1. 3

  Zum Verfügung *klak*
  Maar soit ook dit kan natuurlijk morgenmiddag bij een omelet op het vrijthof alweer mislukken.
  Gedogen is het nieuwe heersen.

 2. 7

  Dat “gedogen”, dat was toch nou net een cultuurtje waar dit land door naar de knoppen gaat? (KJ gaf dat op een andere manier ook al aan).
  Dat heer W. daar nu aan mee gaat werken! Eindelijk zijn verborgen agenda bloot?

 3. 10

  CDA en VVD is natuurluik turqoise, maar goed als je kleurenblind ben en alleen maar rood voor de ogen ziet kan je er in een gefrustreerde bui natuurlijk ook bruin van maken. Dan zou ik trouwens eerst maar eens in eigen kring bij Cohen te raden gaan die met het uitsluiten van het CDA turqoise als enige reeel alternatief heeft overgelaten.

 4. 14

  Het is ongelooflijk hoe men er altijd weer in slaagt om de PvdA overal de schuld van te geven. Zelfs het feit dat het CDA kiest voor de PVV wordt Cohen in de schoenen geschoven. En de kranten schrijven die Jackdevrieswaardige-spinsels allemaal braaf over.

 5. 15

  Maar Joost, de PvdA is inderdaad een beetje dom bezig de laatste jaren.
  1. veren afgeschud en neo-liberalisme omarmd met paars, reactie SP
  2. zwakke ministers in vorige kabinet naar voren geschoven
  3. een te late wisseling van de partijleider van Bos naar Cohen
  4. een stuurloos schip want ze zeggen vandaag iets maar doen niets
  5. een managerspartij waar ook linkse mensen niet meer blij van worden
  6. geen sterk antwood op aantijgingen Wilders, behalve misschien Eberhard vd Laan.

 6. 16

  Ik ben wel benieuwd naar de verontwaardiging van het volk, want dit is natuurlijk niet de wil van het volk. De term minderheidsregering geeft dat al aan en bovendien bestaat de coalitie uit twee partijen die samen 11 zetels hebben verloren.

 7. 20

  Het volk wil bekwame bestuurders die pragmatisch zijn ingesteld, en niet teveel praatjes hebben of met alcohol achter het stuur zitten of niet met journalisten om kunnen gaan of hoogleraarschappen in de overbodige wetenschappen hebben vervuld of geen vrouwen kunnen neuken, dus liever echte mannen, of geen humor hebben, en ze moeten zeggen wat er op de verjaardagsfeestjes wordt gezegd, en niet al te politiek correct zijn. Dat wil het volk.

  Wat hadden de Roemeinen er op gevonden met de volkstribunen?

 8. 24

  gronk: iedereen roept van alles, tegenwoordig zegt coca cola toch wat het volk wil, of de mac donalds of volkswagen? We willen geen mietjes zijn, en stoere mannen of knappe vrouwen zien, en je moet perfect zijn , niet stotteren of een harry potter kapsel hebben.

 9. 25

  Het echte gedogen gaat natuurlijk in de eerste kamer gebeuren, waar dit trio geen meerderheid heeft. De facto komt het erop neer dat de ChristenUnie gewoon mee blijft regeren, die is nodig om een wet ook door de eerste kamer te krijgen.

 10. 29

  stilletjes had ik gehoopt op een VVD-PVV-CDA coalitie, omdat ik verwacht had dat dan in no-time het LPF-scenario zou plaatsvinden, en Wilders daarmee in de zelfde vergeetput zou vallen als LPF en TON (waarna het wachten is op een volgende rattenvanger, maar dat is van later zorg).
  Dit evenwel lijkt me het slechtste scenario, de VVD kan een keihard rechts beleid voeren, de CDA zal het pragmatisch noemen om er mee in te stemmen, en dankzij de PVV zal dat nog door de kamer komen ook. In de 2e kamer zal de SGP (meer nog dan de CU) zorgen dat de meerderheid niet al te nipt is, en dat zou zomaar een hele tijd kunnen duren zonder PVV-brekebenen. Bovendien zal bij onvrede ‘onder het gepeupel’ de PVV er niet op afgerekend worden, ome Geert zal in ferme Jip- en Janneke-taal kunnen uitleggen dat, mocht hij het écht voor het zeggen hebben blabla.
  De Thatcheriaanse jaren ’10 in het vooruitzicht…

  De Godwin gaat trouwens niet op. Toendertijd ging het om bruinhemden die de minderheidsregering hadden, gedoogd door het kapitaal (en middels noodverordeningen de rest buiten spel wist te zetten). Nu gaat het om het kapitaal dat de minderheidsregering vormt, gedoogd door de bruinhemden…

 11. 30

  @Prodikos: Thnx voor de link. Dan is het meest voor de hand liggende scenario dat het eerste jaar er geen relevante beslissingen worden genomen, om niet in de eerste kamer te struikelen. Vervolgens gaat bij de provinciale statenverkiezingen van 2011 Wilders zijn partij opeens verkiesbaar de eerste kamer in draaikonten. In de hoop op een meerderheid van het trio, want met name bij het CDA zullen er daar harde klappen vallen.

 12. 31

  Ach er is eigenlijk niets aan de hand, de achterban is aan het terugkomen van vakantie en begint steeds harder te morren. Geheel terecht overigens want de niet democratische pvv macht geven zonder verantwoordelijkheid te laten dragen is een heilloze weg voor iedereen behalve Wilders.

  Wat een tegenvaller blijkt Rutte, alle ideologie overboord gooien voor het premierschap is iets wat ik van verhagen zou verwachten. Die verkoopt zijn moeder voor nog een termijn op buitenlandse zaken.

  De VVD is helaas steeds meer in de greep van conservatieve krachten, liberalen verenigd u voordat uw partij afzakt naar onnozel rechts zoals de Amerikaanse republikeinen is gebeurd. Alle lof voor Weisglas vrijdagavond.

 13. 33

  @31

  Daar moet de VVD inderdaad voor uitkijken. Weisglas, ja viel me ook op. Maar aan de andere kant was hij het ook die Cohen vooraf de schuld in de schoenen schoof voor de huidige situatie in de formatie. Dat is natuurlijk onzin.

 14. 34

  @32 Als we dan toch doorlabelen maak er dan conservatief-populistisch-simplistisch van.

  @33 Dat hoort bij het spel, hij is één van de weinige prominente VVD-ers die openlijk kritiek heeft op de lonkende blikken van de VVD Tweede Kamerfractie richting de PVV, daarvoor hulde.

 15. 35

  @maxm: populisme en simplisme zijn toch 90% overlappend? Terwijl ik met bij conservatisme nog iets kan voorstellen als stugge gereformeerde CDA’ers (dag minister donner), die onpopulaire maatregelen nemen ‘omdat dat beter is voor het land’. Een echte populist gruwelt daarvan.

 16. 37

  Wacht maar tot de grote ongewassen hordes je leefomgeving komen verpesten. Je gaat de Verelendung live meemaken. Wat een ironie dat Marx visioenen dankzij een rechts kabinet vervuld gaan worden.