1. 2

  Ik moest ook even nadenken. Maar volgens mij heeft Lucas GS gewoon een stevige hak gezet door de eerste mail te verzinnen. GS heeft vervolgens dit gewoon als echt gezien en gepubliceerd als echt.
  Weet iedereen tenminste waar ze aan toe zijn.

 2. 4

  Dat is het punt niet, BartB, het gaat in hoeverre berichten worden gecontroleerd op validiteit alvorens gepubliceerd te worden. Nu betreft het iets ‘kleins’, maar wie zegt dat dit niet veel vaker gebeurd, maar dan met grotere zaken?

 3. 5

  Nou, volgens mij was het bericht van Geenstijl: ‘Eén of andere mongool heeft ons een brief gestuurd. Kijk maar’. Daar valt weinig aan te controleren. Luie journalistiek, maar niet fout of zo.

 4. 6

  Caprio,

  Een mooie overkomst misschien wel;

  Een aantal jaren geleden was er een programma van cabaretier Rob Kamphuys op de tv. Daarin ging hij de uitdaging aan om binnen een week eens landelijk in het nieuws te komen. Na een paar kansloze pogingen kwam Kamphuys (en wat medewerkers) op het idee om Kofi Annan, die op de Dam op bezoek ging bij Beatrix, enkele witte duiven vrij te laten (als teken van wereldvrede?!). Mooi dat hij de volgende dag de landelijke dagbladen( waaronder de Telegraaf) haalde met een bericht inclusief foto. Simpele maar doeltreffende actie. Daaraan deed dit bericht mij denken.

 5. 7

  Geen hond die een mailtje met verzoek tot verwijdering van een paar links gaat natrekken… niets mis mee dus.

  Salonsocialist; ‘waaronder Telegraaf’. Dat stelt me gerust. Ook op SBS? Dat we het rijtje wel completeren.

 6. 15

  @Henri: de ‘echte Lucas’ is er al een hele tijd geleden uitgetieft. Vandaar ook zijn politieke omslag van uiterst links naar een rechts typje met soms linkse opvattingen.

  Overigens, het is niet zo dat er een persoon schrijft onder een alias, dat variert nog wel eens.

 7. 18

  Okee, even een samenvatting naar waarheid nu de hype er toch af is: Lucas heeft in het verleden voor bergen weblogs geschreven en is op een gegeven moment een klein eigen logje begonnen op lucasdelinkselul.nl, waar hij schrijvers als StarSignLeo en Robert Engel uitnodigde om mee te loggen. Toen hij echter een contract van GeenStijl kreeg, ging hij exclusief voor GS schrijven en verliet hij zijn eigen lucasdelinkselul.nl. Daarom is het nou zo aardig dat juist StarSignLeo (géén alias van Lucas) GeenStijl in een vrij eenvoudige hoax kan laten trappen. Kwalijker is dat GS haar eigen type humor niet kan waarderen en kennelijk negatieve commentaren over zichzelf verwijdert.

 8. 20

  @Pelayo: Kom maar op :)

  [URL=http://img50.imageshack.us/my.php?image=fishslappingdance2ff.png][IMG]http://img50.imageshack.us/img50/928/fishslappingdance2ff.th.png[/IMG]

 9. 21

  Ik kan me nog herinneren van IRC dat de “large trout” meestal een kenmerk was van iemand die pas net begonnen was met klooien met mIrc. Ach, ach, wat werd er dan een hoop hoon over je uitgestrooid.

 10. 26

  @bicat

  Kijk dat bedoelde ik nou. Bovenaan in de hierarchie stonden natuurlijk de ircII gebruikers.

  #unix

  Alleen hadden die geen gevoel voor humor. Ooit kwam ik daar binnen en knalde alle ANSI-kleurtjes die ik kon vinden in dat kanaal omdat die arme unix jongetjes met hun VT100 terminaltjes nooit kleurtje konden zien :-))

  *You are banned on #unix*