensen die net zo denken als Wilders over islam en migratie. Echt slimme koppen. Dus een Nederlandse variant van Breivik is niet zo hard nodig.

 6. 14

  Martin Bosma komt toch binnenkort ook met een reactie. Hij wilde alleen maar neuzen afhakken bij linkse mensen, maar verder is zijn gedachtegoed identiek.

 7. 15

  @joop..denken is wat anders dan moorden. Ik denk ook ietwat anders, multi-fail, maar zal nooit iemand het leven ontnemen omdat ik denk.

  ps: behalve om te eten..ik ben geen veganist..Hoe liever ze kijken hoe lekkerder ze smaken ;)

 8. 18

  @ Rob 1

  Hoor ik daar mijn naam misbruiken ?

  In overeenstemming met wat hier op Sargasso als absolute waarheid wordt verkondigd kan ik niet instemmen met het eerste deel van de kop van dit stukje.

  De “Socialisten” waren niet de enige verraders om in die terminologie te blijven, het waren echter wel linkse idealen die gediend werden door de massa immigratie.

  Het “verstoren” van de aanwas van een democratische partij is nu juist volledig in lijn met wat schering en inslag is in landen waar de Islam het voor het zeggen heeft.

  Zo’n uitspraak zou ik dus nooit doen en al zeker niet als die gevolgd wordt door de methode die Breivik heeft toegepast.

  Het demoniseren van “tegenstanders” door hen woorden in de mond te leggen die ze niet gesproken hebben is nu juist wel standaard PC politiek, ik ben blij dat Rob daarvan zelf nog even een voorbeeld geeft.

 9. 19

  Wel eens en hapje genomen dan @Bolke de Big?

  Alhoewel. Onlangs in een Awaille Delhaize..beste suup ooit. Bak met zwemmende krabben..een in mijn shoppingding..moest terug vanwege huilende kleine dames:(

  Volgende keer gaan ze niet mee.

 10. 23

  @18.

  Nu ben je zelf ook aan het demoniseren van ‘links’ of je synoniemen. De PVV heeft er zelf ook een handje van. En maar de vermoorde onschuld spelen….

  Wijs die absolute waarheden maar eens aan, volgens mij heb je daar zelf veel meer last van. Terugkerkende onderwerpen, ook al zijn ze weerlegd door menig ander, dan nog is het een waarheid.

 11. 24

  AdriePVV..ik heb niet het idee dat op onze hangplek de absolute waarheid wordt verkondigd. Er is ruimte om te tegendelen en serieus genomen te worden, vind ik. @Rob..niet spugen dat mag alleen maar meesterbrein Crachat..die spuugt raak.

  De link tussen die vreemde gast en PVV op een eerdere post vind ik wel, zoals je stelt, verwerpelijk.

 12. 25

  @larie, tis net als met kippen en eieren, het voedsel wat je de kip voert ‘geeft’ af op het beestje, een kip die enkel mais heeft gegeten smaakt anders dan een kip die van alles gegeten heeft.

  Veganisten eten slechts de ranzigste vorm van groenten, kan dus nooit lekker smaken.

 13. 27

  @ 24

  VanDyke stelt met een overvloed aan bewijzen dat de massa immigratie het meest gefloreerd heeft onder “rechtse kabinetten”, hoewel ik niet weet hoe de situatie in Noorwegen was.

  Voor de goede orde, dat laat onverlet dat ik het als een links ideaal beschouw en dat niet alleen de linkse partijen mee hebben gestemd, maar dat er onder linkse kabinetten wellicht nog meer massa immigratie zou zijn geweest.

  Alleen de SP en Janmaat hebben wat dat betreft schone handen, alleen aan die van de laatste zat nog wat roet van die aanslag in Kedichem.

 14. 29

  Volgens mij @Bolke de big, hebben groentes ook soort van gevoelens. Als die uiteindelijk getoond wordt zijn de veganisten na enig gepruttel uitgestorven:))

  Bliss.

  Morgen BBQ (tis vakantie) en en everzwijn aan het spit (legaal uit ermelo)

 15. 30

  @Larie, nee laat de veganisten niet uitsterven, wie moeten we dan uitlachen als we aan het BBQén zijn.

  Over everzwijn gesproken, vandaag een heel gesprek gehad met een jager, damn wat moeten die gasten aan een hoop regels voldoen zeg voordat ze uberhaupt aan de jacht mogen denken.
  Je bent sneller klaar met een vergunning om een kerncentrale te mogen bouwen dan om een jachtvergunning te krijgen, en als je eenmaal een jacht vergunning hebt dan moet je zelfs aparte vergunningen aanvragen voor elk die wat je wilt schieten.
  (nee je mag blijkbaar niet lukraak elk dier afschieten)

 16. 31

  @27.

  Kijk daar komt Adrie weer met zijn onbenul.

  Links krijgt weer de schuld, zelfs ook al waren ze niet aan de macht, wat veel te weinig was in onze geschiedenis.

  En dan nog even goedpraten voor de SP en Janmaat. Maar vergeten dat de rechtse regeringen ivm bezuinigingen zonder lange termijn visie de moslims in de handen van de imams hebben gedreven.

  Adrie zijn onbetwistbare waarheid, zijn dogma,zelfs de gereformeerden op de Veluwe zijn nog niet zo bijbelvast wat waarheid betreft.

 17. 32

  Tis een lastige kwestie AdriePVV . Zelf weet ik niet wat ik ben kwa links/rechts. Ik weet daarintegen wel wat ik graag wil..rust op straat en in de koppen die hier verblijven.
  Het is aan de politieke regelgevers om dat voor elkaar te krijgen en niet het hoofd af te wenden, zoals zo lang.

  Maar ik ben dan ook een oude krasse knar hippie.die denken zo (meestal?)

  Peace:)

 18. 35

  Adrie met de selectieve waarheid, hij kan zo de Tweede Kamer in voor Wilders. Mag hij ook meeschreeuwen, en weglopen achter de leider aan, als de ballon wordt doorgeprikt.

  Het beleid was nu mede door de PVV zogenaamd wordt vormgegeven is een voortzetting van eerder beleid, alleen meer omgeven door rechtse retoriek a la minister Opstelten en minister Leers.

 19. 38

  @joop..relax..links niet aan de macht? ik heb het idee dat op alle plekken die er toe doen wel een links knakker zit. Hoe doen ze het toch?

  Reageren van en op AdriePVV moet mogelijk blijven. Zelf heb ik het idee, sorry Adrie, dat deze reaguurder milder geworden is.

