Alles over Erkenbrand

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Onderzoeksgroep Kafka dook erin.

Open artikel

Reacties (18)

#1 Krekel

Dit zijn gewoon neonazi’s, niet de ‘alt-right’ in Nederland.

Verder: in elk zwembad zit onvermijdelijk een bepaald percentage poep, pis en pus. Vies maar consequentieloos. Dat is Erkenbrand. Vertrouw op het chloor en verder gewoon niet aan denken.

Dit is 1/400ste van een Kamerzetel, niet de motor achter het succes van de hoek Wilders/Baudet.

#2 gbh

Verder: in elk zwembad zit onvermijdelijk een bepaald percentage poep, pis en pus. Vies maar consequentieloos. Dat is Erkenbrand. Vertrouw op het chloor en verder gewoon niet aan denken.

Ja joh, net als bij Adolf, Le Pen, Trump, Jobbik, etc. Gewoon niet aan denken, dan komt echt alles goed. Net als kanker; gewoon niet aan denken, want chloor.

#3 Krekel

#2 illustreert precies het probleem van dit soort sensatiezoekerij: mensen zonder kritisch denkvermogen raken ervan in de war.

Die snappen gewoon niet dat 150 neonazi’s in een blokhutje op de hei niets nieuws is, dat die er in de jaren 90 en 80 ook waren, nooit zijn weggeweest, en waarschijnlijk alleen in aantal zijn verminderd. Gaan het meteen op één hoop gooien met wél invloedrijke bewegingen e.d.

Het staat immers in de krant, dus móét het wel nieuw én eng zijn.

#4 gbh

@3: A gossie het narcistje dat denkt als enigste kritisch te kunnen denken en daarom meestal niet verder komt dan de grote guru Chomsky zegt het.

Erkenbrand bestaat uit een harde kern van minstens 250 man en iets van 30.000 sympathisanten. Het enigste wapen dat tegen dit soort clubjes bestaat is door er juist wel aan te denken en op de gevaren van dat soort clubjes te wijzen.

Het is niet voor niets dat tot halverwege de jaren 80 dat soort clubjes geen voet aan de grond kregen omdat iedereen daarvoor de verschrikkingen van waar dit soort clubjes toe kunnen leiden direct of indirect had meegemaakt. Zo nieuw is het dus niet.

#5 Jos van Dijk

Interessant artikel, aanbevolen voor alle naïevelingen die in de ban zijn geraakt van Baudet’s praatjes.

Het eindigt met de suggestie dat Erkenbrand een brug weet te slaan

naar de maatschappelijke elite door effectieve ingang te krijgen bij het Forum voor Democratie.

De suggestie dat FvD iets met een maatschappelijke elite te maken heeft moet ook nodig uit de wereld worden geholpen. Een on-maatschappelijke onderlaag, zou ik zeggen.

#6 beugwant

Die Erkenbranders zijn dan ook gedwongen tot zendingswerk en bekeren want door hun misogyne opstelling wil geen vrouw ‘van enig intellectueel niveau’ met ze neuken.
Eigen kweek loopt in die kringen nog wel eens weg.

#7 Krekel

Erkenbrand bestaat uit een harde kern van minstens 250 man en iets van 30.000 sympathisanten

Wow, wel 250 man! Precies Le Pen inderdaad! En inclusief deze ongedefinieerde (en onbewezen) ‘sympathisanten’ misschien wel een halve (= 0,5) Kamerzetel bij elkaar. Snel, geef ze een eng nieuw naampje aan en doe er hysterisch over!

Heb je vandaag geen leugenlinkjes met Saoedische propaganda te verspreiden trouwens?

#8 Le Redoutable

Lekker betrouwbare bron een website van Afa’s, die staan minstens net zo hoog op de prioriteitenlijst van de AIVD als Eikelbrand, en hebben zeker heel wat meer geweld en vernieling op hun naam staan.

#9 Anoniem

@3 In de jaren 80 en 90 deed deze groep ook al onderzoek naar dat soort kleine extreem-rechtse bewegingen, en juist dat soort onderzoek voorkomt infiltratie van die personen en hun gedachtegoed in grotere organisaties met een groter bereik.

Hoe kom je er anders achter dat je nieuwe penningmeester actief was bij de NVU?

En dit soort marginale groepjes zijn misschien wel kleiner geworden, maar ondertussen zitten er 2 racistische partijen met samen 22 zetels in de tweede kamer. Verschil was dat Wilders geen joden haat maar juist erg zionistisch is, maar bij Thierry Baudet loopt de moslimhaat al een stuk vloeiender over in rassenhaat en jodenhaat, dus het is goed dat daar iemand op zit.

#10 Joost

@8: AFA is niet Kafka

#11 6822

@10: Voor Le Retournable zijn de SP en de PVV zo goed als 1.
Lastig onderscheid maken dus tussen AFA en Kafka.

Verder @8:
Je schuift een aantal zaken in de schoenen van AFA/Kafka, terecht of niet, waarmee je twijfel hoopt te zaaien over de correctheid van de informatie die door Kafka verspreid wordt.
Dat kan natuurlijk niet, aangezien de onderzoeksmethoden en de daaruit volgende informatie volledig los staan van enige door jou geuite beschuldiging.
Als jij kunt aantonen dat informatie niet klopt, dan doe je dat door met bewijzen te komen, niet door de boodschapper in diskrediet te brengen.

#12 gbh

De bruine wortels van de Rotterdamse PVV-lijsttrekker Géza Hegedüs

https://kafka.nl/de-bruine-wortels-van-de-rotterdamse-pvv-lijsttrekker-geza-hegedus/

#13 Mario

@1
“Dit zijn gewoon neonazi’s, niet de ‘alt-right’ in Nederland.”

Iedereen die zulks stelt, heeft niet op zitten letten.

Jammer, krekeltje. Ik had beter verwacht. Veel beter.

Voor wat zwakzinnig zuigende trolletjes als @8 aangaat. Je zou die gast toch een paar extra hersencellen gunnen. I.p.v. lettertekens.

#14 kneistonie

In het deugmensenmoederland zijn ze ondertussen een stuk verder met het herkennen van neo-nazi’s:

“Zweedse tandarts onthult, nadat hij voor de overheid de gebitten van honderden illegale migrantenkinderen onderzocht, dat 80% van deze “kinderen” gewoon volwassenen waren. Daarop wordt een rechtszaak tegen hem aangespannen en wordt hij ontslagen.”

https://samnytt.se/golare-har-inga-polare-vanstern-glads-at-bernts-ode/

#15 gbh

@14: Ontslagen vanwege schending van het beroepsgeheim.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Beroepsgeheim

#16 Igor V

@14: Haha, en dan verwijzen naar een site die gelieerd is aan de rechts-extremistische Zweden Democraten, je moet maar durven. :-)

#17 Igor V

Moest even zoeken, want al die hysterische xenofobe sites blaten elkaar na, maar dit dus:

https://web.archive.org/web/20170829045226/https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/aldersbestamde-flyktingar-pa-eget-bevag

https://skeptics.stackexchange.com/questions/39926/was-swedish-dentist-bernt-herlitz-fired-because-he-revealed-that-migrant-adults

Ongeautoriseerde inspecties, inbreuk op vertrouwelijkheid; daar word je overal voor ontslagen. :-)

Edit: wat gbh zegt, dus. :-)

#18 Manfred

Ik lees steeds Enkelband of Eikelbrand.
En dan moet ik aan criminaliteit of een SOA denken.
Blijkt het om beiden te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*