Wat is het ??

Het is weer verschrikkelijk lang geleden dat u van mij heeft mogen vernemen hoe abject G.W. Bush en zijn henchmen zijn. U moet daar verder niets achter zoeken. Ik ben niet plotseling van mening veranderd of zo. Nee, het punt is dat ik de laatste tijd bijna geen tijd heb om te loggen. Ik heb vorig weekend, of was het het weekend daarvoor, wel wat aan sargasso gepound en gepummeld, dit om het dikke sargassoeske trage diarreespook te bestrijden. Aangezien ik immer den strijd met het kwaad ben aangebonden, soms voor, en soms achter de schermen, is het des te tragischer dat ik al dagen rondloop met een of andere wazige Radio 10 Gold-achtige melodie in mijn hoofd zonder dat ik weet wat voor iets het is. Dahahaha-gen. Vandaar dat ik toch even de vrijheid neem om de overjarigen hier ter zijde om raad te vragen. Welk lied is dit ? Ik heb de gratis midi sequencer JAZZ ++ gedownload en met mijn muis de eerste zin van het liedje getekend, alhier te beluisteren: whatsthis.mid.

Het enige wat ik verder nog weet van het liedje; het is volgens mij iets uit de 60s of 70s, er komt volgens mij een zin in voor die lijkt op “what are we supposed to do now” waarbij dat “now” heel lang wordt aangehouden. En het refreintje is iets als “goodbye jack huppetee, I can see you, I can dee doo”. Vage omschrijving en het midi filetje rammelt behoorlijk qua timing maar de kenners weten nu wat ik bedoel. Mooi moment voor al die wijsneuzen die hier altijd komen om te laten zien wat ze werkelijk aan kennis in huis hebben. Bij voorbaat dank. En gaan over tot de orde van de dag.

 1. 4

  ARRGGGGHHHHH! Het is besmettelijk!!!!
  Nu heb ik dat deuntje in mijn kop en weet ik zeker dat ik de bijpassende plaat ergens in mijn collectie heb.
  Maar…….. mijn collectie (vinyl, jawel!) is nogal omvangrijk.
  Dit gaat me een nacht kosten. Grrrr.

 2. 6

  In eerste instantie komt bij mij meteen het wonderschone lied”goodbye” van Mary Hokins ( 1967 of zo ) omhoog borrelen. Maar ik zoek verder, alhoewel het midi-dingetje ritmisch voor geen ene meter klopt……

 3. 11

  Binnenkort enkele publicaties die geen spaan heel laten van de kritiek die McIntyre en McKitrick op de “hockeystickcurve” hadden. Ook wel sargasso waardig, meen ik.

 4. 13

  Is het wellicht: Keith West (1967): ‘Excerpt from a teenage opera’ ??

  Het heeft een vergelijkbaar duentje, lyrics van refrein:

  Grocer Jack, grocer Jack, get off your back
  Go into town, don’t let them down, oh no no
  Grocer Jack, grocer Jack, get off your back
  Go into town, don’t let them down, oh no no

  laatste refrein:

  Grocer Jack, grocer Jack, is it true what mummy says
  You won’t come back, oh no no
  Grocer Jack, grocer Jack, is it true what mummy says
  You won’t come back, oh no no ….

  Het wordt gezongen door een man maar een kinderkoor doet het refrein…heb zo direct geen mp3 beschikbaar…even soulseeken

 5. 14

  Nee die is het zeer zeker niet. Dat is een veel te kinderachtig deuntje. Het door mij beschreven nummer zit op zich heel goed in elkaar. Een behoorlijk ingewikkelde melodie. En geen kinderkoor maar gewoon een aantal mensen. Misschien alleen 2 stemmig.

 6. 15

  (Zonder te luisteren) Iets met Black Berry Lane. Na gezoek in een oude papieren Hitdossier en dan toch ook maar Google, kom ik uit bij The Move – Blackberry Way. The Move was de voorloper van ELO.

  After a couple of less successful singles, they topped the British charts for the only time in 1969 with one of their best songs, “Blackberry Way,” a kind of black-humored flipside to “Penny Lane.”

  Lyrics zijn volop te vinden:
  Goodbye blackberry way
  I can’t see you, i don’t need you.
  Goodbye blackberry way
  Sure to want me back another day.

  Aan mij de wasmachine!

 7. 16

  Eindelijk ! :D Dit is ‘m. Dank dank dank.

  Apart zeg ik had net een weekje geleden weer eens wat oude ELO nummers geluisterd en kennelijk hebben mijn hersens de link ook gelegd met dat nummer Blackberry Way.

  De (virtuele) wasmachine is reedsch onderweg !!!