Vuurwapens, een overleden nepvriendin en kuisheidsberen

Foto: longzijun (cc)
Serie:

ELDERS - Deze week een onthullend inkijkje in de Amerikaanse ziel. We hebben bijna alles: vuurwapens, schaamteloze politieke machtspelletjes, een ‘inspirational story too good to be true’ en, natuurlijk, seks!

Afgelopen week is er weer het nodige gebeurd aan de overzijde van de oceaan. Zo kondigde Obama een serie van 23 maatregelen aan om vuurwapengeweld terug te brengen. Zoals deze lijst laat zien gaat er weinig controversieels gebeuren. Niettemin reageerde de NRA met een televisiespot waarin Obama hypocrisie werd verweten omdat hij voor de bescherming van zijn eigen dochters – in tegenstelling tot ‘gewone’ schoolkinderen – wél op gewapende bewakers vertrouwt. Zodoende geeft deze spot een aardig inkijkje in het verknipte wereldbeeld van de NRA: niet alleen prominente politieke figuren en hun familieleden, maar iedereen staat continu bloot aan moordaanslagen. (Koop daarom nú een geweer!)

Belangrijk nieuws is dat de Republikeinen hun dreigement om geen extra staatsleningen te accepteren (waardoor de VS onvermijdelijk in gebreke zouden blijven bij de aflossing van hun staatsschuld) voorlopig in de ijskast hebben gezet. De komende drie maanden hoeven we dus even geen nieuwe ineenstorting van de wereldeconomie te verwachten.

Daar staat tegenover dat de Republikeinen alvast druk bezig zijn om de regels omtrent de presidentsverkiezingen van 2016 zodanig aan te passen dat ze ook met een flinke minderheid aan stemmen de overwinning zullen binnenslepen. Het plan is om in een aantal overwegend Democratische staten de electoral votes te verdelen volgens de stemverdeling. In overwegend Republikeinse staten zou echter het winner takes all-principe blijven gelden. Kortom: Republikeinse stemmen in een aantal overwegend Democratische staten tellen wel mee voor de einduitslag. Democratische stemmen in overwegend Republikeinse staten daarentegen, doen dat niet. Het slechte nieuws? Dit plan is, zo lijkt het, volstrekt legaal.

Het allergrootste nieuws van afgelopen week was echter de onthulling dat de tragisch overleden vriendin van Manti Te’o, een college football star en recent finalist voor de Heisman Trophy, helemaal niet bestond. Belangrijke Amerikaanse sports media, waaronder ESPN en Sports Illustrated, hadden de afgelopen maanden de nodige aandacht besteed aan het buitengewoon inspirerende verhaal van Te’o, die ondanks alle tegenslag (een overleden grootmoeder, vriendin aangereden door dronken bestuurder, vriendin in coma, vriendin overleden aan leukemie) toch nog een geweldig seizoen wist te draaien en daarvoor bijna werd beloond met zowel de belangrijkste individuele prijs in college football als een national championship. Jammer genoeg was dit alles dus een hoax. De moraal van dit verhaal: als een inspirational story te mooi is om waar te zijn, is het waarschijnlijk te mooi om waar te zijn.

Kan het nog gekker? Jawel: Chastity Bears!

Reacties (4)

#1 HansR

En als land een morele en economische inspiratie voor de wereld? The American dream : too good to be true.

Oh en die voetballer? …Catholic school’s football program…! Catholics : too good to be true want lijden moet, lijden doet goed. En dat geeft de meest waanzinnige waandenkbeelden. De volgende openbaring zal zijn dat hij een homoseksuele pedofiel is.

Maar we huppelen gewoon verder naar de volgende waan van de dag, we houden niet van de werkelijkheid. Daarom zoeken we wanen, beertjes en geweren.

  • Volgende discussie
#2 Amateur Commenter

Ach ja, de 1 verzint een nepvriendin, de ander weet een hele economie te bouwen op zijn eigen constructie van leugens en drugsgebruik.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 weerbarst

“maar iedereen staat continu bloot aan moordaanslagen. (Koop daarom nú een geweer!)”
correct, laat ook je spullen niet afnemen of met messen etc bedreigen of in elkaar slaan en verkrachten.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

Dit plan is, zo lijkt het, volstrekt legaal.

Sterker nog, het wordt zelfs al min of meer toegepast. Althans, er is geen sprake van echt proportioneel toebedeelde kiesmannen, maar Nebraska en Maine verdelen 2 kiesmannen statewide, maar de rest per congressional district en dat vinden ze daar al heel erg proportioneel.

  • Vorige discussie