1. 3

  Ze hopen dat ze nu alsnog snel naar de beurs mogen, en verwachten dan ongetwijfeld alsnog snel te kunnen cashen. Laten we hopen dat dat feest voorlopig niet doorgaat. Wat mij betreft gaat ABN-Amro helemaal niet (in deze vorm) naar de beurs, maar worden de niet-nuts functies afgeplitst en los verkocht (zakenbankieren e.d.) en wordt de rest omgevormd naar een kleine nutsbank avant la lettre zonder grootheidswaarzin of groeipretenties.

  Banken e.d. mogen wat mij betreft beperkt worden in hoe groot ze mogen zijn willen ze hier een licentie krijgen of houden om te opereren. Waar die grens precies moet liggen (.5x BNP? 0.2?) weet ik niet, maar ik weet wel dat meer dan 1xBNP sowieso te groot is. Een bank moet gewoon falliet kunnen gaan zonder dat dat andere delen van de economie omver trekt.

 2. 4

  @2: ze krijgen het echt wel hoor. In kleine stukjes en wat later. Maar die lui laten zich echt geen 100K door de neus boren door wat onrust. Onkostenvergoeding is ook geld. Kledinggeld is ook geld. Representatiekosten is ook geld. Het is geen politiek dus alles is mogelijk. Je moet alleen je accountant mee hebben, maar die koop je dus die heb je altijd mee.

  /wantrouwen

 3. 8

  Ik geloof dat ze het bij ABN-Amro nog niet helemaal snappen: http://www.nrcq.nl/2015/03/31/abn-amro-minister-dijsselbloem-zou-ons-verdedigen
  Dijsselbloem kan zijn baantje daar vergeten? Maar ik geloof niet dat ze met deze move aan maatschappelijk draagvlak winnen…

  @4, desondanks verzet blijven voeren. Het helpt. Met kleine stukjes tegelijk – omwegen zijn wel degelijk anders dan een openlijke loonsverhoging. En nadat de openlijke zaken zijn aagepakt tijd dus om die omwegen alsnog ter discussie te stellen… maar dat gaat een stuk beter als al duidelijk gemaakt is dat de maatschappij het op deze manier niet wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren