1. 4

  Als hij zelf enigzins betrouwbaar was dan zouden we zijn woorden nog enigzins geloven. Als er iemand weinig verstand heeft van een stabiele economie is het Kirchner wel. Ik zou dan zelf ook boos worden als je door zo’n demagoog de les wordt gelezen.

 2. 5

  Nou winky, vertel dan maar eens hoe je een failliet land er bovenop helpt zonder het om te turnen in een politiestaat omdat je anders het land uitgekwakt wordt.

 3. 8

  En @JSK/@Winky: ik wil best geloven dat Kirchner zwalkt qua economisch beleid, maar ik vind ‘de oppositie’ in de vorm van het IMF nou ook niet bepaald economische wonderlichten. De manier waarop ze in de azie-crisis hebben misgekleund spreekt boekdelen, en hun traditionele beleid (samengevat: broekriem aanhalen) staat wel stoer maar zorgt alleen maar voor ellende, en niet voor een daadwerkelijke oplossing.

 4. 9

  Mogelijk wat laat maar ik ga er graag nog even op in. (Even kort mijn achtergrond, sinds 2005 kom ik enkele malen per jaar in Argentinië, heb er alles bij elkaar al een jaar gezeten. Ik woon samen met mijn Argentijnse vriendin hier in NL.)

  Wat doet Kirchner (de Kirchners) fout, waar te beginnen?
  -De Kirchners hebben de pensioenen toegeigend onder het mom wij investeren dat veel beter voor jullie. Enige inspraak werd niet op prijs gesteld.
  -Cristina Kirchner wilde de directeur van de Centrale Bank ontslaan omdat hij weigerde haar in de kas te laten graaien.
  -Mensen worden betaald om te protesteren op straat, er is altijd wel een protest gaande. Mensen worden niet gestimuleerd om te werken maar aan een staatsinfuus gehouden. Enige mate van ongeregeldheid komt de Kirchners goed uit. Denk je dat de politie ingrijpt als er een gek even een belangrijke weg blokkeert, nee hoor, dat zou “onderdrukking” zijn.
  -De locale conomie wordt door een zwalkend beleid gestimuleerd en dan weer de nek om gedraaid. Het ene moment nodigt Kirchner investeerders uit om te investeren en enkele weken geleden wilde ze per direct alle geïmporteerde spullen uit de supermarkt.
  -Vaste (lage) prijzen voor populaire delen van het vlees maakt het voor de industrie onrendabel en hiermee wordt het volk stil gehouden. De export kwakkelt hierdoor en door grote restricties op deze export.
  -Of wat dacht je van de belasting die de Kirchners tijdens de oogst er even bovenop wilde gooien om de winsten op de soja-oogst af te romen.

  De Kirchners zijn corrupt tot op het bot. Zwalkende populistisch beleid zorgt voor een nieuwe tikkende tijdbom. Dit zijn enkele feiten die ik zo uit mijn geheugen oplepel. Ik baal ervan om het te zien, maar het is wel zo.
  Beste Gronk, overtuig mij dat het beter gaat. Ik zou het zo graag zien.