“Abnormaal resultaat” dopingtest Contador in Tour

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 pedro

Wedden dat deze dopinggebruiker weer de dans ontspringt…. na Fuentes….

#2 Martijn

@1: Contador had niets met Fuentes te maken is gebleken na uitgebreid onderzoek. Het is precies wat Ducrot zegt in het filmpje: er moet goed onderzocht worden wat er precies gebeurd is en niet met beschuldigingen gezwaaid worden.

#3 pedro

@2: dat is een oversimplificatie van het gebeuren rond Contador. Hij is niet vervolgd, maar stond iig aanvankelijk wel op de lijst van Fuentes. Volgens de Süddeutsche Zeitung is hij van de lijst gehaald, omdat hij kroongetuige werd in de zaak tegen Fuentes. Saillant detail daarbij is, dat de Süddeutsche Zeitung ook de eerste krant was, die met een (correcte) lijst met namen aan kwam zetten, en dus een van de nbest geïnformeerde media is gebleken in deze zaak. Hij fietste bovendien bij Liberty-Seguros, de ploeg, waar de 200 bloedzakjes en transfusiemateriaal werd gevonden, en waar Fuentes de sportarts was (hoezo niets met Fuentes te maken?). Hij fietst nu bij Astana, voorheen … Liberty-Seguros. het feit, dat Contador niet vervolgd is, kan trouwens ook heel ordinair te wijten zijn aan het feit, dat toentertijd in Spanje dopinggbebruik helemaal niet strafbaar was.

Maar omdat hij niet is vervolgd, zou het natuurlijk kunnen zijn, dat hij, als een van de weinigen van de Liberty Seguros ploeg, geen doping heeft gebruikt. Één ding is echter zeker: hij heeft zeker wel met Fuentes te maken gehad, zelfs als hij geen drugs van hem heeft gekocht.

#4 Erik

Het zou gaan om een extreem kleine concentratie, die in eerdere en latere metingen tijdens dezelfde tour niet terug te vinden zijn. De UCI is buitengewoon voorzichtig in haar bewoordingen en de verklaring dat ’t door ’t eten van een stukje rundvlees zou komen is zeker niet ongeloofwaardig. Als hier sprake is van doping ben ik erg benieuwd hoe ze deze eenmalige en erg lage konsentratie verklaren.

#5 Mark

Sja… een false positive misschien? is ook onvermijdelijk met al die testen. Even afwachten.

#6 Martijn

@3:

Maar omdat hij niet is vervolgd, zou het natuurlijk kunnen zijn, dat hij, als een van de weinigen van de Liberty Seguros ploeg, geen doping heeft gebruikt.

En dat is waar we vanuit moeten gaan. Onschuldig tot schuld bewezen is.

Één ding is echter zeker: hij heeft zeker wel met Fuentes te maken gehad

Punt voor jou. Ik bedoelde te zeggen dat Contador nooit officieel verdacht is geweest in de zaak Fuentes.

#7 pedro

@6:

En dat is waar we vanuit moeten gaan. Onschuldig tot schuld bewezen is

Daar ben ik het in principe mee eens, maar sinds de zaak Rasmussen ben ik daar in de wielersport iets anders tegen aan gaan kijken. Als Contador een Deen was, was hij al lang geschorst, schuldig of niet.

We zullen ook nooit weten, of Contador nooit verdacht is geweest. We weten alleen, dat hij nooit vervolgd is.

PS: niet dat Rasmussen schoon was, maar hij is geschorst voordat duidelijk was, dat hij doping had gebruikt, die op het moment van gebruiken niet verboden was, en Rasmussen is trouwens ook nooit vervolgd.

#8 Erik

@5: Vals positief ligt niet voor de hand, want de B-staal bevestigt het èn Contador spreekt ’t niet alleen niet tegen, maar geeft zelfs een verklaring.
Of die verklaring waar is, daar zou je je twijfels over kunnen hebben, maar zie #4.

Contador heeft de schijn tegen omdat hij wielrenner en spanjaard is, maar ik zou ‘m niet willen veroordelen op basis van deze gegevens.

#9 Mark

Het blijft een rare sport zo. Alle Tourwinnaars kunnen we op het verdachtenlijstje of veroordeeldenlijstje zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*