White House appears ready to drop ‘public option’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (2)

#1 Danny Jouwe

Een hoop Amerikanen zijn echt hysterisch. De treffendste reactie in de afgelopen weken was: Blijf met je overheidspoten van Medicare af (overheidsverzekering voor ouderen…). De belangrijkste vraag voor de komende weken lijkt: wie gaat de PR-oorlog winnen?

  • Volgende discussie
#2 Kaj

Die is al gewonnen, en wel door de tegenstanders.

Ga maar na. Geen public option. Medicare gaat geen prijzen bepalen (was eis van farmaceutische industrie). Rationing, ook niet. Belastingen verhogen om kostendekkend te zijn, mag niet. Farmaceutische bedrijven dwingen de prijzen op bepaalde medicijnen te verlagen, staat ook op de helling.

Alleen de opties om meer coöperatieve zorgverzekeringen op te zetten en alles laten zoals het is maar dat ook mensen met een bestaande medische conditie zich kunnen verzekeren, blijven eigenlijk nog over.

Het is zeer wel mogelijk dat de deal in het Congres er straks op uitdraait dat meer Amerikanen verzekerd worden op kosten van de staat, maar dat er dus niets aan de idioot hoge prijzen danwel verzekeringspremies gebeurt.

Dat zou betekenen dat Obama alleen maar een grote schep belastinggeld over de schutting heeft gegooid bij de farmaceuten en de verzekeraars.

Schandalig. Maar ze wilden het zelf.

  • Vorige discussie