1. 1

  10. Verlaag de vennootschapsbelasting

  Jep en wie mogen dan de kosten opbrengen voor ons sociaal systeem? of breken we dat als VVD eigenhandig af?

  12. Ondernemer beslist zelf over koopzondag

  Jaja en wie zijn daar de dupe van? Inderdaad: het midden en kleinbedrijf!

 2. 2

  Bij punt 3 (aanpak sppoknota’s) is deze wel grappig:

  “De VVD wil meer aandacht voor dit probleem. Brusselse richtlijnen worden nu ?vertaald? in Nederlandse wetten. Daarin moet wetgeving tegen spooknota?s worden opgenomen voor het MKB. Het Openbaar Ministerie moet vervolgens aan de hand van informatie van het Fraudemeldpunt vaker en harder vervolgen.”

  Hoera, leve Brussel!! :-)

  “Géén stijging van lokale lasten
  De lokale lasten, OZB, Afvalstoffenheffing en noem alle lokale belastingen maar op, mogen niet stijgen. Dat betekent dus ook dat ze niet mee mogen groeien met eventuele inflatie.”

  Oh, dus terwijl de kosten stijgen (ja, dat krijg je met inflatie) mag dat niet doorberekend worden. Bovendien heeft de VVD hier gierend boter op het hoofd. Boveninflatioire stijgingen van rioolrecht, afvalverwerking en OZB, zijn grotendeels te herleiden tot strengere wetgeving of, in het geval van OZB, aanpassing in de uitkering van het gemeentefonds omdat betreffende gemeenten verondersteld wordt een hoge belastingcapaciteit te hebben (maw het rijk vindt ze meer belasting moet heffen)

  @1
  Als je punt 10 nou eens goed gelezen had, dan had je niet zo’n kortzichtige pavlov-reactie hoeven vertonen.

  “Wij streven naar een fikse daling met meerdere procenten, een daling in de richting van een maximale vennootschapsbelasting van 20%. Dat moet worden gefinancierd door een belangrijke aftrekmogelijkheid voor grote bedrijven af te schaffen. In belastingvaktaal: het defiscaliseren van de groepsrente. In gewoon Nederlands: voor grote ondernemingen worden de mogelijkheden voor fiscaal trapezewerk via buitenlandconstructies onmogelijk gemaakt.”

  Dat lijkt mij nou juist een goede ontwikkeling. Minder trucs voor multinationals, waar MKB’ers van profiteren. Plus vereenvoudiging van het stelsel.

  Deze is ook mooi (punt 33):

  “Sinds 2003 bestaat er ook voor bedrijven een heffing op het maken van kopieën uit boeken en tijdschriften. In de periode van 2003 tot 2008 heeft deze nutteloze heffing het bedrijfsleven al ruim ? 40 miljoen gekost.”

  Heee, toen zaten ze zelf in het kabinet.

  Maar goed op veertijg punten in altijd wel wat aan te merken. Er zitten zeker een aantal goede punten in.