1. 1

  Volgens mij niet zo’n gekke zin. Momenteel, as ever, wordt naarstig gekeken naar “kicks”, hoestdrankjes, breezers en nico-tabletten b.v.. Zo oud als de mensheid vrees ik.
  Het bos rond Wageningen wemelt in de avond met vage figuren die op zoek zijn naar de witte stippen van de paddestoelen..erg heftig mind you, take one stip (advies).

 2. 4

  Nicotine is binnen 48 uur uit je lijf. Je onderhoudt je verslaving alleen maar langer met nicotinekauwgum… cold turkey stoppen is eigenlijk het beste… en een alternatief zoeken voor die typische “nu effe een peuk”-momenten!

 3. 5

  Weet je wat ook lastig is: een kind van drie laten afkicken van de speen. Je ziet dezelfde symptomen als bij gestopte rokers: chagerijn, zeer kortaf in de communicatie en theatrale huilbuien.

 4. 6

  Nicotinekauwgom is overigens een schijnoplossing. Roken zit echt voor een heel groot deel tussen de oren. Het is een gewoonte (net als fopspenen zuigen overigens). Mensen die roepen ik kan niet stoppen lullen maar wat…die willen niet stoppen. Ben je ook maar 1 procent niet gemotiveerd genoeg, dan hang je. (Maar ik probeer het echt tot een minimum te beperken)

 5. 7

  Na twee weken kost het geen moeite meer als je er echt vanaf wilt. Maar daarvoor is het best hard vechten tegen de physiologische nicotinetrek. Hij komt ook in golven, een paar keer per dag. Heel merkwaardig.

 6. 8

  Speen was doodmakkelijk. Je wacht tot het kind echt ziek wordt van iets anders, verkoudheid bv, en dan speen weghouden. In die echte ellende raakt dat ze weinig.