1. 2

  @1
  Doet er dat zoveel toe? Deze VVD’er is de zoveelste sjoemelaar in een lange rij. Voordien hadden we Ton Hooijmaijers, gedeputeerde in Noord-Holland. En even daarvoor Nurten Albayrak, directeur van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 2. 4

  @2: Ik weet het niet. Tot nog niet zo heel lang (ruim 20 jaar) geleden kon het CDA in Limburg steevast op bijna de helft van de stemmen rekenen. Na het uitkomen van een lange reeks corruptieschandalen (vooral met dank aan Joep Dohmen) vanaf begin jaren ’90 is daarvan nog geen 10% meer over. Uiteraard spelen er andere factoren mee (ontkerkelijking, achteruitgang van de status van de pastoor, immigratie van Hollanders), maar de achteruitgang is groter dan je daarmee kan verklaren (vooral ook hoe snel dat ging: van ’91 naar ’94 ging er bijna 20% van af en laat Dohmen nou net in ’93 de Prijs voor de Dagbladjournalistiek hebben gekregen voor zijn onthullingen dat jaar).

 3. 5

  @1: denk je dat een journalist wacht tot na de verkiezingen met zoiets?

  Dohmen had dit verhaal afgelopen zaterdag in de NRC. En daar werd al vermeld dat dit probleem bijvangst was.

  Dat suggereert inderdaad dat er meer onder ligt.

 4. 6

  Twitter:

  Jos van Rey ‏@JosvanRey

  “Als ik geofferd word voor zaken die volledig normaal zijn in deze kringen, het zij zo. Maar laat niemand zich vergissen, ik ga niet alleen!”

 5. 7

  @6:

  En:

  Schat, ik kan je niet bereiken nu maar als je dit leest haal dan als de bliksem de harde schijf uit m’n PC en gooi ‘m in de hakselaar.

  (psst, dat is een nep-account)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren