Wereldrecord: helicopter op Mt Everest

Twee weken terug is het Eurocopter testpiloot Didier Delsalle gelukt om op de top van de Mount Everest (8850 meter) te landen. Hij stapte uit en sprak de woorden:

Ecureuil/AStar AS 350 B3 To reach this mythical summit definitively seemed to be a dream; despite the obvious difficulties of the target to be reached, the aircraft demonstrated its capability to cope with the situation (…), sublimated by the magic of the place. (mouneverest.net)
[dank aan:Ini]

 1. 1

  Ik vind het kut. Het is me inde Franse Alpen al tweemaal gebeurt dat ik na een dag klimmen bovenaan werd getracteerd op helikoptertoeristen en dat vergalde voor mij de hele ervaring.
  Ben bang dat binnen afzienbare tijd er ook helikopter toeristen op de Everest staan.
  (dan toch maar de Marianen trog in..)

 2. 2

  NIMBY ten top!

  Krokodillentranen van een intolerante alpinist!
  Conservatief klaaggedrag ‘ach jee het uitzicht is niet meer wat het geweest is, en het gezelschap al helemaal niet meer’.

  Doet het iets aan je eigen prestatie af? nee. Was je niet gaan klimmen als je zelf de mogelijkheid had gehad er per helicopter te komen? nee. Nou dan.

  ;)

 3. 3

  Doesbrand, de reagent van hippopotame, verzon in een flits van inval, dat men in de Mount Everest een lift zou kunnen bouwen.

  Vanuit één van de basecamps graaf je een tunnel tot precies onder de top en van daar gaat het drie kilometer recht omhoog.

  Er zouden dagtripjes vanuit Kathmandu of Tingri georganiseerd kunnen worden…

 4. 11

  @ banner: Jij hebt er dus heel weinig van begrepen; je hebt vast een huisje in de jordaan en klaagt dat je je auto niet kwijt kan op koninginnedag omdat die boerenkinkels dan lawaai komen maken in jouw straatje!