300 economen in VS vragen om echt debat over legalizering marihuana

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 Max

Zou voor Nederland ook een goed plan zijn. Accijnswikkeltje er om en de schatkist loopt vol in plaats van de zakken van criminelen! Maar ik zie Bruin I, geholpen door de polder Taliban, dat niet snel doen.

#2 Joop

Jammer dat we alles gaan onderbouwen met financiële argumenten. Is dat dan vrijheid, zolang het maar geld opbrengt? (vrije interpretatie Harry Jekkers).

#2.1 Bismarck - Reactie op #2

Tja, wat het kost/oplevert is de laatste jaren bijna op alle gebieden* het belangrijkste argument geweest. Dus waarom zou je het niet eens een keer gebruiken in een situatie waar het “de partij die op de centjes let” een beetje minder goed uitkomt? Mogen we de VVD al niet eens meer aan haar eigen meetlat houden? Dat het VVD-standpunt weinig met liberalisme te maken heeft, leek me toch al evident. Net zoals het evident is dat de VVD toch al door niemand (behalve een enkel in ontkenningsfase verkerend ex EP-lid en wat achtergebleven journalisten) als een liberale partij wordt beschouwd.

*Veiligheid uitgezonderd, dat mag wel wat meer kosten. Hoeveel meer? Nou best nog wel wat meer. En daarna nog wel wat meer, als blijkt dat men zich nog niet veilig genoeg voelt.

#3 weerbarst

in nederland zijn ze juist aan het betuttlen geslagen, VVD is van de pot gerukt, schijn liberalen.

#3.1 Joop - Reactie op #3

dat is geen betutteling, maar stagnatie van liberalisering om de conservatieven mee te krijgen voor zogenaamde ‘hervormingen’ die alleen geld opbrengen, maar waar niet goed over is nagedacht, beter gezegd, helemaal niet over is nagedacht, maar het wordt over de schutting gegooid bij de lokale overheden, en met een minder grote zak mogen zij het uitzoeken – straks mag weer de rotzooi van dit kabinet worden opgeruimd en dat zal de burger weer een hoop geld kosten (over geld gesproken – problemen parkeren bij het nageslacht, wat ze zo leuk gebruikten in hun verkiezingsretoriek, de babbelaars)

#4 Sil

De Pharmaceutica- en alcohollobby zullen het niet laten gebeuren.

#4.1 L.Brusselman - Reactie op #4

De media zijn er ook niet echt behulpzaam,wietkwekers worden niet zelden voorgesteld als gewetenloze moordenaars en blowers als debielen.

#5 Bolke de big

Vreemde alleen is dat men het roken probeert te ontmoedigen, dan moet je vooral softdrugs gaan legaliseren.

#5.1 Harm - Reactie op #5

Die kun je ook eten hoor. Gaat wel hard trouwens….

#5.2 L.Brusselman - Reactie op #5

Onbenullige opmerking,zulke mensen dachten nog niet zo lang geleden dat je hasjies moest spuiten,en wisten dat je dan auto’s moest gaan openbreken om aan je stuff te komen.

#6 L.Brusselman

Als er al zulke idiote maatregelen dreigen als in New york heb ik weinig hoop voor de legalisering van cannabis.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3243073/2012/04/19/Burgemeester-New-York-wil-roken-in-huis-verbieden.dhtml

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*