 20. 39

  @ Larie

  Misschien zijn we elkaar dan vroeger op de Dam of op het Leidseplein wel eens tegen gekomen, want ik ben ook van die generatie.

  Voor de lieve vrede zou ik willen dat de PVV zijn toon wat matigt, zonder aan de inhoud iets af te doen.

  Hier op het forum mogen wat mij betreft de remmen wat losser.

  Peace http://www.patcondell.net/

 21. 40

  @32: Je klinkt vooral als een egocentrische knar. Niks hippie.

  @36: Klaar maar gelul. Vooral het CDA was voorstander van gezinshereniging. Of niet vandyke?

 22. 41

  @38.

  oh ja, de plekken die er toe doen, ach, dan is gemakkelijker om links de schuld te geven als het fout gaat (zondebok) of je noemt ze politiek correct (niet mogen praten over…) dat is allang verleden tijd, dat kan je zien aan de taal in de tweede kamer van blonde greet (dan kijk je maar even de andere kant op)

 23. 42

  De remmen mogen losser, oh, we moeten wat meer Adrie gelijk geven en dat de islam inderdaad een stupide godsdienst, sorry ideolgie is, en dat kansloze mensen inderdaad maar zelf lekker hun poep opruimen en dat cijfertjes niet belangrijk zijn, wel dat er een massaimmigratie heeft plaatsgevonden ,waardoor adrie heeft moeten verhuizen, dus moeten we medelijden met hem hebben, maar wel dat we onze cultuur meer moeten verdedigen, wat dat ook mag zijn, lachen, remmen los, hahahahaha

 24. 43

  @ 40

  Wil je soms beweren dat links tegen gestemd heeft inzake de gezinshereniging.

  Zowel het eerste als het laatste generaal Pardon waren linkse initiatieven, voor mensen die feitelijk geen recht hadden hier te blijven.

  Socialisme en Christendom zitten soms heel dicht bij elkaar, op dat punt is het CDA gewoon links.

 25. 45

  Met de remmen losser, dat betekend minder nuances, minder relativeren, meer kort door de bocht, minder verstand, maar meer schreeuwen, typisch tokkies gedrag dat wordt aangemoedigd door Adrie…

 26. 46

  egocentrische knar? daar herken ik mij niet in JSK. Je trolperiode is wellicht over maar toch weer niet.

  Ik laat in al mijn reakties ruimte over..doe jij dat..over navels gesproken.

 27. 47

  Gezinshereniging? Het idee alleen al dat je die goedkope arbeidskrachten (slaven zal ik ze niet noemen) nog de kans geeft op een gewoon gezinsleven.

  En dan gaan ze zich nog voortplanten ook.

  Dat is tegen onze mensenrechten.

 28. 48

  Oh, het CDA is links, nee hoor, het CDA is een conservatieve partij die maar wat doet. En die meer hart heeft voor de mensen als de PVV die hun eigen hachie verdedigen, en bang zijn voor de boze buitenwereld. Lekker de knusse gezelligheid van de jaren 50 ambiëren die weg is in deze individualistische maatschappij, waar meerderen de weg kwijt zijn, en waar dus blonde geert graag op inspeelt, door te zeggen, maakt niet uit wie je bent of wat je doet er is 1 veroorzaker van al je problemen, je eenzaamheid, dat je de weg kwijt ben dat zal ik vertellen en volg mij. Als een retoricus a la Mohammed krijgt hij de mensen achter zich, en ook zijn dat met woorden verslaat hij zijn tegenstanders in hun linkse bolwerkjes door ze af te schilderen als alles wat tot het negatieve heeft geleid van de verdwaalde volgers.

 29. 49

  @ 47

  De gastarbeiders waren op het moment van de gezinshereniging feitelijk overbodig en vaak ook al zonder werk en met een uitkering. Bij slaven ligt dat meestal net even anders.

  Dat voortplanten en die gezinshereniging hadden in het land van herkomst plaats moeten vinden, dat was ook de afspraak.

 30. 50

  Dat generaal pardon was verschrikkelijk zomaar mensen die mochten blijven, die eindelijk wisten waar ze aan toe waren. Maar die niet gelijk werken mogen, wat weer zorgt voor de roepende moskee, invloed van de imam, en meer werkloze mensen. Want hoe langer aan de kant, hoe minder kans op werk.

  Dus heel dat geoliebol over die allochtonenproblematiek wordt in stand gehouden door koortsachtig het tegenhouden van de integratie, wat nodig is, dat voorkomt problemen, maar de moslims maar in de armen drijven van de imams. Dat is allemaal het gevolg van rechtse domheid uit de jaren tachtig. En maar weer links de schuld geven…

 31. 52

  Ik geef het op..dead end street in deze.

  Heimweh naar vroegah op dit blog.

  Joop..wat zal ik zeggen..laat het los..die verkrampte reacties. Zo leer je niks bij. Of wil je dat eigenlijk niet vanwege Uw eigen idee.

 32. 53

  Kijk Adrie weet hoe je mensen negatief moet afschilderen, overbodig maken, in de hoek moet zetten, en dan onderbouwen als feitelijk. Nee, tuurlijk niet, je moet ze geen werk geven ook, en hun gezinsgeluk moet je in hun land van herkomst laten plaatsvinden. Want ja, afspraken…. .

  We zitten nu met een situatie, wat gaan we daar aan doen, staren in het verleden. Achter een blonde greet aanlopen, die niets anders doet dan uitsluiten en polarisatie. Niet met oplossingen komt, alleen maar woordjes gebruikt om het beleid dat al jaren vaststond zich eigen te maken.

 33. 54

  @36

  Eens. Klaar.

  @37

  Probeer je grijze massa anders even aan het werk te zetten voor je popie-jopie gaat doen.

  Als immigrant in het land waar ik woon, weet ik prima waar ik over praat en ben jij degene die aannames doet.

  @45

  Met welk recht denk jij een ander tot tokkie, tot dom en wat niet al te mogen veroordelen? Laat ik het zo zeggen: Als links de verheffing volk voorstaat, dan bevindt jij je tot je kin in de stinkende modder. Let wel: Geen feit, maar gewoon een observatie aan de hand van het arrogante maar niettegenstaande uiterst asociale toontje dat je aanslaat.

  En nou mag je weer links gaan liggen (no pun intended).

 34. 55

  Eigenlijk kan je stellen dat heel de pvv totaal overbodig is, een tegenpartij, die niets anders is dan een anti-islam partij is, maar daardoor alleen maar meer de islam onder het voetlicht brengt, waardoor mensen zich moeten verdedigen voor hun geloof, dat maak ik mee. Mensen in een hoek zetten, spanningen oproepen, polarisatie tussen bevolkingsgroepen, hekel hebben aan heel de reutemeteut. Wat hebben we daar aan? Niets.

