En dan, wat is cultuur nog in dit land?

OPINIE - Rifapen, dobbernegers, haatbaarden,  testosteronbommen, kopvodden, geitenneukers, hoerroepers, zandnegers, vrouwenhaters, rapefugees, pedoprofeet, haat-imam, klaagneger, asieltoeristen, Gutmenschen, woestijnnazi’s, moslimhoer, slachtofferexhibitionisten, asielshopper-invasie, haatbaardzeugen, beroepsgekwetsten, ‘racisme’-schreeuwers, allochtonenPVV, haatsmurfen, asieltsunami, woestijngeloof, uitzwaai-pagina, sharia-driehoek, haatsnee…

Er wordt de laatste tijd nog wel eens – en met graagte – op gewezen dat onze joods-christelijke cultuur onder druk staat.

Als u het mij vraagt is die al lang bezweken.

 1. 3

  …dat onze joods-christelijke cultuur onder druk staat.

  Als u het mij vraagt is die al lang bezweken.

  Je hebt het niet begrepen @Richard.
  Dat IS onze joods-christelijke cultuur.

  Jij behoort blijkbaar tot die watjes, die denken dat die joods-christelijke cultuur een goedbedoelende denkwereld behelst gepersonifieerd door bontmuts, keppeltjes of lange jurken dragende mannen. Het zijn sluipmoordenaars in glimmende Giorgio Armani-pakken gestoken. Politieke beesten die al het andersdenkende verdrukken.

  Joods-christelijke cultuur is een schaamlap voor een roversclub die de aarde teistert. Van al ver voor de bronstijd.

  Dawn of mankind.

 2. 4

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik de weg ben kwijt geraakt in de joods-christelijke cultuur. Als ik naar Geen Stijl ga, dan schijnt die daar aanwezig te zijn? Maar ik herken dat niet als mijn cultuur.

  Uiteindelijk heb ik ontdekt dat er helemaal geen cultuur bestaat! En voor u denkt: daar heb je weer zo’ n mafkees die onze cultuur ontkent. Nee, dat is niet zo. Cultuur bestaat wel degelijk!

  Ha, nu heb ik je Lutine. Wat je nu schrijft is in tegenspraak met zichzelf: een contradictio in terminis. Nee, zeker niet. Dat wat wij cultuur noemen is een REACTIE op anderen. Neem de Geen Stijl cultuur, dat is een reactie op alles wat als niet-wij wordt herkent. Termen als zandnegers, dobbernegers is een cultuur die uitdraagt dat alles wat anders is dan wij (welke wij eigenlijk?) beschimpt dient te worden. Het is een reactie-cultuur!

  Zelf reageer ik ook weer op die reactie-cultuur Van GS, PVV en noem ze maar op. Ik ben multi-cultureler geworden als reactie op een tegenreactie. Ondertussen ben ik nog steeds een boerenklompen-tulpenvelden Nederlander die haring eet. De uiteindelijke conclusie luidt dat dat wat we cultuur noemen synoniem is aan verandering in reactie. Want in mijn jeugd bestond de Geen Stijl cultuur nog niet.

  En de cultuur over 50 jaar? Geen idee. Het leuke van verandering is dat je weet dat je in een trein zit maar de bestemming niet kent.

 3. 5

  Er is maar één constante levensbedreigende factor die bepalend is voor de cultuur in Nederland en dat is de zee.

  Als we te ver afzakken naar een ieder voor zich cultuur, staat het water binnen de kortste keren weer tot de nok van de daken.