Weekendquote – dood in 2012

In this horrible situation, who can say I’ll even be alive in 2012?

Irak is definitief uitgesloten van de Olympische Spelen dit jaar. De zeven atleten zijn niet welkom vanwege “politieke inmenging” in de sport in dat land…..
 
 
 
 
 
Lange stilte was mijn deel. Als er ooit een ironieteken op zijn plaats was, dan was het in bovenstaande zin. Geboycot worden op de Olympische Spelen die in China gehouden worden, vanwege “politieke inmenging”……..

 1. 2

  Toen ik dit las dacht ik hetzelfde. De hypocrisie is staggering… Wat blijft er over van de geloofwaardigheid van het IOC?

 2. 3

  Schrijnend. Na alle ravages zou de Olympische Beweging misschien afstand moeten nemen van het concept “land” en mensen zich laten inschrijven per werelddeel, zoals multinationals hun services ook aanbieden, en die mensen dan helpen met hun clearances per land.

  Nadeel : minder heisa over Oranje zwembabes. Maar men kan immer zeggen “die van ons zit in het Olympische team voor Europa”.

 3. 4

  Wat maakt het uit of de staat zich mengt in de sport? Bij ons krijg je er altijd gratis een hossende kroonprins bij. Dat is pas ongewenste inmenging.

 4. 6

  Globaal gezien zouden we ze mee moeten laten doen en een voorsprong geven volgens Amnesty’s long list..
  Iemand uit Darfur mag vlak voor de finish beginnen een amerikaan achterin het veld
  Waar de Zimbabwaan nog een kans maakt op goud en de chinees tjokvol met epo nog geen kans maakt op blik.
  Hoe dat op te lossen straks in Zuid Afrika , tja . wij blanken zullen beginnen met een fikse achterstand.

 5. 8

  Vreemd hoe mijn menig verandert naarmate het perspectief verandert. Ik vind eigenlijk dat geen enkele zichzelf respecterende sporter zich zou moeten vertonen in dat land. Boeie dat je vier jaar getraind hebt, dat staat in schril contrast tot hetgeen zich daar al die jaren heeft afgespeeld, en nog steeds.

  De trieste persoonlijke belangetjes prefaleren boven het belang van een hele natie. En ja tuurlijk, die spelen zullen vast bijdragen aan een verbetering van het klimaat aldaar, right Spelen over, camera’s weg, aandacht weg. En dan is het gewoon weer de ver-van-mijn-bed-show die het voorheen ook was.

  Bij die Iraakse sporters heb ik juist weer zoiets van, heh verdomme, laat die gasten toch gewoon lekker sporten. Vreemde wereld, of ik natuurlijk, kan ook.

 6. 9

  Een wat ongelukkige bewoording voor: Sinds de amerikanen Irak binnengevallen zijn, is er geen fatsoenlijk bestuur meer geweest van het nationaal olympisch comité. Ze hebben de boel daar volledig laten versloffen (zoals de Iraakse politici wel meer zaken hebben laten versloffen, in hun onderlinge strijd om de macht en met het idee dat de amerikanen wel alles voor ze zouden oplossen). Vanuit dat oogpunt is de schorsing dan ook volledig terecht, ongeacht het “leed” van de sporters die er de dupe van zijn.