1. 1

  Wat een irritante eerste zin nu weer in deze kop. Bij de vorige verlenging van de missie zijn al zeer harde afspraken gemaakt, en met name dat dat ook meteen de laatste verlenging zou zijn, ongeacht de situatie van het moment. Als het CDA nu het kabinet laat vallen door alweer te draaien, is dat CDA echt waar je moet zijn met commentaar.

  Als de PvdA draait hebben ze geen ruggegraat, als ze de rug recht houden hebben ze geen, eh, ruggegraat ofzo. Inhoudelijkheid gaarne. Houdt op met dat continue “kijk mij eens politiek wijs zijn” cheerleading van het politieke spelletje. De PvdA doet precies wat ze beloofd heeft, wat ze al die tijd heeft gezegd en waar harde afspraken over bestaan.

 2. 4

  De actie van Verhagen om bij de NAVO door te laten schemeren dat Nederland toch geïnteresseerd zou zijn in een verlenging. DAT schaadt internationale betrekkingen.

  Hoe kan de Wijk uit de brief concluderen dat Bos hier toestemming voor heeft gegeven?

  Afspraak is afspraak. De missie is al 2 jaar verlengd. Nu is het klaar.

 3. 5

  Het is ook nooit goed he? Verleng je de missie dan luister je niet naar “het volk”, wil je niet verlengen, ben je internationaal gezien slecht bezig. Boe hoe.

 4. 6

  Jaja, die Belgen zijn ook keihard gestraft voor hun houding inzake Irak destijds. Check ze dan eens geen enkele belangrijke post in de EU hebben.

 5. 7

  Rob de Wijk…Clingendael?

  Dat is de vijfde colonne in Nederland, de buikspreekpoppen van de criminele Amerikaanse neocons en de pro-Israël lobby. Aantoonbaar en wel.

 6. 9

  @Steeph,

  Dacht je dat?
  http://www.clingendael.nl/staff/publications.html?id=60
  Kijk maar eens en lees maar eens wat deze meneer Alfred Pijpers zoal heeft gepubliceerd?
  [Jazeker, ik heb mijn research al wel weer gedaan ja.]

  Zéér voor een oorlog tegen Iran en zéér voor een extreem rechts Israël?
  [Alsof de Irak oorlog, met 1 miljoen slachtoffers, er niet eens is geweest.]

  Heus Steeph, mensen als Rob de Wijk en Alfred Pijpers zijn ordinaire landverraders die de belangen van Nederland en de Internationale gemeenschap graag willen verkopen…om maar een beetje te kunnen slijmjurken met ‘de Amerikanen’ e.d.

  One just needs to know.

 7. 11

  precies 4 leven

  Hoe krijgen ze het toch steeds weer recht gepraat, met onwaarschijnlijk gebrabbel waar je als kind op de kleuterschool niet eens weg mee komt.

  Als de pvda nu zijn rug niet recht houdt dan weet ik het ook niet meer hoor. Politiek blijft toch een spel apart.

  Mij blijft ook nog steeds een verhagen tv fragment bij kort na 9/11 ergens in een wandelgang, toen schreeuwde hij al rare dingen, levensgevaarlijke presidents kandidaat. naive neocon boer.

 8. 12

  Even afgezien van alle internationale complicaties, zou het niet een heerlijke opluchting zijn als Balkenende IV er morgen gewoon niet meer was?

 9. 15

  @Bullie op zich wel, maar dat duurt maar even en dan is er Balkenende V.

  Zou er niet een maximum moeten worden gesteld aan het aantal keer dat iemand premier kan worden?

 10. 16

  @15, Leven,

  Het kan simpeler: een verbod op politieke partijen met een religieuze motivatie als grondslag. Geen Balkenendes, Rouwvoets en Verhagens meer.
  [De nieuwe bevrijding!]

 11. 17

  @6
  Je kan de situatie van Irak toch niet geheel met die van Afghanistan vergelijken. Er is in Afghanistan een missie die door de gehele NAVO en EU gesteund wordt, wat niet het geval was bij Irak.

 12. 18

  @17: Toch is er een belangrijke (volgens van Wijk) overeenkomst, die vooral betrekking heeft op het tegen de haren van de VS in strijken. Overigens heeft België er zich in Afghanistan ook heel makkelijk vanaf gemaakt (ze leveren feitelijk geen grondgevechtstroepen en hebben bv. een veel beperkter geweldsmandaat en actieradius dan de Nederlanders).

 13. 19

  Dames en heren,

  Laten we de feiten even aanschouwen?

  De Amerikanen tegen de haren instrijken? Dat zal tijd worden ook!

  1. Het waren diezelfde Amerikanen die ons Hitler bezorgden en het was oud-president Roosevelt – omdat hij eerst bang was om door de fascisten te worden vermoord- die neutraal was toen Nederland en de rest van Europa door de Nazi’s werd binnengevallen. De Nazi’s waren een door ‘de Amerikanen’ en de Europese elite – o.a. Shell! – georganiseerde tegenbeweging vs. het oprukkende communisme.

