Serie: ,

COLUMN - Als je net als ik vaak niet weet hoe druk je werkweek wordt, moet je af en toe flink improviseren. Normaal mix ik alles door elkaar. Werk en kinderen. De kinderen hebben vaste tijden, het werk plan ik er zo’n beetje omheen. Dat gaat eigenlijk best, maar soms komt er een spoedopdracht en moet je wel. Ik ben niet de enige die bij judo of atletiek met opengeklapte laptop zit te werken. Overal is wifi, dus overal kun je bij je mail, je documenten en is er niets wat je tegenhoudt om aan de slag te gaan. In de vakantie valt nergens omheen te plannen. Ik leid ze af met leuke dingen en selecteer niet op kindvriendelijkheid, maar op aanwezigheid van wifi.

Vanmiddag tik ik bijvoorbeeld in de speeltuin. Kinderen rennen rond, ik gooi er af en toe een raketje heen en zorg voor een kan limonade en zet oordoppen op. Ik trek de grens wanneer er bloed vloeit. Dat gaan de kinderen weer voor. Een kapotte knie doet ertoe. Naast de laptop zit een vakje met dinosauruspleisters. Het voordeel is dat je mega productief bent. Zo’n sportbijeenkomst duurt meestal driekwartier dus er moet doorgetikt worden. Ik kan me op die manier soms beter afsluiten dan thuis. Ga je toch het mailtje lezen dat binnenkomt, of doe je toch een belletje. Dat gaat niet bij judo. Probeer maar eens te bellen terwijl er in een ander zaaltje kinderdans bezig is. Met Katy Perry op de achtergrond belt niemand lekker.

De enige plek waar het me nog niet is gelukt om te werken is het strand. Maar als ik denk aan het zand tussen toetsen, zand in de telefoon, zonnebrand op het scherm en af en toe een kwijlende hond die langs de laptop schuurt, is dat misschien maar beter ook. Deze week staat de Apenheul nog gepland. Even kijken of ze daar wifi hebben, kan ik mooi nog even het laatste stuk voor deze week tikken.

Dit stukje tikte ik aan de rand van het zwembad. Nog twee weken vakantie, dan is alles weer normaal.

Reacties (11)

#1 Jack Random

Misschien had je beter geen kinderen kunnen nemen…

 • Volgende discussie
#2 Henk van S tot S

Misschien is dit
http://be.hardware.info/nieuws/9531/waterdichte-vaios
iets voor op het strand.
N.B.
Leve het recht (toch minimaal in de vakantie) op onbereikbaarheid ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 zuiver

Geloof me, de wifi uitzetten voor een paar weken is een louterende ervaring. En niet alleen de wifi, ook de telefoon en zo.

Auto-reponder, antwoordapparaat zijn hele goede uitvindingen.

Die hele mythe van bereikbaarheid is kul, onzin, gemanipuleer. Idiotie. Zorg dat je onbereikbaar bent op vakantie en zorg dat je echt vakantie hebt.

Straks vergaat de wereld en dan heb je ook niks aan je wifi.
/haha

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Sjap

Walgelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Klokwerk

@Zuiver: Misschien voor de gemiddelde loonslaaf een optie maar voor de ZZP’er die de afgelopen jaren zijn inkomen heeft zien halveren en dus alle klussen moet aangrijpen dus niet.

@Sjap: Bedenk eens dat het alternatief niet gewoon vakantie vieren maar de kantoortuin is. Al een stuk minder walgelijk hè?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Sjap

@Klokwerk en 0: Het is allemaal een keuze. Het beste bewijs is wel dat dit stukje getikt is aan de rand van het zwembad. Waarom? Om de stres van je af te schrijven? Waarom kan ze niet gewoon spelen met haar kinderen IN het zwembad? Verwerk je beter de stres mee. Nee, onnodige tijdverspilling is het ten koste van de kinderen. De kinderen hebben echt liever geen auto en iemand die gewoon kijkt naar de judoles.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Noortje

@6 he ja, laten we die discussie weer tevoorschijn halen: ouders (moeders?) moeten alle tijd die ze hebben aan de kinderen besteden. Kinderdagverblijven zijn slecht, tijd voor jezelf is slecht en werken helemaal. Wie weet heeft @juliette wel de hele ochtend heerlijk met de kids gespeeld? Of genieten de kinderen van een uurtje lekker zonder pa en ma die zo nodig mee moeten spelen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Klokwerk

Ik heb mezelf aangeleerd om mijn oordelen op te schorten over de levens van anderen, en al helemaal niet over andermans relatie en kinderen. Er zit namelijk achter die persoonlijke relaties een hele wereld waar je geen weet van hebt.

Over dit stukje: het is makkelijk om vanaf de zijlijn te roepen, ja, ga lekker in het zwembad liggen met je kinderen, ontaarde moeder! Maar dan kan ik dat ook wel zeggen tegen iemand die haar kind naar de crèche brengt: waarom ga je naar je werk, egoïste – ga desnoods aan de rand van het zwembad werken! Dan zien je kinderen je nog eens. Of tegen iemand die de hele zomer met haar kinderen in het zwembad ligt: ga werken, in plaats van teren op de zak van je man of van de staat.

Ondertussen ken ik heel veel ZZP’ers die juist zijn gaan ZZP’en om werk en gezin beter te kunnen combineren. Ja, als ze gestopt waren met werken hadden ze natuurlijk nóg beter voor hun gezin kunnen zorgen. Joh, waarom gaan we niet allemaal stoppen met werken en de hele dag gratis zorgen voor elkaar. Lijkt me een prima idee maar wel redelijk losgezongen van de werkelijkheid ;).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Klokwerk

@Noortje: Het is inderdaad nog wachten op degene die hier verontwaardigd gaat roepen: waar is papa dan???

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Noortje

@9 lol

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 JANC

@9: Wie is toch de man die elke zondag het vlees snijdt?

 • Vorige discussie