1. 1

  Point taken.

  Maar de wereldpers zelf had geen toestemming nodig om rond het half miljoen dode Iraqi’s uhh.. dood te zwijgen.

  Ook niet in de nabeschouwingen van 8 jaar GW BUsh. Hoeveel het wel niet kostte allemaal. En al die dode en gewonde soldaten. En dat de VS aan het verliezen was door foute beslissingen aan de top. Ja, dat was wel nieuws. Wat we al wisten.

  Cynisme wordt zelden kleiner van dit soort berichtjes.

 2. 3

  @ 2: Had geprobeerd van te voren wat sceptischer te zijn. Al was het maar bijvoorbeeld vanuit een algemene hekel aan ronkende retoriek.

  In in ieder geval mijn geval geldt dat je dan meer nog als de originele verwachting die je uitspreekt iets als #2 juist als zeer kinderlijk ervaart. Uiteraard kan niemand in korte tijd een machinerie als het Amerikaanse leger hervormen en was in ieder geval in die 5 minuten dat ‘ie er nu zit als “commander in chief” de enige manier waarop ‘ie voor zeer significante “change” had kunnen zorgen een grootschalige terugtrekking geweest.

  Blaas een land op en ren dan hard weg terwijl je de rommel laat opruimen door de kreupele overlevenden, that is. Hij heeft een koers-wijziging richting exit ingezet, met focus op het trainen van Afghanen, op meer opbouw dan oorlogsvoering. Je kunt je afvragen of dat erg vruchtbaar gaat zijn in een gebied dat met slechts korte intermezzo’s al eeuwen lang niets anders lijkt te kunnen opbouwen dan het zijn van een vrijplaats voor egomaniakale halsafsnijders maar dat zij zo.

  Obama heeft het presidentschap overgenomen van een man en een groep die, toegegeven zelf ook bouwend op hun eigen voorgangers, het land tot aan de rand van de afgrond hebben gebracht, politiek en economisch en een klimaat hebben achtergelaten waarin het voor de republikeinen een stuk belangrijker lijkt om hem dwars te zitten dan om mogelijk te maken dat er geregeerd wordt. Wacht eens één periode met de eerste ronde van die “afreken cultuur” en prijs hem dan de hemel in als ‘ie 10 procent van de puinzooi die ‘ie aantrof heeft weten op te ruimen.

  Goede Tijden, Slechte Tijden kleuter-dynamiek…