 35. 56

  Kijk eens aan Anthony moet Adrie verdedigen, ik ben arrogant, en dit en dat, jongetje ga weer lekker met je lego spelen. Je zit maar wat te lullen.

  Ik benoem een ander niet tot een tokkie, alleen de manier die hij voorstaat. Beter lezen.

  Wat ik mag van jou interesseert me niets, je speel maar de baas over anderen. Als je dat zo graag doet.

 36. 57

  Joop je lijkt wel een linkse Wilders zeg, net zo intolerant en maar trappen tegen alles wat niet in zijn straatje past.

  Adem nou eens rustig in en tel tot 10, je zal zien dat dat een stuk beter is voor je gezondheid.

 37. 58

  @51 – Bolke de big

  Waarom niet? De mensenrechten zijn er toch speciaal voor zielige mensen? Mensen als jij hebben een beroep daarop niet nodig, die lappen de rechten van de mens gewoon aan hun laars.

 38. 60

  @Harm, correct, ik lap de mensenrechten gewoon aan mijn laars hoor, als jij dat graag wilt horen dan prima hoor.

  De ironie is wel dat ik wel daadwerkelijk mijn leven heb geriskeerd zodat wildvreemde mensen in een oorlogsgebied het beter kregen, maar ja wie ben ik.

 39. 61

  Ho..tipje van de sluier..HULDE..nu brand ik van nieuwsgierigheid Bolke?

  Kom op stap in web 3.0

  Ik werk op een org die informatie gratis geeft aan mensen in moeilijke regionen die daar iets mee kunnen doen..so..ik laat de mijne zien.:)

 40. 64

  @60 Bolke, Harm heeft iets met mensenrechten. Niet zomaar zoals ieder weldenkend mens, maar heel speciaal want sommigen zijn weldenkender dan anderen

 41. 65

  @56

  Kijk eens aan Anthony moet Adrie verdedigen

  Ik zal het even voor je uitspellen, daarna zijn we klaar…

  1. Leer lezen en correct spellen als je op iemand reageert.

  2. Ik moet helemaal niks. Ik kies ergens voor.

  3. Adrie hoeft door mij niet verdedigd te worden want hij weet zich naast de zich moreel superieur wanende hyena’s hier prima staande te houden. Let wel: Dit staat helemaal los van de vraag “of hij gelijk heeft of niet”. Hij gedraagt zich tenminste.

  Kortom: Ik reageer erop omdat het mij stoort en aangezien jij jezelf de vrijheid gunt mij middels dit publiek forum je plempsels voor ogen te doen komen, reageer ik daarop.

  4. Ik zeg je dus niet hoe jij je dient te gedragen, in het algemeen, maar meer toegespitst, hoe je wel en hoe je niet de communicatie met mij kunt aangaan.

 42. 66

  Bolke: toen er een Nederlandse militair van Marokkaanse komaf om het leven kwam, vond Hero (what’s in a name) Brinkman het gepast om postuum zijn loyaliteit in twijfel te trekken met de opmerking dat ‘ie vast twee paspoorten gehad zou hebben. Noch van Brinkman, noch van Wilders ooit een reactie daarop gehoord. Die idioot zit wel op onze kosten (in twee banen, die plots te combineren blijken) aan de knoppen van dit land.

  En ja, het is die partij van jou, die alsmaar blijft roepen dat economische belangen belangrijker zijn dan mensenrechten. Uri Rosenthal, weet je nog?

  Ach, fuck it. Bolke verwacht een hand in eigen boezem tot in het oneindige, maar ziet daar bij zichzelf geen reden toe. Maar het is dankzij jou dat dit kabinet er zit, niet dankzij mij.

 43. 67

  @61, Larie, ik heb een half jaar bij Unprofor gezeten in ’94, dead smack in het midden van de oorlog in Bosnie, en nee ik had niet zo’n comfortabel kamp baantje, ik ben in alle uithoeken van dat land geweest (ja ook in Srebrenica).
  Ik moest mijn dienstplicht doen en ik koos er vrijwillig voor om dan maar uitgezonden te worden naar een oorlogsgebied (nee niet voor de spanning of het geld), het was eerst de bedoeling dat ik richting Afrika zou gaan maar daar heeft Min. Def een stokje voor gestoken, geen dienstplichtingen op uitzending naar Afrika.

  En dat was maar goed ook, ik ging als 19 jarig jochie naar Bosnie en kwam terug als een 35 jarige klootzak (niet mijn woorden maar die van mijn ouders).

  En de belangerijkste les die ik daar heb geleerd?
  IEDER mens (mij zelf incluis.) is in staat tot de meest vreselijke dingen, laat je geen rad voor de ogen draaien, wij de huidige mensheid zijn nog steeds een stel holbewoners maar met een heel dun laagje chroom, een laagje dat heel gemakkelijk verdwijnt als de juiste knoppen maar worden ingedrukt.

  @62, two can play that game.

 44. 68

  @Eric,
  Hero Brinkman is een eikel der eerste klasse.
  Ik verwacht helemaal geen hand in eigen boezem, maar ik ben niet diegene die onderdeel is van een politieke stroming die heftig onder vuur ligt van een stel malloten met wapens.

  En nogmaals, ik had dit kabinet ook liever niet gezien en dat heb ik je ook al gezegd, ik heb slechts VVD gestemd, ik heb niet op een coalitie gestemd he.

  Ik heb helemaal niks met de PVV, maar ik heb nog veel minder met de PVDA/GL/SP

 45. 69

  @67 -Ja, daar hebben we het wel eens eerder over gehad. En het is duidelijk dat jij iemand bent met een behoorlijk realiteitsbewustzijn.

  Van reactie @51 begrijp ik dan ook niets en dan krijg je dat soort dingen. No hard feelings.

 46. 70

  By Bruce Bawer

  In his 1,500-page manifesto, Anders Behring Breivik slides alarmingly from a legitimate concern about the rise of Islam in Europe to propose ‘terror as a method for waking up the masses.’

  ====
  It came as stunning news that Norway had been attacked by a blond, blue-eyed, anti-Islamic terrorist. It should not have been: Several of us who have written about the rise of Islam in Europe have warned that the failure of mainstream political leaders to responsibly address the attendant challenges would result in the emergence of extremists like Breivik.
  =====

  =====
  Norway, like the rest of Europe, is in serious trouble. Millions of European Muslims live in rigidly patriarchal families in rapidly growing enclaves where women are second-class citizens, and where non-Muslims dare not venture. Surveys show that an unsettling percentage of Muslims in Europe reject Western values, despise the countries they live in, support the execution of homosexuals, and want to replace democracy with Shariah law. (According to a poll conducted by the Telegraph, 40% of British Muslims want Shariah implemented in predominantly Muslim parts of the United Kingdom.)

