“America’s voting system is a disgrace”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

ANALYSE - Beetje laat om daar nu nog over te beginnen, tog?

Open artikel

Reacties (22)

#1 kevin

Helemaal eens. Eén stembiljetontwerp voor alle staten, één set regels voor alle staten, één partijloze instantie voor de verkiezingen in alle staten. Waar ik het niet mee eens ben, is de suggestie dat papieren stembiljetten ouderwets zijn. Papier is nog altijd het meest betrouwbaar. Wat ik verder niet zo goed begrijp, is waarom men zich moet registreren als Democraat of Republikein of Independent. In Nederland is iedere inwoner automatisch geregistreerd als stemgerechtigd. Wat mensen kiezen is pas belangrijk als ze van dat recht gebruik maken. Dat is toch veel logischer?

#2 Bismarck

@1: Wat ik verder niet zo goed begrijp, is waarom men zich moet registreren als Democraat of Republikein of Independent.

Bij mijn weten hoeft men zich niet als zodanig te registreren. Het is alleen van belang bij de voorverkiezingen (per partij), omdat in de meeste staten (maar ook weer niet overal) men alleen mag meedoen aan de voorverkiezingen van de eigen partij.

#3 kevin

@2 Ah, natuurlijk.

#4 Bismarck

@3: Ach het hoort wel een beetje bij de chaos die Amerikaanse (voor)verkiezingen heet. Verder ben ik het ook wel met je eens (op je bewering dat op papier stemmen het meest betrouwbaar is na, dat is het namelijk niet).

#5 kevin

@4

op je bewering dat op papier stemmen het meest betrouwbaar is na, dat is het namelijk niet

Voordat we dit laten ontsporen over stemcomputers, ik denk dat we het hier wel over eens zijn: papieren biljetten moeten niet afgeserveerd worden omdat ze ‘ouderwets’ zijn, maar omdat het alternatief op objectieve punten beter is. Het CNN-artikel gooit het op ouderwets en dat is helemaal de verkeerde insteek.

#6 Thallman

Wat ik niet begrijp is waarom het mogelijk is voor doden of geestelijk gehandicapten te stemmen.

#7 Bismarck

@6: In de meeste staten mogen geestelijk gehandicapten niet stemmen en doden zijn fysiek niet in staat om te stemmen.

#8 Thallman

@7
De levenden zijn wel fysiek in staat om voor doden te stemmen.

#9 Bismarck

@8: Maar die kunnen dat niet, want je moet je ook in de meeste staten in de VS tegenwoordig legitimeren (ondanks dat massa’s Amerikanen geen ID-bewijs hebben dat wordt geaccepteerd bij een kieslokaal).

Bovendien: Het gebeurt vrijwel niet.

#10 Thallman

@9
En waarom gebeurt het niet volgens jou bron? Omdat het ondetecteerbaar, of zelfs legaal is.

Dat geeft jou bron ook aan.

“The one issue I think is potentially important, though more or less ignored, is the overuse of absentee balloting, which provides far more opportunity for fraud and intimidation than on-site voter fraud,” said Daniel Lowenstein, a UCLA School of Law professor.

http://pjmedia.com/jchristianadams/2012/05/16/53000-dead-voters-found-in-florida/

Wat is er mis met het Nederlandse kiessysteem linkse Nederlanders klagen hierover wel in Nederland, maar als het in Amerika gebeurt zou het onderdrukking zijn.

#11 Bismarck

@10: je mist blijkbaar:

“A News21 analysis of 2,068 alleged election-fraud cases since 2000 shows that while fraud has occurred, the rate is infinitesimal, and in-person voter impersonation on Election Day, which prompted 37 state legislatures to enact or consider tough voter ID laws, is virtually non-existent.”

en

“Of reported election-fraud allegations in the database whose resolution could be determined, 46 percent resulted in acquittals, dropped charges or decisions not to bring charges.”

Dus wordt er nauwelijks gefraudeerd (0.46 * 2068 = 951 gevallen van stemfraude over een periode van 12 jaar op 146 miljoen geregistreerde kiezers).

