1. 1

  Ik zet in op technologie gericht op duurzame energie/samenleving :)

  Daarnaast, is het mogelijk de Kondratieff-golf te doorbreken? Bijvoorbeeld door tijdig in te zetten op nieuwe technologieën. Zoals Willem vermeend bijvoorbeeld voorstaat.

  http://www.google.nl/search?q=Willem+Vermeend+duurzaam

  Vereist dit dan wel het doorbreken van de gevestigde orde? Hoe haalbaar is dat zonder een echt stevige crisis?

  Zou leuk zijn als iemand met kennis van zaken zonder een al te sterke politieke bias daar eens een serieus analyse stukje over zou schrijven.

 2. 2

  Hrmmm… Klinkt leuk, kondratiev, maar de praktijk is dat ’t nog niet zo vaststaat of er wel zoiets is. Kijk voor de aardigheid eens naar http://www.safehaven.com/article-76.htm , en je ziet al snel dat het het bepalen van kondratiev-waves veel overeenkomsten heeft met koffiedik kijken.

  Dat wordt onder andere veroorzaakt doordat we eigenlijk pas sinds een jaar of 30 redelijk *enigszins* betrouwbare economische data hebben.

 3. 3

  @1: wat mij betreft niet zo zeer duurzame energie, maar (vrijwel) onbeperkte energie en veel meer onafhankelijk van enkele regio’s.

  Een andere kanshebber is de nanotechnologie. Alleen moet iemand me nog uitleggen wat dat is. Maar als het goed is hebben we nog wel een paar Kondratief-cycli te gaan.