  Muslim gay-bashing is driving gays out of Amsterdam. Muslim Jew-bashing is driving Jews out of Gothenburg, Sweden. And let’s not forget about the shameful trials of politician Geert Wilders in the Netherlands and historian Lars Hedegaard in Denmark, which demonstrate how the fear of Muslim wrath is squelching the freedom of speech of those who dare to criticize Islam.

  There is reason to be deeply concerned about all these things, and to want to see them addressed forcefully by government leaders who care about the preservation of individual liberty and human rights. But this cause has been seriously damaged by Anders Behring Breivik.
  =====

  http://online.wsj.com/article/SB10001o424053111903999904576465801154130960.html

 47. 71

  @69, Harm, de zieligheidskaart is het favoriete verwijt die PVVérs gaarne maken aan het adres van hun politieke tegenstanders, hat was meer een kleine steek onder water omdat ik u er van verdenk dat u dondersgoed weet dat de zieligheidskaart als een rode lap werkt op PVVérs.

  Ik heb geen rancune naar je hoor, ik ben een heel eind gekomen van die 19/35 jarige klootzak, maar het enige wat ik ondertussen zie is dat de PVVérs hun stelling hebben betrokken en de tegenpartij ook en er enkel nog verbale granaten over en weer gevuurd worden.

  Om dit land voorwaarts te helpen is het nodig dat BEIDE partijen uit hun loopgraven komen en elkaar in het midden ontmoeten, dit wordt echter compleet onmogelijk gemaakt door de huidige generatie polariserende politici.

  Daarom had ik ook liever een VVD/CDA/D66 of zelfs een VVD/CDA/PVDA kabinet gezien dan het huidige gedrocht dat met handen en voeten aan de PVV is gebonden, echter de eerste combi was electoraal niet mogelijk en de 2de niet meer mogelijk door de kinderachtige kleuters van het CDA en de PVDA, dus als iemand de schuld wilt geven van de huidige situatie dan zijn het de kleuters van het CDA en de PVDA die niet meer samen in de zandbak wilden spelen.

 48. 73

  @71 – Met alle respect, maar onze politieke visie is wezenlijk verschillend. In de jaren ’90 heeft de PvdA de ene na de andere concessie gedaan aan het “marktdenken” en met de gevolgen daarvan zijn we pas veel later geconfronteerd, in de vorm van de kredietcrisis.

  De omschrijving is te kort en dus te ongenuanceerd(maar wel begrijpelijk hoop ik) en bovendien kan het goed zijn dat je het met die visie niet eens bent.

  Maar je kunt iemand die die visie wel heeft moeilijk kwalijk nemen dat hij zich op het standpunt stelt dat deze ontwikkeling (xenofobie) juist al veel te ver gegaan is. En als ik links was zou ik wel uitkijken om er (regerings-)verantwoordelijkheid voor te willen dragen

  Het is rechtse soep en die moeten ze dan ook maar zelf uitlepelen.

 49. 74

  @Harm, dat bedoel ik niet, ik bedoel omdat het CDA en de PVDA met elkaar aan het bekvechten waren de 3de (de PVV) er met het been vandoor kon gaan.

  Dit land is de uitvinder van het polder model, met alles en iedereen compromissen sluiten, maar als de 2 grootste middenpartijen vechtend met elkaar over straat gaan hoe groot acht jij dan de kans dat de partijen die zich links en rechts van het midden bevinden nog bereid zijn tot compromissen sluiten.

  Ik durf wel de voorspelling te doen dat zolang de PVDA en het CDA niet door 1 deur kunnen de soep alleen nog maar verrotter gaat worden.

 50. 75

  Vragen van de leden aan de minister van veiligheid en justitie inzake de gevaarlijke xenofobe retoriek in Nederland en de mogelijke gevolgen die hieruit kunnen voortkomen.

  1) Heeft u kennisgenomen van de berichten dat de Noorse Anders Breivik op 22 juli jl. 76 landgenoten op brute wijze om het leven bracht bij een jongerenbijeenkomst van de Noorse Arbeiderspartij?

  2) Bent u bekend met zijn motivatie dat “De Noorse Arbeiderspartij heeft gefaald door massa’s moslims binnen te laten. De partij heeft het land verraden, daarom wilde ik de toekomstige aanwas van die partij verstoren.”? Bent u daarnaast ook bekend met het feit dat hij woorden van deze strekking achterliet op diverse, al dan niet veelvuldig gelezen online media, alsmede het manifest dat hij schreef voorafgaand aan zijn daad?

  3) Bent u op de hoogte van de reacties die in diverse online media, waaronder de website van de Telegraaf, zijn gekomen op de daad van Anders Breivik. Wij noemen als voorbeeld: “De man is waarschijnlijk een groot ziener, een eiland vol linkse pubers, bezig geherzenspoelt om een mooi land te verneuken, dan krijg je dit. Het is een Noorman die zijn land behoed voor erger.” Bent u ervan op de hoogte dat dergelijke reacties geen unicum zijn op de veelgelezen Telegraaf-site en diverse online media?

  4) Bent u het met ons eens dat dergelijke uitingen in lijn zijn met de toon van het immigratiedebat, mede gezet door met name de gedoogpartner van het huidige kabinet? Bent u het met ons eens dat er een groeiende haat is tegen moslims en politiek links en sociaaldemocraten in het bijzonder?

  5) Bent u het met ons eens dat er een gevaar schuilt in mensen met dergelijke opvattingen?

  6) Bent u bereid een onderzoek in te stellen naar mensen met dergelijke denkbeelden en hiermee het gevaar, vergelijkbaar met dat in Noorwegen in kaart te brengen? Lopen uitgesproken sociaaldemocraten bijvoorbeeld gevaar?

  7) Bent u eindelijk bereid om een halt toe te roepen aan de gevaarlijke xenofobe retoriek in de raadszaal en daarbuiten, om grotere problemen te voorkomen?

  Gratis input voor het eerste rondje vragen na het reces. Zou toch mooi zijn als iemand het lef had eindelijk deze vragen in de tweede kamer te stellen… Wie o wie?

 51. 76

  @75, alsjeblieft niet, het enige wat ik uit dat vragenrondje zie komen is dat vanwege 6 & 7 onze privacy nog verder wordt ingeperkt.

