Website voor zielige mensen

Een hoogleraar sociale psychologie ontdekte dat er steeds meer mensen zijn die “het gevoel hebben dat ze er niet bijhoren”. Het aantal zielepieten in Nederland zou significant toenemen. Echt harde cijfers zijn er helaas niet, maar als een hoogleraar het zegt dan moet er toch iets aan de hand zijn. Nou willen wij hoogleraren ook best wel geloven, maar de nieuwe site Wijhorenernietbij.nl nodigt uw loggert niet echt uit een groep op te richten van mensen die zich buitengesloten voelen, ook al voelt hij zich vrijwel dagelijks gevangen zitten in een sociaal isolement.

In het persbericht over Wijhorenernietbij.nl lezen we:

Op de site kunnen mensen met elkaar praten en een groep vormen, zoals ‘ik ben laag opgeleid’, of ‘ik kan mijn werk niet goed aan’.

Volgens de hoogleraar is er sprake van een paradox. “Bijna iedereen kijkt naar al die anderen en denkt dat zij er wél bij horen, vlot en bijdehand zijn en nooit onzeker zijn. Maar die anderen hebben dat net zo goed, alleen iedereen verbergt het en houdt zich groot. En daardoor hoort dus eigenlijk iedereen er juist weer wel bij.”

Snapt u het nog? Misschien wel, maar uw loggert niet. Zo’n redenatie gaat toch geheel boven zijn pet. En dus laat hij Wijhorenernietbij.nl maar links liggen. Al bekeek hij de site natuurlijk wel, nieuwsgierig als hij is. Want tot één enorme club mensen behoort hij al jaren: die van fanatieke klikkers op internetlinkjes. Wat de populaire clubjes op Wijhorenernietbij.nl momenteel zijn? Uw loggert klikte onder meer op de clubjes “Ik heb geen geld”, “Ik heb geen werk”, “Ik heb het niet druk”, “Ik krijg geen contact” en “Ik heb het veel drukker dan anderen”.

Mocht u zich aangesproken voelen, surf dan direct naar de site en richt uw eigen zielige clubje op!

 1. 4

  In wat voor een brainstormsessie zouden die nu nog lege forum-onderwerpen verzonnen zijn?

  ,,Voordat we de site lanceren, MOETEN we ruimte hebben die voor mensen die het drukker dan anderen hebben.”
  ,,Oké Roos, ik maak het topic aan.”

 2. 13

  Ik bedoel, jij kankert wel een hoop voor je uit, maar mij vraag je niks, lamlul. Ik heb gvd vanavond 38 euro weggepist in een kutrestaurant dat geen flauw idee had wat een maaltijd was. KLOOTZAK.

 3. 22

  Nou ja, 3 pintjes dat valt wel mee hoor. Dan sla ik niet zulke taal uit. Voordat ik dergelijke taal uit ga slaan ben ik bewusteloos denk ik. Zijn sommige mensen dan bewust bewusteloos?

 4. 45

  Nou ja, ik vond het meestal wel zo overzichtelijk als Steeph de boel dichtgooide enzo. Het neonbord maakte dingen ook wel een stuk duidelijker. Ik bedoel, hoe kan ik dit nou ruiken?

 5. 49

  Wie zegt dat het zielepoten zijn, die geen aansluiting hebben, moet zich eens achter de oren krabben.
  Misschien kan je maar beter geen aansluiting hebben met de groep?
  Aan de ene kant heb je het systeem dat mensen behandelt alsof ze luciferhoutjes zijn die standaard moeten worden gemaakt om in de vakjes te passen die gemaakt worden voor ze. Helaas. Past niet goed, en de tests om te bepalen in welk hokje je past worden door zeer veel externe parameters beinvloedt, waardoor je maar in een klein deel van de gevallen goed zit. Die hokjes zijn zo gegroeid en zo is het nu eenmaal. Het kost heel veel om die hokjes anders te maken, zodat er bijvoorbeeld meer mensen bij elkaar komen die zelfde interesse of aanleg hebben.
  En dus moet degene die een probleem oplost met een grote mond in de klas zitten met kinderen die gevoelig zijn, met kinderen die meppen en met kinderen die in onderhandeling gaan of manipuleren. Resultaat is dat niemand echt gelouterd wordt… En vaak worden de slechte gedragingen veel meer overgenomen dan de betere.
  Frustraties lopen op, en voilà, het komt tot een uitbarsting die niemand had zien aankomen. Nee, niemand…
  Want degene die het wel zag aankomen en er wat van zei riep in een woestijn van luisterloze expressies.
  Waarmee ik niet het gevoel heb dat ik hier op deze lijst aansluiting heb gezocht noch gevonden.

 6. 50

  Ik wacht nog steeds op de statistiekjes die aantonen dat het VRUGER allemaal beter was dan nu in de kwestie alleen zijn. En dan de conclusie daaraan verbindend dat het komt door de individualisatie van de maatschappij. We moeten terug naar de verzuiling mensen, toen iedereen nog verbonden was (al dan niet met god).

  Zoeits?

 7. 53

  @ Carlos

  “Daar was ik al bang voor: het forum voor “Ik heb het veel drukker dan anderen” mensen is nog helemaal leeg… die hebben het natuurlijk veels te druk om iets te schrijven.”

  Haha, wat een nonsens inderdaad

  Ik wil graag de groep mannelijke, heterosexuele pabostudenten oprichten.

 8. 55

  Odile,

  Je relaas lijkt een aanklacht te zijn tegen het huidige Nederlandse systeem ?

  Punt is alleen, wat is ‘het systeem’ zoals jij dat definieert.

  Verder schrijf je

  ” En dus moet degene die een probleem oplost met een grote mond in de klas zitten met kinderen die gevoelig zijn, met kinderen die meppen en met kinderen die in onderhandeling gaan of manipuleren.”

  Geldt dat niet voor meningeen in de Nederlandse maatschappij.

  – Veroordeelden worden bijelkaar gezet op een cellencomplex gezet. Daar wordt je pas echt crimineel zo vertelde menig veroordeelde mij.
  – Professoren die samen op een afdeling werken.
  – Laagopgeleiden die de hele dag fysiek werk doen in een bedrijf.

  Met die blik staan de klassen en hokjes nog fier overeind.

 9. 57

  Het systeem waar ik het over heb is het onderwijssorteringssysteem waar ik mijn kinderen zonder vertrouwen naartoe stuur.
  Het lijkt mij een beetje teveel op de reclame waarbij je mag kiezen tussen grijze potten verf, maar dan weet je dat het langzaam gif uitscheidt.
  Ik begrijp best dat het onderwijs kostbaar is, dat we moeten roeien met de riemen die we hebben enzo.
  Maar ik ken persoonlijk teveel dropouts… Onder andere die meer succes hebben gehad buiten hetzelfde onderwijs. En soms zijn de dropouts er beter aan toe dan de ‘volhouders’.
  Wat is er nou zo erg aan tussen professoren?
  ik kon daar nou niet meteen een argument in vinden.
  Je schrijft:
  “Veroordeelden worden bijelkaar gezet op een cellencomplex gezet. Daar wordt je pas echt crimineel zo vertelde menig veroordeelde mij.”
  en jij gelooft wat veroordeelden jou vertellen… :D dat zullen ze leuk vinden.