Vuil spel van Verhagen

De Nederlandse ambassade in Kabul is ontruimd vanwege een terrorisme dreiging. Over de exacte aard van de dreiging worden geen mededelingen gedaan. Maar in een bijzin zegt minister van Buitenlandse Zaken Verhagen (CDA) wel het volgende (03:10):
Niet uitgesloten kan worden dat de dreiging ook verband kan houden met de film van Wilders.

Nee nou wordt hij fraai! Je kan net zo goed zeggen “Niet uitgesloten kan worden dat dit door mijn slechte adem komt.
Er is dus geen enkel bewijs. Maar politiek gezien heeft CDA nu eenmaal zijn zinnen gezet op Wilders. Dus maak je hem bij iedere gelegenheid een beetje zwarter. Net als met die notulen die nooit openbaar zullen worden van die andere CDA ministers.
Dat CDA speelt voor de zoveelste keer een vuil politiek spel. En Verhagen toont zich hier een meester in. Waar blijven de journalisten die doorvragen op dit punt?
En waarom meldt het NOS journaal niet ook dat de Deense ambassade ook ontruimd is? Lekker makkelijk dit. Bah!

 1. 4

  Geen “meester” @ Steeph. Aktie reactie..precies het tegenovergestelde wat dit kereltje voor ogen had..not fit 4 the job..blijkt.

 2. 5

  ‘die andere cda-ministers’: ter horst en hirsch ballin waren bij de ‘notulenbijeenkomst’. en de eerste is nog steeds van de pvda.

 3. 6

  “En waarom meldt het NOS journaal niet ook dat de Deense ambassade ook ontruimd is?”

  Goede vraag! Dat is namelijk een indicatie dat de dreiging aan het Nederlandse adres te maken heeft met Fitna. De Denen worden immers nog steeds getarget voor de Mohammed-cartoon. Het CDA zou er dus belang bij hebben dat wel te melden.

 4. 9

  Verhagen is Uw typische CDA kakkerlak. News at… eh, 8 uur.

  Het CDA is de grootste partij van Nederland en zoals het eruit ziet blijft het dat ook nog wel even. De gemiddelde Nederlander heeft groot respect voor kakkerlakken. Handige jongens. Wink, wink.

 5. 10

  @Steeph
  Dit lijkt me toch meer een actie van de topambtenaren van Buza.
  Vermoedelijk had Bot het veel beter ingekleed, maar dat zullen we, helaas (jammer dat ie weg moest), nooit weten.
  Oh, sorry, dat is ook een CDA’er. Net als Pieter Kooijmans, die het maar een jaartje of anderhalf mocht proberen.

 6. 11

  @8 Arme kerel.

  Maar dan laat je haar toch de stoerste bladzijden van GC zien waar jij ook niet toevallig heel voordelig uit de verf komt ? Of dito op Sargasso ?

  Sargasso kan daar wel een nette betaalde service van maken, eerst beetje code lenen bij ome Reet, en dan losgaan. Best gewaardeerde post, best gewaardeerde reageerders & zoek de zoektermen, ende gij zult fraaie resultaten vinden en geen andere (behalve de homepage) om aan zus door te geven.

 7. 13

  Verklaring omtrent de sluiting van de Deense ambassade: “Niet uitgesloten kan worden dat de dreiging ook verband kan houden met de cartoons van Kurt Westergaard.”

 8. 14

  @squire: De ontruiming is vast wel een actie van de topambtenaren, daar gaat het ook niet om.
  Het gaat erom dat Verhagen, zonder reden, het publiek het gevoel wil geven dat het de directe schuld is van Wilders.

 9. 15

  Of Verhagen of iemand anders. Het maakt allemaal niks uit. In Den Haag zijn ze meer bezig met elkaar zwart te maken om zo te proberen er zelf beter voor te staan, dan dat ze goede leiding aan het land geven.

 10. 16

  Verhagen is idd een onbetrouwbare, gladde, gluiperige, smerige, leugenachtige machtswellustelinge rat. Net als dat in de pas lopende stel 1 heidsworsten van het CDA die net zo makkelijk van rechts (VVD) naar links (PvdA & CU) vliegen.
  Maar wat of wie zou anders de oorzaak van het ontruimen van die ambassade zijn. Gebleekte Geet’s homevideo, lijkt mij zo duidelijk als 1+1 2 is.