  Cru gezegd, dit drama is de natte droom voor elke politicus die de privacy van de burgers wil opheffen onder het mom van dat dit soort drama’s voorkomen moeten worden.

 52. 78

  Adrie ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag aan jou.
  Zou jij Breivik bij de politie hebben aangegeven?
  Je deelt zijn ideeën, maar wijst geweld als middel af.
  Ja of neen?

 53. 79

  @77, ik mis jou punt niet, ik ben alleen bang dat de Min van Veiligheid (tsk) en Justitie het punt zal missen.
  Je moet idioten op dergelijke functies niet op ideeen brengen.

 54. 80

  @ 78

  Ik zou Breivik niet alleen hebben aangegeven maar zelfs hebben tegengehouden, maar wat doet dat er nu toe.

  Wij delen een aantal ideeen, we hebben bijvoorbeeld allebei Bruce Bawer gelezen.

  Met de Ja of Nee vraag over geweld zal ik het je makkelijk maken. Ik stem ongezien in met elke keuze die jij voor me maakt, want wij kennen elkaar langer dan vandaag.

  Ik zal dan hier op het forum verantwoording afleggen voor de keuze die jij me toedicht, ook als je met Ja antwoordt.

 55. 81

  VanDyke stelt met een overvloed aan bewijzen dat de massa immigratie het meest gefloreerd heeft onder “rechtse kabinetten”, hoewel ik niet weet hoe de situatie in Noorwegen was.

  Kijk, kijk. Dat ik dat nog op mijn ouwe dag mag meemaken.

  Het was de VVD die in de jaren zestig voor haar werkgevers arbeiders wilde hebben en het was het CDA die voor haar katholieke broeders gezinshereniging wilde voor de Spaanse en Italiaanse gastarbeiders.

  Het was links -vooral de CPN- dat toen mopperde.

  Het was het Kabinet Van Agt I van CDA en VVD dat gezinshereniging mogelijk maakte in 1979 praktisch zonder voorwaarden, onder luid applaus van de gehele Kamer.

  Het was Aad Kosto die in 1993 weer voorwaarden begon te stellen, hetgeen hem een aanslag op zijn huis opleverde.

  En dat was de vorige eeuw.

  In deze eeuw werd de Vreemdelingenwet door Cohen aangepast, waardoor Verdonk nog meer kon aanscherpen nadat de Cohen al de inkomensgrens had verhoogd.

  Het was Verdonk, Wilders, Verhagen en Rutte die Oost-Europa bij de EU haalde, met de volle instemming van links op de SP na.

  Het was Albayrak die de puntjes nog meer op de I zette, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd.

  De geschiedenis zal oordelen over dit Kabinet. ik vrees dat het niet positief zal zijn.

  Dit is de geschiedenis. De rest is bijzaak.

 56. 84

  Anders Breivik wilde de islam bestrijden, maar hijzelf werd gegrepen door de gedachtewereld van de politieke islam. Ook zij voeren geen debatten en polemieken met tegenstanders. Ook zij zijn gewetenloos. En daarom is hij een exponent van een psychopathische vorm van zelf-islamisering.

  Hoe ziek kan je zijn:
  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian.htm

  Ook de reacties zijn om van te rillen. We gaan nog wat mee maken.

 57. 85

  @74 – Bolke – Als de rechtse soep alleen nog maar verrotter gaat worden, dan is dat jammer, maar ik denk dat dat de enige manier is waarop de mensen zullen inzien dat rechtse oplossingen niet deugen.

  Als het aan mij had gelegen dan had de PVV ook gewoon deel uitgemaakt van de regering.

 58. 87

  @75: Antwoorden van een PVV-stemmer:

  1. Ja

  2. Ik heb kennis genomen van de mediaberichten daarover ja.

  3. nee, daar was ik niet van op de hoogte. het is mij ook niet bekend hoe uniek die reacties zijn.

  4. Eigenrichting is geen oplossing, wij staan voor een rigide beleid, maar het geweldsmonopolie hoort in onze visie bij de overheid. Het politieke klimaat is al tijden verruwt, de fractievoorzitter van onze gedoogpartner heeft al jaren dag en nacht beveiliging nodig. Het is een zorgelijke ontwikkeling dat het straks nodig zou zijn om nog grotere groepen politici te moeten beveiligen.

  5. De overheid moet eigenrichting op een effectieve manier bestrijden. Ik zal de officier van justitie opdracht geven te onderzoeken of er sprake is van strafbare uitingen.

  6. De overheidsdiensten maken voordurend dreigingsanalyses. Tot voor kort was het zo dat in het bijzonder populistische politici daar mee te maken hadden. We zien de laatste week nieuwe, zorgelijke ontwikkelingen op veiligheidsgebied in Europa. We houden de dreiging naar Sociaal democratische politici daarom ook met extra aandacht in de gaten.

  7. We zien op dit moment geen reden voor extra maatregelen.

 59. 88

  @87

  Gelukkig volgt er daarna vaak gelegenheid tot debat; dit blijft echter vaak moeilijk voor PVV-ers, gezien de stromannen die je naar boven gooit.

 60. 89

  @86 Adrie
  Post je dat artikel als een voorbeeld van de totale hypocrisie en het persistente haatzaaien dat sites als A7 uitbraken,
  of meen je werkelijk dat dat artikel in de ogen van een normaal denkend mens de “islamkritische”-blogosfeer ontslaat van iedere rol in de tragedie in Noorwegen?

  In dat laatste geval raad ik je aan dat stuk nog eens goed te lezen.

 61. 90

  @ Richard 89

  Geef maar argumenten tegen dat artikel7 stuk als het allemaal zo eenvoudig is.

  Als je begint met jezelf als “normaal” te definieren en de “tegenstander” derhalve als “gek” dan is de discussie over.

  Ik zal op je reageren maar pas vanavond, soms moet er ook gewerkt worden.

 62. 91

  In het door Adrie aangehaalde artikel staan weer de bekende dingen: aandacht moet naar de islam, de moslims die naar Europa zijn gekomen, en de linkse mensen die dat kennelijk mogelijk hebben gemaakt. What’s new?

  Waarom zou je dat serieus moeten nemen. Het is precies zoals Richard aangeeft: haatzaaien de islam-kritische-blogosfeer vrijpleiten.

  Gelukkig moet je argumenten aanbrengen volgens Adrie, want het is vrij normaal, niet dus. Dus we moeten walgelijke stukjes, die dingen volledig uit hun verband trekken, maar accepteren en serieus op reageren?

