1. 2

  Dat viel mij idd ook op, en vroeg me ook af waar ze dat dan uit afleiden. Neem toch aan dat ze [in het grootste gedeelte van] België gewoon uit de kraan kunnen drinken..? In dat geval moeten ze het daarbuiten wel goed verkloten, onderaan de lijst. Zelfs India, met die smerige Ganghes, doet t nog beter.. Iemand met meer informatie hierover?

 2. 4

  In elk geval moeten Finland (beste water) en België (slechtse water) aan dezelfde EG minimumvereisten voldoen en per 2015 dus ook de kwaliteitsdoelstellingen van de europese kaderrichtlijn water halen. Ik vraag me af op welk jaar de cijfers in het plaatje gebaseerd zijn.

 3. 8

  Alsof het allemaal niet al ingewikkeld genoeg was daaro. Darn. En voor wie zijn we dan? En hoe verhoudt zich dat tot onze water-interests.

 4. 9

  Zoals gezegd, voor wie je bent, moet je echt zelf bepalen. Voor onze water-interests kunnen we beter dichterbij gaan kijken (Scandinavie ligt het meest voor de hand), misschien moeten we ons laten annexeren door Zweden?

 5. 10

  Verdamm(p)t !!
  Ik heb hier al eens iets over geschreven, alhier:

  Ondanks dat watervoorziening in de geschiedenis altijd een heikel punt is geweest spreken de feiten toch anders: de laatste wateroorlog speelde zich 4500 jaar geleden af tussen twee Sumerische staten in Mesopotamië. Met andere woorden: we hebben al 4500 jaar géén wateroorlog gehad.

  Eigenspam: Waar blijft nou toch die wateroorlog?