Wat bedoel je trouwens met de laatste alinea?

#12 kevin

@10 Welke linkse Nederlanders klagen over het kiessysteem?

#13 Bolke

Het hele idee van een rechtstreekse verkiezing van het staatshoofd is slecht, net op radio 1, Romney en Obama hebben samen 3 miljard !!!! uitgegeven aan de campagnes.

#14 Bismarck

@13: Dat is inderdaad wel zonde van het geld en zo, maar wie zegt dat als de VS een meer parlementair stelsel zou hebben, er niet net zoveel voor de senaats- en vertegenwoordigersverkiezingen zou worden uitgegeven (daar zit nu trouwens vast ook al aardig wat geld in)?

#15 Bolke

@14, dat weet je inderdaad niet, maar als je kijkt naar de landen waar het staatshoofd niet rechtstreeks gekozen wordt (of uberhaupt niet gekozen wordt) er veel minder geld wordt uitgegeven aan campagnes.

Komt nog eens bij dat die campagnes belachelijk lang worden, dit gedoe is nu al 1,5 jaar geleden begonnen.

Ook net op Radio 1 trouwens dat meedoen in de landeijke politiek in de VS alleen nog maar mogelijk is als je hele diepe zakken hebt, dat werkt corruptie weer in de hand vanwege de enorme financiele belangen.

Nah ik ben wel blij dat wij Trix als staatshoofd hebben, moet niet denken aan 1,5 jaar campagne, bleugh.

#16 Yevgeny Podorkin

@Bolke de big

Weet jij wat 1 reclamespotje van 50 seconden kost prime time? Met dat geld voeden de networks vervolgens de Amerikaan op met hoe de wereld er in zijn dromen dient uit te zien…

#17 Bolke

@16, zal best veel geld kosten, was een goed stuk op Radio 1, daarin werd ook even vermeld dat in bepaalde swingstates 50.000 !!!! spotjes op 1 dag werden uitgezonden verdeeld over alle zenders, er was geen enkele seconde reclame tijd meer te koop in die hele staat.

gewoon absurd, alleen om die reden zou ik al niet meer gaan stemmen.

#18 Fokko

Ook in Nederland wordt het stemmen door de gemeente bepaald: Gemeentes konden lang kiezen tussen op papier stemmen of om met stemcomputers te stemmen. Gemeentes kiezen welke stembussen gebruikt worden. Gemeentes kiezen waar de stemlokalen zijn, etc. Weliswaar zijn er strenge nationale regels (die uiteindelijk voor weinig keuze zorgen), maar toch.

Dus de zin
“In any other democracy, voters nationwide would have cast their votes on the same kind of balloting equipment, subject to the same rules.”
is onjuist.

#19 Thallman

@11
Dat stembusfraude niet gedetecteerd kan worden betekend niet dat het niet gebeurd, de mogelijkheden zijn er. Het grootste probleem is echter de fraude bij het inzamelen van stempassen en het registreren , in Nederland is dit gelukkig al verboden.

Met de laatste alinea bedoelde ik dat wat in Nederland doodnormaal wordt gevonden in Amerika als stemmer onderdrukking wordt gezien, ook op linkse Nederlandse weblogs.

#20 su

It’s as rigged as the roulette table at Porky’s.

http://youtu.be/QdpGd74DrBM

#21 Bismarck

@19: Dat stembusfraude niet gedetecteerd kan worden betekend niet dat het niet gebeurd, de mogelijkheden zijn er.

Het kan wel gedetecteerd worden (dat is bewezen, zie link #9), waar het om gaat is dat het vrijwel niet gebeurt.

Met de laatste alinea bedoelde ik dat wat in Nederland doodnormaal wordt gevonden in Amerika als stemmer onderdrukking wordt gezien, ook op linkse Nederlandse weblogs.

Nu zeg je eigenlijk nog niets. Wat wordt er in Nederland doodnormaal gevonden (behalve op linkse Nederlandse weblogs), maar in de VS als kiezer onderdrukking gezien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*