 63. 92

  @90
  jawel hoor. laten we het puntsgewijs doornemen
  @1 de hoeveelheid doet er niet toe. Daarnaast zijn er wel meer right-wing lone nutters die een Breivikje hebben gedaan. Toegegeven, moslim-extremisten zijn heel wat productiever, maar de terroristische aanslagen door moslims in het westen komen lang niet aan de 17.000
  @2 zie 1
  @3″Volgens het gangbare “cui bono?” (wie heeft er belang bij?) zou men in die gedachtegang de islam en/of de westerse islamondersteuners als diegenen moeten identificeren die profiteren van de aanslagen in Noorwegen. ” Islam-critici hoeven zich niet schuldig te voelen omdat het misschien ook wel eens een conspiracy zou kunnen zijn? Kots. over vingertjes wijzen gesproken
  @4 “Als het politieke establishment daadwerkelijk de islamkritische forums de schuld voor de aanslagen in Noorwegen in de schoenen wil schuiven, dan zou het zich meteen moeten afvragen, waarom ze tot nu toe niet tegen de talloze islamitische haatforums is opgetreden.” Hullie doen het ook…. wat een kul. Als je serieus bent met je kritiek jegens de haatzaaiers, dan zorg je dat je zelf niet in die valkuil stapt.
  @5 zie 4 (in wezen hetzelfde argument)
  @6 “Men kan het Noorse bloedbad ook als daad van een wanhopige neerzetten, “. Dat noem ik een ouderwets potje rechtlullen. We hoeven ons niet schuldig te voelen, want het is eigenlijk best wel begrijpelijk om 76 mensen te verwoorden als je je politieke zin niet krijgt. Kots.
  @7 doet 6 nog eens dunnetjes over: “Als men wil, kan men deze terreurdaad ook als het begin van een lang voorspelde burgeroorlog in Europa interpreteren”… het is niet onze schuld, omdat het nog veel erger wordt? WTF.

  Let wel, ik vind niet dat de islamkritische hoek schuldig is aan de daad. Ze zijn wel schuldig aan het doormiddel van halve waarheden, hele leugens, en een misplaatst superioriteitsgevoel creeren van een spookbeeld waarin Breiviks actie logisch leek.
  Juist omdat mensen zoals jij, en jansing2001 nog veel meer, ongestoord door feiten en tegenargumenten doorgaan met het verkondigen van leugens, is er geen debat, en worden waandenkbeelden als die van Breivik niet ontmaskerd.

 64. 93

  @ Richard

  1. Je laat het belangrijkste punt weg, te weten de collectieve verantwoordelijkheid die nooit bij moslims wordt gelegd als het gaat om terreur in naam van de Islam. Zelfs de Islam als ideologie wordt vrijgepleit omdat het een religie van de vrede zou zijn.

  2. De aantallen doen er wel degelijk toe, een steekproef van 1 kan niet als bewijs gelden.

  3. De complot theorie is zeker van belang als je weet dat uit het laatste PEW onderzoek bleek dat meer dan 70 procent van de moslims in Egypte en Turkije van mening zijn dat de 9/11 aanslgen niet werden uitgevoerd door moslims.

  http://www.huffingtonpost.com/2011/07/21/majority-muslims-arabs-not-responsible-911_n_906176.html

  4. Blijft de vraag waarom er nooit kritiek is geweest op haatzaaien vanuit moslims zijde.

  5. Blijft de vraag waarom de Koran dan eigenlijk niet verboden wordt, omdat vanuit dit boek expliciet gehaatzaaid wordt.

  6. Blijft de vraag waarom “Palestijnse terreur” zo begripvol tegemoet getreden wordt.

  7. Er is een steeds groter onbehagen aan het ontstaan over de aanwezigheid van grote groepen onaangepaste moslims in onze westerse samenleving. Zonder de daad van Breivik te willen rechtvaardigen moet je toch concluderen dat die “invasie” in ieder geval een tegenreactie oproept.

  Breiviks actie is niet logisch maar bovenstaande punten van 1 t/m 7 zijn dat wel.

 65. 100

  @A3
  het punt dat dat artikel claimt te maken is, dat de islamkritische blogosfeer helemaal niks te maken heeft met de acties van Breivik, en dat ze hun toon niet hoeven te matigen.

  het betoog dat je daar neerzet overtuigt niet, en je gaat eigenlijk ook niet in op mijn repliek. Daarnaast zijn al je punten die je hier te berde brengt onzin:
  1) De verantwoordelijkheid voor aanslagen als op 9/11, de “teloorgang van de westerse cultuur” en het meeuwenpoep worden wel bij de moslims neer gelegd. Door mensen als jij, PVV-volksvertegenwoordiging en op sites als Geenstijl, en A7. Onterecht, naar mijn mening, maar dat ter zijde.

  2) er zijn meer “lone nuts” uit de rechtse hoek geweest. En ze hadden het opvallend vaak gemunt op de “liberals”.

  3) een complot-theorie blijft wat het doorgaans is: kul.

  4) Daar is heel vaak kritiek op geweest, medunkt. ook de in de mainstream. Zelfs in de arabische wereld is er uitgebreid kritiek op het islamisme. Neem alleen de protesten in Iran in 2009/2010

  5) Er staat allerlei lelijks in de koran, maar Haatzaaien is jou interpretatie. en die van de islamisten, overigens. De these dat moslims niets anders kunnen dan hoofden afhakken omdat ze anders god ongehoorzaam zijn wordt neit echt overtuigend bewezen, daar de meeste moslims gewoon werken en kinderen opvoeden.
  Maar wat er ook in de koran staat, je kunt jouw interpretatie niet in de schoenen van alle moslims schuiven.

  6) Door wie? Harrie van Bommel? Mainstream links keurt aanslagen af, ook die door de palestijnen. Aardig wat palestijnen zijn er zeer kritisch over. Nogmaals: het feit dat er mensen zijn die terreur goedpraten, maak het nog niet ok om terreur goed te praten.
  7) Dat onbehagen is er. Dat staat niet in punt 7. In punt 7 staat dat dat de situatie het vermoorden van 76 mensen (en nog veel meer) billijkt.

  Nogmaals a3, Als je onderschijft wat op A7 beschreven stond, is het debat gesloten. Het stuk praat het geweld in Oslo goed. Zeker in punt 6 en 7.

  Jij klaagt dat je niet serieus genomen wordt? kom dan met serieuze argementen, in plaats van ingewikkeld geformuleerde beweringen die neer komen op “hullie doen het ook” en “wj zijn automatisch de goeien”.

