1. 1

  Een aanrader! Wat een prima stuk waaruit glashard blijkt dat we nog steeds hard op weg zijn naar de moeder der bankencrises. Jokkende bankiers (bijvoorbeeld die van Goldman S*cks die Griekenland met haar megaboekhoudfraude hebben geholpen waarvoor wij nu mogen dokken) zijn sterker dan ooit. De transfers tussen politiek en het grote geldgraaien is helaas ook in Nederland aan de orde. De echte bankencrisis moet nog komen, we staan er bij en kijken ernaar (sterker nog, we stemmen het liefst voor de politieke partijen die opkomen voor de belangen van de financiele sector).

 2. 2

  In korte samenvatting: ‘De wortels van onze huidige problemen (= financieel-economische crisis) gaan terug tot 1970. Vanaf dat jaar maakte zware regulatie van bankieren plaats voor deregulatie.’

  Fail! Regulatie vanaf Carter bracht de ellende. Dit mag toch langzamerhand wel eens als algemeen bekend worden verondersteld. 1977 is dus een geschiktere datum

  De rest van het saaie artikel doet er niet meer toe.

 3. 5

  LoL! Daar heb ik geen diepgaand boekbespreking voor nodig!
  De architecten van het probleem zitten nog gewoon in de Obama administratie en worden gewoon herbenoemd.

 4. 6

  @5

  Lees je eigenlijk wel wat je schrijft? De architecten voor een probleem dat ontstaan is /voor/ de Obama administratie zitten in de Obama administratie? En dan vind je dat je geen diepgaande boekbespreking nodig hebt?

  Deregulering is direct te koppelen aan dit probleem en dit is al lang lang lang geleden begonnen. Denk maar eens aan Reaganomics enzo.

 5. 7

  Precies dat zeg ik, dezelfde financiele top lui die sinds clinton en bush die belachelijke producten hebben verzonnen die de directe aanleiding waren van de 2008 (huidige) crisis, werden en worden door Obama gewoon weer aangesteld.

  Het lijkt me niet dat ze zichzelf ter verantwoording zullen gaan roepen.

 6. 9

  *onderstaand gebazel hoort eigenlijk bij een andere w- link (kwijt) maar ik wou het u toch niet onthouden…*

  Kwestie van tijd en ook Portugal dient zich aan voor hulp. Zullen we niet dood van gaan, chaos wordt pas echt compleet als Italië en Frankrijk ten prooi vallen aan massa’s vluchtelingen uit Noord Afrika en MO a.g.v. evt burgeroorlogen. Naast boeren die in wanhopige toestand zitten, opgeteld bij almaar stijgende prijzen en met de groeten terug dank aan Bernanke’s onverantwoorde geldverruiming…landen hebben ook al een ongekend hoge jeugdwerkloosheid. Zonder een cent te makken zonder leidraad en lotsbestemming…stel dan op een gegeven x- moment driftig twitterend facebookend eens de vraag: Welk gezond knaapje wil op zijn dertigste nog bij moeder wonen?

  Nie lächelte der Führer so freundlich und froh als wenn er die leuchtende Gesichter seinem Jugend sah.

 7. 10

  Kunnen jullie ophouden ‘administration’ als ‘administratie’ te vertalen wanneer ‘regering’ bedoeld wordt?