2008 was een rampjaar voor Intelligent Design

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

2008 was een rampjaar voor Intelligent Design

En het wordt alleen maar erger: 2009 is het Darwin-jaar

0

Reacties (3)

#1 Branko Collin

Put bluntly, ID has not moved forward as a science one iota since this time last year.

No offense, maar als je op basis daarvan concludeert dat 2008 een rampjaar was voor ID, dan snap je niet wat het, euh, idee achter ID is. Intelligent Design is een propagandabeweging. Het zou een rampjaar zijn geweest als iedereen ze lekker had doodgezwegen. Met wetenschap heeft het niets te maken.

#2 Martijn

@1: Dat is niet wat Behe et al. beweren. Die beweren wetenschappelijke pretenties te hebben.

#3 Branko Collin

Tja, toen mijn moeder me betrapte met kruimels rond mijn mond en een gebroken, vrijwel lege koekjespot op de grond, beweerde ik ook dat ik dat ik niet van de verboden koekjes had gejat. En dat Christenen bijna ziekelijke neigingen hebben tot liegen, moet je natuurlijk hier ook niet als context zien. Zo kunnen we wel even doorgaan.

Om te zien wat Behe cum suis werkelijk menen, moet je naar hun versprekingen kijken, en naar de documenten die ze angstvallig verborgen houden. Google eens op “cdesign proponentsists” en “wedge document”.

Dit verklaart het helderst en bondigst de voor ons liggende feiten: intelligent design is een public relations-beweging. Kijk wat dat betreft ook eens naar het feit dat ID-ers al ruim 100 jaar dezelfde, al 100 jaar weerlegde argumenten tegen Darwin’s theorie herkauwen, keurig de Big Lie-methode hanterend. Ze zijn daarin zo succesvol, dat de goedbedoelende fan van harde wetenschap regelmatig misverstanden over Darwin omarmt. Mijn hoop is dan ook dat het Darwin-jaar met name de mensen weet voor te lichten die menen het wel met hem eens te zijn zonder ooit veel over hem en zijn werk te hebben gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*