1. 5

  Ook anarchie hier op Sargasso, met dat dubbelpotsen.

  Die Mayor is wel heel cool (taalgebruik ook met dat “meeen”, “doggon”, “feedin’ the public a line of bull”)
  [img]http://www.dlc.org/upload_graphics/Nagin_145x145.jpg[/img]

 2. 6

  “I am tellin you right now, they are showing all these reports of people lootin’ and doing all that weird stuff and they are doing that, but people are desperate (..) and you’ve got some knuckleheads out there (..) and they are doing some awful things, but that’s a small majority of the people.”

  ….

  Nagin: “I tell you man, I’m probably gonna get in a whole bunch of trouble, I’m problably gonna get in so much trouble it ain’t even funny anymore. They probably don’t wanna deal with me after this interview is over.”
  Interviewer (Marcellus Wallace?): “Then you and I gonna be in the funny place together.”

  Hoe cool kan het worden?

 3. 8

  Er is nog veel meer mis in New Orleans:

  “Three days ago, police and national guard troops told citizens to head toward the Crescent City Connection Bridge to await transportation out of the area. The citizens trekked over to the Convention Center and waited for the buses which they were told would take them to Houston or Alabama or somewhere else, out of this area.

  It’s been 3 days, and the buses have yet to appear. ”
  bron: http://www.livejournal.com/users/interdictor/

  Zijn we op dit moment getuige van het begin van een burgeroorlog in de VS? Omstandigheden zijn behoorlijk ideaal, leger zit in irak, een complete stad als niemandsland om de revolutie vanuit te beginnen…

 4. 9

  De stad word waarschijnelijk bestuurt door de democraten en is dus in de ogen van Bush een ‘Sodom en Gomorra’. En dan mag je dus gewoon dood gaan.

 5. 15

  De naïviteit van Nagel is schattig. Wat een vertrouwen in de mensheid moet je hebben om te denken dat die aardige mannen in pakken nimmer mensenlevens op het spel zouden zetten voor hun eigen politieke agenda. Die Bush is een rechtgeaarde Gristen, dus is dit alles buiten zijn macht en hooguit het gevolg van slecht bestuur. Maar opzet, nooit!
  .
  Ik pleit er dan ook voor dat geschiedenis weer als vak wordt gegeven op middelbare scholen, zodat éénieder geconfronteerd wordt met de pure slechtheid die ogenschijnlijk aardige, fatsoenlijke mensen zeer regelmatig verrichten.
  .
  En of Bush onder die laatste catagorie valt, zal de toekomst uitwijzen.

 6. 16

  Kunnen ze in ieder geval niet even medicijnen droppen in de ziekenhuizen? Ongelofelijke shit, word er ook erg verdrietig van (naast pissig).

 7. 17

  Wat moet Eric in een vervelende wereld leven, met zo’n mensbeeld. En welke politieke agenda is er bij gebaat? Wat heeft Bush te winnen? Wat hebben de zieke adviseurs er bij te winnen?

 8. 18

  Zelfs het conservatieve FOXNews kopt op hun website (www.foxnews.com) met de woorden van de burgemeester ‘This Is a National Disgrace’ met daaronder een foto met radeloze minderheden.

  Als zelfs Fox kritisch gaat kijken naar het beleid en geen voor-argumenten meer weet te verzinnen, dan is de politiek-organisatorische ramp toch wel compleet dunkt mij zo.

 9. 20

  Het is over het algemeen ook niet bepaald een fijne wereld waarin wij leven. Jij ook Hagel, alleen gaat het leed van de wereld dat zo vaak door mensenhanden veroorzaakt wordt, blijkbaar volledig aan jou voorbij.
  Daar benijd ik je overigens om… ignorance is bliss.

 10. 21

  Wij stellen ons bij een ‘evacuatie’ voor dat de overheid je verplicht weg te gaan. Dat ze je met bussen naar een nood opvang kamp vervoeren.

  Daar verstaan ze er blijkbaar onder dat je zelf maar moet zien dat je weg komt. En dat iedereen alles zelf moet regelen. Geen opvangkampen, geen water, geen voedsel, geen medicijnen.

  Goed rampenplan. Evacueren van duizenden mensen die vast tussen het water zitten doe je niet met helicopters, maar met die mega hoovercrafts van de USA die we zien op discovery. Onee, dat kan niet die zitten in Iraq. Maar goed. Diep triest is dit en dat interview zegt alles.

 11. 23

  Jij zegt religieus. Maar het politieke motieven worden wel vaker misdaden gepleegd.
  Of dat hier het geval is, weet ik niet. Maar ik sluit het niet bij voorbaat uit.

 12. 24

  @Hagel
  “Ik denk niet dat naief hoeft te zijn om te betwijfelen of Bush mensen laat doodgaan uit religieuze overtuiging. Alleen nuchter.”

  – Irak
  – Het nalaten vuurwapenbezit af te schaffen
  – Tegenwerken van stamcelonderzoek

  Zowel uit geloofsovertuiging als politieke prestige.

  Nog meer bewijs nodig?

 13. 25

  Leuk oersoep. Moet ik opeens Irak, vuurwapenbezit en anti-stamcelonderzoek gaan verdedigen. Dan weerleg je die argumenten en zijn we bij reactie #321 als ik zonder avondeten in een onrustige slaap val.

  Dus ik geef je gelijk, ik had natuurlijk moeten schrijven:
  “Ik denk niet dat naief hoeft te zijn om te betwijfelen of Bush de mensen in Louisiana laat doodgaan uit religieuze en/of politieke overtuiging. Alleen nuchter.”

  En dan wil ik nog steeds antwoord op de gestelde vragen in #17:

  “En welke politieke agenda is er bij gebaat? Wat heeft Bush te winnen? Wat hebben de zieke adviseurs er bij te winnen?”

 14. 27

  Er is voor de storm weinig en tot 2 dagen na de storm erg weinig in gang gezet. Was dit wachtend op een NU PAS gegeven 10 miljard door het Congres ? Belachelijk, de VS regering heeft na 9/11 onbeperkt krediet voor noodhulp en immense bevoegdheden bij zo’n ramp.

  Ik denk dat het jarenlange verwaarlozing, onderschatting, incompetentie en verwarring was.