Weblog doet wat parlement niet kan

pluimMenigmaal bent u hier lastig gevallen met de actie “Open Democratie 1.0” (1, 2, 3, 4). Een poging om het parlementaire documentatie systeem meer toegankelijk te maken voor het wel erg moderne internet. Zelfs eenvoudig direct een link aanleggen naar een kamerstuk is niet mogelijk.
De ambtelijke machine achter het parlement staat vandaag stevig voor schut nu blijkt dat het weblog Geencommentaar.nl met slechts een dag werk in staat is om wel directe linkjes aan te bieden.
Dat verdient een pluim! Hulde!

Kunnen we u ook gemakkelijk laten zien dat volgens een motie van de PVV er met het klimaat niets aan de hand is.

 1. 11

  Ik vind dat GeenCommentaar alsnog met terugwerkende kracht die bloggie verdient, en anders moeten de weblogs collectieve burgerlijke ongehoorzaamheid tonen en GeenCommentaar een alternatieve bloggie uitreiken, al was het maar virtueel. TOCH?

 2. 16

  Ik roep nogmaals op tot een revolutie in weblogland. Er moet een weblogcontest komen met kwalitieit. En vooral niet meer de DB serieus nemen. Ze hebben al hun krediet verspeeld, vooral die paternalistische arrogantie gecombineerd met onkunde is tenenkrommend ;)

 3. 17

  Jullie begrijpen het niet. De Dutch Bloggies zijn een netwerkevent van en voor carrierepiemels. Het heeft niks te maken met awards voor plebsige weblogs.

  En trouwens… doet het er toe?

 4. 18

  Technocratische ambtenaren willen helemaal geen open democratie, dan gaat het gepeupel alleen maar storende vragen stellen. Voordat je het weet heb je een referendum aan je broek en moet je een heel dossier omlabellen van grondwet naar verdrag. Dat trekt juffrouw Jannie niet.

 5. 19

  kleine correctie: Wilders zegt niet dat er niets met het klimaat aan de hand is maar die motie van de pvv zegt dat de menselijke hand in klimaatverandering niet bewezen is. De motie zegt niets over het bestaan van klimaatverandering an sich.

 6. 20

  @sjap: correct. En dat is nou het voordeel als iedereen mee kan lezen met de werkelijke vragen en moties. Dan kan je tenminste zelf bepalen of iets waar is of niet.
  Overigens is de motie niet van Wilders maar van zijn partijgenoot Madeler. Maar dat is een fout die veel mensen maken als ze aan de PVV denken.

 7. 21

  Ik ben onder de indruk van het werk van geencommentaar maar verbaas me ook over het terugkerende gemor over de bloggies. Dat is toch een club ouwe lullen, laat ze toch..hoe meer commentaar hoe sterker in de schoenen die gasten.

  Ieder boven, pakweg 40, is opgegroeid met kranten e.d. die horen niet in zo’n zelfbenoemde club “experts” bestaand uit types als Jans Bons en Dr R. Clavan.

 8. 25

  “Dat verdient een pluim! Hulde!”

  de hulp van geencommentaar is idd hulde

  Laat niet misstaan dat een flink bordje negatieve kritiek wel op parlando’s IT afdeling moet worden geschoven, bij deze.

  8 uur… tss.

 9. 26

  Volg ook de discussie op GC zelve, waar een medewerker van de technische commissie eerst niet helemaal snapt hoe Spuyt’s systeem werkt, en daarna tracht uit te leggen waarom het zo lang duurt

  Overigens vond ik alleen de DB-jury op bepaalde punten onnavolgbaar en zuur. Op de organisatie van het event zelf kunnen we als community best trots zijn toch? Ik wil nl. de optie open houden dat de organisatie het jury oordeel ook niet verwacht had. Ik kan me best voorstellen dat je vergeet in de regels op te nemen dat er verplicht een bloggie uitgereikt moet worden, daar DENK je toch niet aan als organisator dat de jury zo’n feestje zo gaat verpesten?

 10. 28

  Ik bedoel te benadrukken dat web et al toch wat dynamisch is en de benadering niet zo moet zijn dat voordat iets voor de wolven wordt gegooid het aangebodenen volledig dichtgetimmerd en juridisch volgens de kleinste van de kleinste lettertjes moet worden uitgekouwd.

  Dat is waar die meneer Alexander het over heeft, slaat de plank mis en mis en mis tot de plank verteerd is. .

  Leibnitz..erg hoogdravend.

 11. 30

  Bescheiden lokale aanvulling: volgens stadsdeelvoorzitter Nico Salm kost het 25.000 euro om de raadsvergaderingen live (beeld/geluid) te streamen.
  (iets wat overigens de gemeente Den Haag al heel lang doet via http://politiek.residentie.net/)

  Op het aanbod van zeeburg.nu om dit voor 1000 euro te doen, (camera’s hangen al) werd niet serieus ingegaan. ;)

 12. 31

  Vast een Westlander die meneer..”gaan als een banaan” en bovenal als antwoord in die regio op vele vragen, steevast,

  “Best”….waarbij de e lang wordt herkouwd en als een langgerekte e wordt uitgesproken, b.è.è.è..st

  (boog kan niet altijd gespannen zijn @Steeph)

 13. 34

  @larie volgens mij zijn de meeste griffiers toch wel aan de jonge kant, maar ze zullen niet zo technisch zijn aangelegd. ’t Is toch een juristenberoep…
  @Steeph, ja dat ironieteken, ben benieuwd wanneer t wordt opgenomen in de unicode want zo hebben we er niet veel aan. >:-(

 14. 38

  @Sjors: “Wij nu toch ook al een democratie”. Uh, in naam wel ja. Maar weet jij bijvoorbeeld waar de partij waar je bij de laatste verkiezingen voor gekozen hebt zoal voor en tegen heeft gestemd bij de diverse wetsvoorstellen? Of weet jij welke moties ze ingediend hebben voor verandering van beleid? Waarschijnlijk niet.
  Hoe weet je dan op welke partij je moet stemmen? Wat is een democratie waard als je niet eens weet waar je voor kiest?

  Daarom is het zo belangrijk dat het voor iedereen makkelijker wordt om mee te kijken in de keuken van het parlement. Dan kan de informatie door meer mensen dan alleen de 10 parlementaire journalisten ontsloten worden en kan beter bepaald worden welke politieke partijen nu echt doen wat ze beloven of waar ze voor gekozen zijn.

 15. 39

  @Steeph
  Maar misschien wil het meerendeel van het volk wel helemaal niet meer kennis of informatie hebben van wat er zich in de 2e kamer afspeeld. Gewoon capabele mensen die hun werk goed doen, met kennis van zaken, lijkt me nog altijd beter dan dat ‘jan en alleman’ zich gaat bemoeien met zaken waar ze totaal geen verstand van hebben.