1. 1

  Hm.
  Misschien komt er ooit een moment dat ik gered door dolfijnen of olifanten of varkens of andere intelligente dieren en besluit dat ik vega word. Krokodilletranen van surfbabes wekken echter alleen mijn eetlust op.

 2. 3

  Zullen we bij deze besluiten dat het afslachten en opeten van kleine kinderen vanaf nu ook weer mag omdat we toch al koeien en varkens eten? Beide extrapolatie mens > dolfijn of koe > dolfijn zijn even absurd.
  Zaken die hier tellen zijn:
  – Slachtwijze (deze is bij de dolfijnen zeer wreed, mede ook omdat dolfijen hoog intelligente dieren zijn)
  – Toestand diersoort (dolfijnen worden bedreigd in hun voortbestaan)

  Op grond van deze twee criteria moet de Japanse dolfijnenslacht onmiddelijk worden verboden.

 3. 4

  @Harry

  1. Wordt deze specifieke dolfijnsoort ook in het voortbestaan bedreigd?

  2. Wat nu als de Japanners een snellere slachtwijze bedenken met veel minder pijn voor de dieren? Ga je er dan anders over denken?

 4. 6

  Ik kende deze praktijk al maar het vervult je toch weer opnieuw met schaamte om lid te zijn van de menselijke soort.

  Maargoed, tegen de tijd dat ze de aarde komen wegbulldozeren om een intergalactische snelweg aan te leggen zullen (of Yellowstone uitbarst?) zij in elk geval op tijd weg zijn…

 5. 8

  Als ze fatsoenlijk beheerd worden verder, mag je ze toch gewoon opeten lijkt me? Ik walg meer van dat hypocriete stelletje westerlingen die dit stukje onderbuik spin in elkaar draaiden.

 6. 10

  @8

  Kom kom.. de gemiddelde westerling kan het goed in uw voorwaarden vinden. Weet u wat? Gaat u even zoeken naar het beheer en slachtmethoden die worden toegepast, dan geef ik de hypocriete westerlingen voorlopen even het voordeel van de twijfel, ongeacht of deze terecht is trouwens.