  2. Na WWII heeft Amerika 90% van alle wrede dictaturen gesteund.

  3. Door de mythe dat Amerika het land is van vrijheid, democratie en onmetelijk interessante zakelijk mogelijkheden, hebben de grootste Nederlandse ondernemingen – ons collectief erfgoed en rijkdom waar we trots op waren – zich in de afgelopen 10 jaar letterlijk kapot gekocht in Amerika.

  4. De Bankencrisis kende zijn oorsprong in Amerika… en was niet het resultaat van ‘Arabische terroristen’.

  5. De Nederlandse staatschuld is in ca. 12 maanden tijd met 100 miljard toegenomen…omdat o.a. de ING Group zo nodig bankiertje moest spelen…in Amerika. Heel Europa zit nu met een verzameling nagenoeg failliete banken…vanwege exposure in en aan Amerikaanse belangen.

  6. De Amerikaanse staatsschuld is nu effectief zo groot, dat het NOOIT meer afbetaald kan worden.

  7. De Nederlandse pensioenfondsen hebben ca. 30% van hun vermogens belegd…in Amerika…en dat kan binnenkort worden afgeschreven.

  8. De Amerikaanse dollar wordt thans kunstmatig hoog gehouden door China. China onderwijl is thans bezig met grootschalige ‘ruil operaties’, waarbij het in Afrika massaal bezittingen koopt zoals mijnbouw ondernemingen e.d….en betaling in Amerikaanse dollars, om zodoende tastbaar bezit te krijgen. Wanneer China het eerdaags welletjes mag vinden, dan is de Amerikaanse dollar evenveel waard als niets.

  9. De landen die geen tot weinig last hebben van de bankencrisis…zijn de landen die zo weinig mogelijk contacten hebben met Amerika.

  10. Landen als Brazilië, China, India en Rusland hebben zich verenigd en hun economieën zijn dusdanig groot en volwassen te noemen dat ze Amerika helemaal niet zo nodig hebben.

  Ergo: WTF Amerika tegen de haren instrijken? Des te eerder Europa de banden verbreekt des te beter. Amerika heeft ons Europeanen nog nooit wat goeds gebracht. Vrijheid? My *ss!
  [Doe je research.]

 14. 20

  Ik wacht op het briefje/mailtje of iets anders dat gelekt wordt naar Frits Wester en waaruit blijkt dat Koenders in hoge mate betrokken is geweest bij het uitonderhandelen van vernieuwde Nederlandse betrokkenheid in Afghanistan.

  Verhagen is een veel te grote rat om dit te laten gebeuren zonder de PvdA keihard onderuit te halen.

 15. 21

  Ik ken Alfred Pijpers. Hij is een atlanticus, en aanmerkelijk conservatiever dan ik, maar dat is niet verboden in dit land. Hij is geen landverrader. Dat is smadelijke laster.

 16. 22

  @19: voorwaar je minst onzinnige reactie tot nog toe. Jammer dat je eerste twee punten kant noch wal raken en daarmee de meeste lezers al afgehaakt zullen zijn.

 17. 24

  @21, Glauke,

  “Ik ken Alfred Pijpers. Hij is een atlanticus, en aanmerkelijk conservatiever dan ik, maar dat is niet verboden in dit land. Hij is geen landverrader. Dat is smadelijke laster.”

  Nou, als dat zo is, smadelijke laster: laat Pijpers mij dan maar dagvaarden.
  Ik geef Sargasso permissie om mijn identiteit aan hem bekend te maken.

  Ik heb meer valide argumenten om hem een landverrader te noemen dan hij aan tegenargumenten naar voren kan brengen.

  Bring it on, zou ik zeggen?

 18. 25

  @ Dirk

  Schrijf een stuk en stuur het naar een krant. Probeer je bloot te stellen aan de louterende werking van een gevecht met open vizier!

 19. 26

  @Klaplong,

  “Probeer je bloot te stellen aan de louterende werking van een gevecht met open vizier!”

  Dat is an sich geen enkel probleem hoor. Het punt is dat de smeerlappen bij de Nederlandse kranten je eerst vragen om onder echte naam te publiceren, daarna na gelobby van de pro-Israël lobby je stukken van de website halen en diezelfde pro-Israël lobby je vervolgens zwart probeert te maken, ze in je persoonlijke levenssfeer proberen door te dringen – inclusief oproep tot moord! – door passages uit mijn stukken in een andere context te plaatsen etc. etc.

  Maar geloof me: voor de verkiezingen van de Tweede Kamer zal ik een boek publiceren genaamd: Geert Wilders en de criminele zionistenlobby.

  [Ja lieden als voornoemde Pijpers zal ik dan prominent in het zonnetje zetten…en ja ik heb mijn research gedaan.]

 20. 28

  @ Dirk

  Inderdaad, ik heb een docent gehad die zich twijfelend uitliet over de positie van israel in het midden oosten, Chris Klept, en er is direct door verschillende joodse lobby organisaties verzocht om hem het zwijgen op te leggen door hem te ontslaan of zijn onderzoeksgebied te veranderen.

  Wat dat betreft is een volledig open vizier in een dergelijk onderwerp ook niet het meest verstandige.