 66. 101

  @ Hal en anderen

  Hoeveel aanslagen er gepleegd worden door separatistische bewegingen uit bv Baskenland, Koerdistan of Tsjetsjenie is niet relevant voor deze casus. RaRa, Bader Meinhof en Rote Armee laten we ook even rusten.

  Het gaat om de verhouding Islamitisch geispireerde aanslagen vergeleken met de aanslagen “tegen” de Islam zoals door Breivik.

  – Dan wil ik voor het gemak ook de onderlinge Islam aanslagen min of meer buiten beschouwing laten, hoewel er geen wezenlijk verschil is met Islam aanslagen tegen ongelovigen of anders gelovigen –

  De verhouding is zowel qua aantallen als qua slachtoffers gigantisch in het voordeel of zo je wil in het nadeel van de Islam.

  Desalniettemin worden die religie en haar aanhangers niet op dezelfde manier voor die aanslagen verantwoordelijk gehouden als nu de PVV met Breivik.

  Ik heb nog niemand uit het anti-PVV kamp zelfs maar horen zeggen dat moslims hun toon of hun heilige schriften aan moeten passen na 9/11, Londen en Madrid, hoewel in de koran letterlijk passages staan die oproepen tot moord en doodslag.

  Hier op dit forum werd ondergetekende zelfs in persoon daarop aangesproken op de moordpartij van Breivik, gelukkig ebt dat nu een beetje weg.

  Ik betwist dat de PVV verantwoording draagt voor Breivik’s daden, ook niet wat betreft het “gure” rechtse klimaat en ik vind de reacties uit het anti-PVV kamp hypocriet.

 67. 102

  “Hier op dit forum werd ondergetekende zelfs in persoon daarop aangesproken op de moordpartij van Breivik, gelukkig ebt dat nu een beetje weg.”

  You’re damn right. Jouw propagandistische houding waarbij de Moslim als vijand wordt neergezet is niet wezenlijk anders dan wat Wilders bezigt en waarop hij en zijn medestanders momenteel door vele columnisten zowel nationaal als internationaal worden aangesproken. Sterker nog, in bovenstaande reactie ben je er wederom mee bezig.

  Ik houd jou medeverantwoordelijk voor het klimaat waar dit soort dingen in gebeuren. Jij maakt de kans groter dat mensen sterven door aanslagen.

 68. 104

  @Rob: “Ik houd jou medeverantwoordelijk voor het klimaat waar dit soort dingen in gebeuren.”
  Ben je je ervan bewust Rob dat dit soort uitingen in sommige gevallen strafbaar kunnen zijn?

  Je speelt met vuur, Rob.

  Het is namelijk een indirecte dreiging met geweld: “… als jij niet ophoud met dit en dat te schrijven, dan zal er nog meer van dit en dat gebeuren…”

 69. 105

  Je speelt met vuur, Rob.

  Vrijheid van meningsuiting, alt.johan. Vraag maar aan wilders.

  Oh, en ik zie in rob’s uitspraak helemaal geen ‘dreiging met geweld’. Ik lees het als ‘je kunt verwachten dat er op deze manier nog meer aanslagen gepleegd worden door rechtse ‘mafketels”.

 70. 106

  Terzijde: EHEC heeft 52 levens gekost. 852 mensen hebben nog steeds ernstige nierproblemen. Inclusief economische schade is de impact van EHEC op z’n minst vergelijkbaar met die van Breitvik — maar toch heeft EHEC niet zo’n impact in de blogosfeer.

 71. 108

  @105: het is een misverstand dat de vhvmu absoluut zou zijn, dat is ie niet.

  Er is inderdaad nog een optie, de schrijfsels van Rob niet serieus nemen. Hoef ik ook geen aangifte te doen.

 72. 109

  Omdat hij het zo prima verwoordt heb ik de vrijheid genomen wat meer dan gebruikelijk te citeren. Laten we dan ook maar eens gaan discussieren over wie verantwoordelijk is voor de multicul die Breivik tot zijn daden bracht.

  ====
  Politiek is er echter het één en ander niet in de haak. En dat heeft te maken met een jarenlang verwaarloosde voedingsbodem waardoor een gewetenloze hufter als Breivik kostenloos kon gedeien tot de moordmachine die hij werd. Des te pijnlijker is het te moeten constateren dat linkse media rechtsmensen schofferen door hun op manipulatieve wijze aan het verstand te peuteren dat het hekelen van de islam en de doorgeschoten veelkleurigheid van o.a. ook dit land, lieden zoals Breivik munitie verschaft om letterlijk mee te gaan schieten. De grootste aanslagen op de mensheid kwamen vanuit zogenaamd linkse jubelzangen. Het communisme, het nationaal-socialisme (lees: de arbeiders) hebben meer bloed aan de handen dan alle kruistochten bij elkaar. Elke verwijzing naar christelijk conservatieven of de PVV is dan ook volkomen misplaatst. Breivik was geen christen en zijn sympathie voor de PVV van Wilders in zijn 1500 pagina’s tellende manifest was niet uit zijn koker, maar uit andersmans koker.

  Jarenlang hebben velen in Europa en ook in Nederland lijdzaam moeten aanschouwen hoe links de multiculturele samenleving opdrong. Individueen met labiele geesten kregen zo ruim baan om vanuit hun bovenkamer hun ziekmakende plannen ten uitvoer te brengen. Ook nu nog zijn er hordes PvdA’ers en GroenLinksers en D66’ers die nog altijd niet het failliet van hun destructieve kijk op de samenleving durven inluiden. Dergelijke grachtengordeldieren wonen namelijk nog altijd niet drie hoog achter op een tweekamerflat met terroriserende Marokkanen downstairs die alle respect voor de Nederlandse samenleving hebben afgeschud, als ze dat ooit al hebben gehad. Als ze daar wel zouden wonen, dan zouden ze snel ontwaakt zijn vanuit hun natte roze dromen.
  =====

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/07/breivink-en-wilders-de-pavlovreactie-van-links

 73. 110

  christ @ adrie.. laten we het bij de feiten houden.. je uitspreken tegen de multiculturele samenleving en de islam, is fundamenteel wat anders dan – omdat je tegen de multiculturele samenleving en de islam bent – wat willekeurige tieners overhoop gaat schieten..

  zo moeilijk is het niet toch?

 74. 111

  @107: Ik wil mijn hart kunnen luchten en vele rechtsen met mij. Als anderen vanwege mijn uitingen menen geweld te mogen gebruiken dan is dat misdadig.

  En ik vertik het om mij door dit soort criminelen de mond te laten snoeren. Dreigen met geweld doen ze maar bij iemand anders.

 75. 113

  Gaap.

