2 jaar cel voor Christelijke gouverneur Jakarta

Omdat hij zei dat de Koran niet verbiedt om op niet-moslims te stemmen. Geen goede zaak voor de democratie en mensenrechten daar.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Bismarck

Ik denk dat ze in dat bericht het zinnetje “Indonesië behoort tot de grootste democratieën ter wereld” wel mogen aanpassen. Zonder rechtstaat geen democratie.

#2 rongvk

@1 Nou ja, ik neem aan dat er gewoon een godslasteringswet is aan de hand waarvan Ahok is veroordeeld door een onafhankelijke rechter, en niet omdat de president onrechtsstatelijk zijn bondgenoot kalt wil stellen. Als Fry een boete krijgt dan schrijven we bovendien de Ierse rechtstaat c.q. democratie ook niet af, idem zo Nederland na het geval van de welbekende waxinelichthoudergooier die hiervoor ironisch genoeg 2 jaar voor heeft vastgezen.

Wel uiterst zorgelijk natuurlijk, deze volksopstand tegen Ahok, begrijp me niet verkeerd. Tolerantie van andere religies en etniciteiten is ver te zoeken en het glijd toch ondertussen allemaal af richting lynchings à la Afghanistan.

#3 Bismarck

@2: Zit toch een verschilletje tussen: Fry was best wel overduidelijk god aan het beledigen, dat valt nogal binnen de meeste bestaande definities van godslastering. Ahok daarentegen deed een uitspraak die op geen enkele wijze als beledigend beschouwd kan worden voor welke godheid dan ook (zo die zou bestaan en lange tenen hebben). Het is niet voor niets dat er in het artikel wordt gesproken van “grondeloze beschuldigingen” die tot de veroordeling hebben geleid. Dat lijkt mij in ieder geval een heel duidelijk teken van een gebrek aan rechtstatelijkheid.

Op dezelfde wijze is bijvoorbeeld Rusland ook geen rechtstaat, omdat daar simpelweg grondeloze beschuldiging verzonnen kan worden die dan tegen alle bewijzen in leidt tot veroordeling. Het feit dat er wetten bestaan en dat er (op papier) onafhankelijke rechtspraak is, maakt het zaakje nog niet rechtstatelijk.

#4 Joost

Het blijft iets interessants. Almachtige goden die onze hulp nodig hebben om ze te beschermen…

#5 lmgikke

@4 Als ik een god was, die almachtig, alwetend en alkunnend is, dan zou ik persoonlijk niet gecharmeerd zijn van een zootje stervelingen die uit mijn naam zou spreken: “wat god bedoelt is…..”

Yeah right, net alsof een alwettende, almachtige god dat zelf niet kan regelen….Behoorlijk arrogant van die stervelingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*