We zouden ff goud winnen …

De Olympische Spelen zijn nu bijna een weekje onderweg en op een gouden en twee zilveren medailles na heeft de Nederlandse schaatsnatie weinig potten kunnen breken.

Vandaag moest het dan gebeuren. We zouden ff goud halen op de heren ploegenachtervolging. We konden niet verliezen …

Maar ja, dan valt er een en neemt nummer 2 mee. Toch halen de heren brons, maar daar lijken ze niet echt blij mee. Dat is weer iets typisch Nederlands. Je kunt helaas niet altijd winnen, ook al denk je dat wel.

We zijn niet meer schaatsnatie nummer 1. Niet automatisch zijn alle medailles voor ons. We worden voorbij gestreefd door Amerikanen en Italianen en dat is voor de sport mooi, maar schaatsend Nederland moet daar nog steeds aan wennen.
Maar het blijft een mooie sport om naar te kijken …

Bron foto: Studio Sport

 1. 1

  Het wordt er wel een stuk interessanter op. En natuurlijk zijn ze niet blij met een bronzen medaille. Je hebt niet 4 jaar getraind om bij de beste twee verliezers te horen!

  Volgens mij was het altijd erg Nederlands om juist super blij te doen met brons en zilver. Nu niet meer.

 2. 4

  Amerikanen zijn over het algemeen blijer met hun resultaten dan Nederlandse schaatsers.
  Ze wonnen jarenlang bijna alles maar ipv dat ze blij zijn met meer concurrentie zijn het net een stel verwende jongetjes en meisjes.

  Het wordt ook erg overtrokken, zo hoorde ik net dat op de radio dat de AD aandacht besteedt aan de “dramatische” val van de herenschaatsploeg. Ze slaan nu echt door ….

 3. 7

  Hallo zeg, die NL schaatsers zijn gewoon het beste, dus is het zeker dramatisch als ze vallen en geen goud winnen! Als ze winnen zie je ook duizend keer herhaling.

 4. 8

  Maar er is nog geen enkele reporter geweest die heeft gezegd dat het ook wel erg dom was dat hij op dat blokje stapte. Hij heeft gewooon teveel, onnodig risico genomen.

  Stomstomstom!

 5. 9

  Dat zag iedereen ook overduidelijk dat hij op een blokje stapte, dus daarom herhaalden ze het ook zo vaak.

  Gelukkig heeft Marianne Timmer een topprestatie geleverd en kunnen we weer ophoog kijken.