1. 1

  Dat houdt ook in dat teksten die terecht vergeten zijn weer worden afgestoft. Discussies beginnen opnieuw. Regressie. Niet alles goud dat er blinkt.

  Maar je moet wat over hebben voor openheid nietwaar?

 2. 4

  Niet noodzakelijk klaplong. Veel scholieren en studenten doen maar zeer beperkt bronnen onderzoek, en dan ook nog alleen onder wat ze kunnen vinden op internet.

  Als ze in een gratis boek – ik roep maar even iets – lezen dat roken aantoonbaar niet schadelijk is, en voorbijgaan aan recentere publicaties met andere uitkomsten, en dat weer terugvoeren in publieke opinievorming dan kan heel snel verwatering en kennis inflatie ontstaan.

  In academische kringen zal zo’n verwatering van kennis niet snel voorkomen, maar in de publieke opinie (iedereen kan googlen) kan dat wel degelijk gebeuren.

 3. 6

  @5: De groep die dat beweert zie ik ook wel profiteren van dit fenomeen: Lekker de wetenschappelijke stand van zaken van tientallen jaren geleden aanvallen, om te laten zien dat “de Darwinisten” het verkeerd hebben. Dat is nu ook al hun beproefde tactiek, maar dan kunnen ze helemaal roepen: Kijk dan, die kul wordt nog steeds voor waar verkocht, staat op goegel boeks.