Amsterdam verbiedt reclame voor fossiele industrie en vliegvakanties

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Amsterdam wil reclame voor de fossiele industrie en vliegvakanties uit de stad weren.

Dat staat in een motie van oa GroenLinks die is aangenomen op 18 december. Het is de eerste politieke stap naar een landelijk verbod op fossiele reclame. De gemeente neemt deze stap na een brief van 51 lokale organisaties en het burgerinitiatief Reclame Fossielvrij.

In de motie stellen GroenLinks, SP en DENK dat “ten minste de uitwassen van reclame voor fossiele producten, zoals voor vliegvakanties voor dumpprijzen of direct voor bedrijven werkzaam in de fossiele industrie verboden zouden moeten kunnen worden.”

+1

Reacties (5)

#1 Frank789

“De aangenomen motie vraagt de gemeente om te onderzoeken hoe reclames en marketingevenementen van de fossiele industrie en reclame voor vliegreizen kunnen worden geweerd uit het straatbeeld”.

Voorlopig alleen een onderzoek dus.
Ben benieuwd of de getroffenen zich via rechtszaken zullen weren. Reclame voor tabak en alcohol kun je blijkbaar verbieden, maar ook pr-reclames voor Shelll die niet specifiek over brandstoffen gaan?

#2 Bookie

Volkskrant, NRC uit de schappen.

#3 beugwant

Als grootaandeelhouder van Schiphol moet die stad toch meer ballen kunnen tonen?

#4 Ronzhu

@3 Maar dat kost banen, dit soort symboolmaatregelen zijn een stuk appetijtelijker voor de raad.

Alsof mensen meer gaan autorijden als Shell toevallig een festival sponsort, of Corendon het zo van de abri reclames moet hebben. Wat is de volgende stap, de winkelpui van het reisbureau?

#5 Le Redoutable

@3 Het is allemaal symboolpolitiek in de grachtengordel, naast grootaandeelhouder van Schiphol, laten ze een nieuwe zeesluis bij IJmuiden bouwen om grotere zeeschepen naar de haven te krijgen en die dingen zij echt niet CO@ neutraal, daarnaast teren ze lekker op de parkeerbelasting. Als ze echt milieu ambities hebben moeten ze de gehele grachtengordel plat gooien want de hele binnenstad heef panden met isolatiewaarde nul die nooit van hun leven met een warmtepomp verwarmd kunnen worden.

Dat DENK en de SP er aan meedoen is ook hypocriet want Corendon zit grotendeels vol met SP volk op weg naar een all inclusive in Antalya en de het ander deel zijn allochtonen die 3x per jaar terug naar de familie vliegen omdat er een achterneef trouwt.

Kijk naar mijn woorden maar niet naar mijn daden is het in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*