Wie is Qazi Hussain Ahmed?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Fundamentalistische moslimleider geeft lezing in Den Haag kopt nu.nl, maar wie is deze man die op 21 mei een lezing komt houden op uitnodiging van de AEL?

Qazi Hussain Ahmed is geboren in 1938, in een gezin van 10 kinderen en is aan de Peshawar University opgeleid als geograaf waarin hij een paar jaar les in gaf, maar ging uiteindelijk in zaken en is een tijdje vice-voorzitter van een kamer van koophandel geweest.

Sinds 1970 is hij lid van Jamaat-e-Islami, de grootste moslimpartij van Pakistan, en werd in 1987 tot haar leider gekozen, en daarna drie keer herkozen. Hij zat in de Pakistaanse senaat, maar stapte tijdens zijn tweede termijn op, naar eigen zeggen als protest tegen corruptie. Hij is een van de oudste politieke leiders van Pakistan, en wordt gerespecteerd door de gewone man. (bron)

Hij presenteert zichzelf als vredesbrenger, liefdadigheidsman en promotor van Moslim Ummah, de moslim natie/gemeenschap en dook op in de Iran-Irak oorlog, in Afghanistan en in Bosnië. Ondanks dat hij de 11 september aanslagen veroordeelde zat hij enige tijd gevangen omdat hij het niet eens was met de samenwerking van de Pakistaanse president Musharraf met de Amerikanen in Afghanistan.

Maar hoe extreem zijn deze man en zijn partij nou eigenlijk? De faq van Jamaat-e-Islami is tweeslachtig, want homo’s moeten -hoe voorspelbaar- dood, alleen de manier waarop staat niet vast, dat hoofd naar voren staat er bijvoorbeeld niet bij, maar aan de andere kant is er ook een behoorlijk gematigd advies aan een twijfelende man die overweegt te scheiden omdat zijn vrouw geen moslim wil worden.

Is zo’n man nou gevaarlijk of heeft hij een wereldbeeld dat gewoon hemelsbreed verschilt van het westerse ideaal? Ik weet het niet, u wel?

Interview:“We will not allow our soil to be used by any foreign Power”
Interview:‘I oppose any so-called peace moves’
Woordenboek: Muslim Ummah
Overpeinzingen: The concept of unity in Islam and the effect of the lack of this concept in our modern world

0

Reacties (7)

#1 mark

Een rechtgeaarde moslim als Qazi zal in zichzelf nooit een gevaar kunnen opleveren want hij is een aanhanger van de profeet en de profeet is een profeet van de liefde. Hij zeide dat de mens zal liefhebben en niet onder dwang anderen tot het ware geloof, het enige ware geloof, mag bekeren, want het geloof is een keuze van liefde die met het hart wordt gemaakt en een geketend hart kan niet vrijelijk kiezen, zo zeide hij.

 • Volgende discussie
#2 Rick

Wat een load of bull-shit.
Het simpele feit dat hij op uitnodiging van de AEL komt;zegt meer dan genoeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 NoName

Ik geef het op.

Fundamentalistische democraten, protesterende moslims, liefdadige dictators, martelende bevrijders.

En ik maar denken dat we allemaal Homo’s zijn.

Homo Sapiens Sapiens

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 whocares

>> Is zo’n man nou gevaarlijk of heeft hij een wereldbeeld dat gewoon hemelsbreed verschilt van het westerse ideaal? Ik weet het niet, u wel?

Is het eerstgenoemde punt wellicht niet gewoon een logisch gevolg van het tweede punt? Lijkt mij wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Grobbo

En wat zegt dat dan precies Rick?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 ALO

voor simpele mensen zijn er slechts simpele feiten

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Duidelijke research Grob!
Eens te meer bewezen dat er te veel gewauwelt wordt in deze wereld, “iedere moslim een fundamentalist, de AEL een stel terroristen” enzovoorts..

 • Vorige discussie