  Je kan net zo goed zeggen de pavlovreactie van dom rechts en adrie. Altijd maar weer hetzelfde riedeltjes, met dezelfde bekende inhoud. Alleen maar stoken. Framen. Inhoud is niet belangrijk. Wel herhaling. Zodat sommigen zoals adrie er zelf in gaan geloven. En dan gaat ie zelf ook als een kip zonder kop kakelen.

  “Individueen met labiele geesten kregen zo ruim baan om vanuit hun bovenkamer hun ziekmakende plannen ten uitvoer te brengen.”

  Oh, dat slaat op Adrie en zijn vrinden. Dank je wel, dat je eigenlijk jezelf zo mooi spiegelt in dit artikel.

 76. 114

  “En dat heeft te maken met een jarenlang verwaarloosde voedingsbodem waardoor een gewetenloze hufter als Breivik kostenloos kon gedeien tot de moordmachine die hij werd.”

  Ja, nou. Noorwegen is een van de meest welvarende landen ter wereld, met een van de beste sociale zekerheidsstelsels, en die Breivik had een eigen bedrijf waar hij €80.000 euro per jaar inkomsten aan ontleende.

  Een mens zou er gewoon wanhopig van worden en op de schuldigen gaan schieten voor deze pure ellende.

  Raar wel dan, dat dergelijke moordpartijen niet aan de orde van de dag zijn in Noord-Korea. Of Rusland (o wacht, daar heb je Tjetjenen, nou ja toch vrijheidsstrijders dus, blijkbaar).

  En ook raar dat de Noorse PvdA onverminderd populair is, met 64 zetels in het parlement de grootste partij is (bijna een derde van het parlement) en er zelfs 3 zetels bij won.

 77. 115

  “Ik wil mijn hart kunnen luchten en vele rechtsen met mij.”

  Nog zo’n huilebalk. Je hebt een rechts kabinet dat wordt gedomineerd door de islamofobe anti-immigratie agenda van de PVV.

  Die PVV zit met 24 zetels in het parlement, in de provinciale staten, en de Eerste Kamer.

  Islamofobie en buitenlanderhaat wordt week in week uit op de opiniepagina’s van respectabele kranten als de Volkskrant geventileerd, en daar kun je de propaganda van de TMG-mediamachine plus Elsevier nog bij optellen.

  Maar één moordpartij door een rechtse slager op 87 socialistische tieners, en de rechtse reaguurders doen huilie huilie dat ze hun ei niet kwijt kunnen.

  Ja hoor, johan. Rechtsmensen worden verdrukt door die vreselijke politieke correctheid, nou goed?

 78. 117

  Noorwegen drijft op olie en het Noorse volk ( die 5 mln boeren) is het sufferdje van scandinavie.. de socialisten weten het volk daar dus goed dom te houden..

 79. 118

  Vijf jaar geleden zaten de sociaal-democraten nog in de oppositie. Dus de rechtse partijen doen eigenlijk precies het zelfde. Dus weer lariekoek van dikke bok.

 80. 120

  oh, heb je dat geleerd van je vrinden, de verschillen tussen de pvv en groenlinks qua beleid zijn zelfs niet eens vreselijk groot, alleen de bewoordingen verschillen, is je dat nooit opgevallen, dat ze wel op elkaar schelden, maar ondertussen in ons coalitieland voor een meerderheid gewoon op een akkoordje gooien, meestal onder druk van het bedrijfsleven, belangenorganisatie, brussel of de economische recessie

 81. 122

  wat is er loos met jou, dikke bok, met mij is er niets mis, ik vermaak me uitstekend met jouw domheid, jij snapt niet veel van andere mensen of wel?

 82. 125

  ´t Is waar, wat sick zegt: iedere toeristenbegeleider in Zuid Europa weet dat: Finland levert de brains, de kunst, Zweden de schone dames, en de domme dronkelappen, ach ja, die komen uit Noorwegen.

  lol @123

 83. 127

  @adrie
  Je bedoelt dat conservatief rechts geen aanslagen pleegt? Of eigenlijk bedoel je natuurlijk dat het alleen telt als het moslims zijn.

  Oh, en de meeste slachtoffers vallen onder moslims zowel ‘intern’ als ‘extern’ geweld. Dat externe geweld noemen we alleen geen terrorisme, niet dat uitmaakt voor de slachtoffers.

 84. 128

  Ik vind de kreten van mensen zoals A3NSB altijd zo prachtig:

  “De grootste aanslagen op de mensheid kwamen vanuit zogenaamd linkse jubelzangen. Het communisme, het nationaal-socialisme (lees: de arbeiders) hebben meer bloed aan de handen dan alle kruistochten bij elkaar.”

  Het doet me een beetje denken aan die reclames voor vliegen: de veiligste manier van transport. Per afgelegde kilometer wel te verstaan. Is dat zo? Of zijn ruimtereizen nog veiliger? En als je het nou afzet tegen de kans om het volgende uur te overleven?

  A3NSB meet vergoten bloed altijd in liters, nooit in het percentage slachtoffers en zijn oorlogen worden uitgevochten door vrijwillige arbeiders en niet tegen wil en dank door dienstplichtigen.

  In dit geval tenminste, want het kan best zijn dat in de volgende regel de schuld ligt bij de dictators van foute ideologieen die hun eigen volk uitmoorden (op hun eentje?)

  Kortom, de handel in ellende is niet aan enige wet of regel gebonden, maar wordt uitsluitend bepaald door de opportuniteit van het argument. Het is meer een soort grabbelton vol bloed en tranen.

 85. 129

  Overigens ben ik net bezig om een 4-delige serie van National Geograpic te downloaden, getiteld “The Knights Templar”. Je mag raden waarom…, ik ben nou eenmaal nieuwsgierig.

  Ik heb pas een deel binnen, maar het is veelbelovend, deze terugblik op onze “beschaving”. Andere tijden, andere zeden, zullen we maar zeggen.

  En een rijke inspiratiebron voor videogames natuurlijk.

  Hoe kom ik hier nou ook alweer op?
  O ja, nou weet ik het weer: A3NSB en de kruisvaarders.

  Ik steek er nog eentje op.

 86. 130

  @104 Jouw voorgestelde zin is toch wezenlijk anders dan wat ik zei. En al zou ik zeggen wat jij zegt, dan is het nog ontzettend onderhevig aan interpretatie en context.

  Maar het moge duidelijk zijn dat ik Adrie verantwoordelijkheid toedicht in mijn zin. Niets meer en niets minder.

  @108 “Hoef ik ook geen aangifte te doen.”

  Van mij mag je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren