Journalistieke redacties staan niet bepaald bekend als een plek waar je veel allochtonen tegen het lijf loopt. Dat is de reden dat er minder verhalen uit de kringen van de zogenaamde Nieuwe Nederlanders komen en dat is slecht voor onze journalistiek, maar ook voor onze maatschappij. Immers je kan niet van allochtonen verwachten dat ze de media van een maatschappij omarmen die hen links laat liggen. Bovendien is het journalistiek niet erg verantwoord om de zoektocht naar invalshoeken sterk te beperken. Goed verhaal, maar redacties doen er niks mee.
Het kakelverse (je leest het voor het eerst op Sargasso…) Wereldjournalisten.nl probeert daarom die verhalen de wereld in te slingeren met een nagenoeg volledig allochtone redactie. De vraag is of jij, de lezer, die mediacorrectie bij hen gaat halen. Waarom eigenlijk niet? Welke verhalen vrees jij te missen? En waarom doet Sargasso, bezoekers en redactie, eigenlijk zo verdomd autochtoon aan?
Reacties (6)
Dat komt door die tien vragen over boerenkool, elfstedentocht en hondenpoep die je altijd eerst moet invullen voor je toegang krijgt tot jullie site, EVH.
‘je leest het voor het eerst op Sargasso…’
Jaja, doe maar alsof je niet volgend bent en wèl eigenstandig een visie kunt debiteren. Wij weten allemaal wel beter.
Nou heb ik in mijn jonge jaren wel eens rondgelopen op een School voor Journalistiek. Hoewel niet evenredig vertegenwoordigd, waren er genoeg mensen met kleurtjes en hoofddoekjes daar. Zijn die stuk voor stuk niet welkom bij de grote-mensen-journalistiek?
Of klopte mijn indruk van toen gewoon, dat al die hoofddoekjesmeisjes alleen maar bij de televisie wilden werken, en dan het liefst voor BNN shows over mode en popmuziek maken?
Redacteuren op de site:
Jessica Baro
Patrick Pouw
Wiebke Pittlik
Paul Brassé
zucht…
De vraag is of jij, de lezer, die mediacorrectie bij hen gaat halen.
Wat ga ik doen?
Dat troetelfactor speelt vaak een enorme rol bij witte mensen, veel nieuwe nederlanders voelen dat instinctief aan: niet oprecht, teveel getroetel, het schoonmoedergehalte ligt vaak te hoog. Ik heb wel eens geprobeerd allochtonen te betrekken bij een wit initiatief hier en daar, erg moeilijk, om die factor. Het is goed om te zien dat er nu initiatieven boven komen drijven die in eigen kring op eigen kracht ontstaan. En dat daar dan aandacht voor bestaat bij oude, witte media is mooi meegenomen. Vreemd genoeg is Wilders daar een enorme katalysator in. Zelf noemt Wilders dat ongewenste effect van zijn gestigmatiseer het zaaien van een klimaat voor een politieke moord, en terecht, steilloos kudtvolk: komt dat nekschot.
@chinaman: hm, toch weer een schoonmoeder initiatief. Goed opgelet.