1. 1

  Hoeveel explosies (of hoe zwaar) kan een reactorvat eigenlijk aan? Ik krijg steeds meer het gevoel dat de Japanners bewust het stralingsgevaar bagatelliseren. Ook het gebruik van zeewater als koeling stemt weinig hoopvol. Zou een toekomstig gevolg zijn dat de Japanse vissersvloot nog meer de andere oceanen afstruinen op zoek naar de laatste restjes zwemmend dierlijk eiwit om de behoefte van de bevolking te bevredigen, dit omdat de lokale visgronden een te hoge straling herbergen? Hoeveel beter zijn deze reactors gebouwd t.o.v. Tsjernobyl? Teveel vragen blijven onbeantwoord.

 2. 2

  Kan je zelfs als leek uittekenen El Ui: een dergelijke explosie met een paddenstoelwolk van minimaal 50 m zal nou niet bevorderlijk zijn voor alle elektra/leidingen/ buizen/ kleppen die naar het reactorvat lopen, inclusief die van de 2 dubbele back up. Om qua stralingsniveau over handmatig koelen/open en dicht draaien maar te zwijgen, misschien dat ze er kamikaze opruimers vrijwillig hun vinger kunnen doen opsteken.

  Met metalen omhulsel en al gecontroleerd de grond in laten zakken en een berg beton eroverheen of zo…

 3. 3

  @2 De Fransen weten (of deden alsof?) hoe dat moet. zien http://news.bbc.co.uk/2/hi/6999140.stm

  In de grond zakken lijkt me geen permanente oplossing. De staven komen aan de kust snel uit in het grondwater en dan blijft het proces van waterstof vorming zich herhalen. Hopelijk zijn de Japanners meer vaderlands gezind dan de Oekraïners als het om opruimen/opofferen gaat.

 4. 10

  De één wil windmolens, de ander zieltjes maar potverdomme voordat de geur van lijken is opgetrokken zijn mijn zakken gevuld.

 5. 11

  Toet – Daar twijfel ik niet aan.

  Waar het hart vol van is, loopt de mond van over, dus we weten nu wel hoe het er bij jou van binnen uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren